Tie čo máte zimné detičky poraďte čo sa vám najviac osvedčilo čo netreba chýbať pre zimné babo ☺️som prvorodička takže vôbec netuším čo zimné kúpiť,mám akueat 1 fusak,bude stačiť jeden či treba radsej viac? Ďakujem p
@deti95060810 ešte sa chcem teda spýtať, že či ste absolvovali nejaký predporodny kurz? Lebo nemala som v pláne..ale vidím že každý tam chodí tak či je to ozaj také dobre
@veraaq neabsolvovala.. nemala som na to čas. Keď príde na lámanie chleba - porodíš aj tak.
Kedysi dávno naše babky kurz nepotrebovali . Porodili doma , vonku pod vozom atď .
Čo ti treba no hlavne dupačky či pančušky , polodupačky . Mikina , tepláčiky, ponožky, teplá čiapka , rukavice ,bodyčka s dlhým rukávom , tielka sú a samozrejmé aj overal , . Netreba zabudnúť že treba vrstviť ako cibuľu a o jednu vrstvu oblečenia viac ako dospelý
fusak je zaklad 🙂 potom jasne aj tepla decka, kombinezky ale hlavne celkovo bodycka skuste si zohnat tie co sa normalne zapinaju cvockami a nie tie co sa natahuju cez hlavu. ako prvorodicka ocenite 🙂 dalej ked pojdete von tak tensia ciapocka a na nu hrubsia. na tvaricku origos krem do chladneho pocasia no a termoska na teply caj 🙂
Fusak, overal, zavinovacie body, pyžamka, leginky/tepláky, čiapka, ponožky. To je všetko. Nepotrebuješ žiadne pančuchy, mikiny, svetríky, tielka atď. keď máš kvalitný fusak.
A predporodny kurz... Ak sa na to cítiš, chod. Ja osobne som nebola, ale veľmi mi pomohlo naučiť sa dýchať pri kontrakciach a pri tlačení.
Dieťa narodené v decembri, nemala som žiaden fusak, len teplejšiu zavinovačku ako do vajíčka, tú som si dala do kočíka. Mala som jeden teplý overal a nosil body+ legíny/poldupačky alebo dupačky. Pančuchy máločo, skôr k nohaviciam vysoké ponožky. Zopár čiapok, nejaké svetríky/mikinky. Nič iné mi nebolo treba. Mala som 4-5 diek rôznej hrúbky, používame stále. Dala som normálne oblečenie čo som napísala vyššie, ak bolo pod nulou, tak ten teplý overal, položila do tej zavinovačky do vajíčka a na to deku/dve podľa počasia a kryt z kočíka. Nikdy nebol studený, sle táto zima zas bola extrémne teplá a náš nemá rád keď je naobliekaný celkovo 🤷🏻♀️ každopádne nekupuj veľa, keď bude čosi treba, do 24 hodín to máš doma. Neexistuje už nič, čo by sa nedalo zohnať zo dňa na deň.
A do vajíčka šiel oblečený normálne ako doma, zakryla som ho hrubou dekou. Tých pár sekúnd do auta to prežil a vajíčko je teplé, neumre tam ani sa nepodchladí za 3 minuty čo sa auto rozohreje. Nesmie mat overal ani bundu a pod., inak to je vajíčko na dve veci. A na kurze som nebola, mala som plánovanú SC.
Ja odpočúram mamaclass ako predporodné kurzy - hlavne čo sa týka manipulácie s babom a rôzne zaujimave videa , prednášky
ja som chodila aj na predporodný kurz aj cvičenie a tá istá poradkynňa bola u nás po pôrode - ako kúpať babo kvôli tatinkovi hlavne, kojenie , manipulácia a pod
skús pozrieť v tvojom meste čo máte dostupné
Do vajicka su tiez take zavinovacky, v aute, u dr ci obchode porozopinas a vonku zapnes na prechod
https://www.perinbaba.sk/multifunkcna-zavinovac...
Vajicko potom nacvaknes na kocik napr
A nekupuj toho veľa, casom prides na to co ti viac vyhovuje, kolko kusov coho potrebujes, vsetko objednas online a za par dni mas dnes doma
ja len doplním pre každé bábo je super mať tenučké rukavičky prípadne ponožky na ruky lebo po pôrode je asi každá vyšťavená a strihať mini nechty ktoré ani nevidno je nemožné. ja som bola celá hodne doškriabaná kým mi priniesli do pôrodnice rukavičky.
@veraaq ja som nebola na predporodnom a lutovala som len že som nešla na nejaký o dojčenii 🙂 bolo toho veľa už s malinkou a do toho sa učiť o kojeni/polohách/odsavani a pod bolo troška náročnejšie tak odporučam to alebo na instagrame laktačne poradkyne alebo su aj porodne manu vela prispevkov 🙂 mozem poslat do sukromnehi ked tak
mne stačil jeden pre všetky moje deti... 😉
teplá deka - larisa a aj perinka...