Ahojte tehulky, som v 6 tt. a už kukám vecičky pre náše malinké. Neviem čo všetko by som mala nachystať. Termín máme na koniec októbra a zač. novembra. Čo všetko potrebujeme, aby som neostala bez niečoho? Ďakujem pekne za dobré rady.
@anaxamon jasne, že ešte počkám. Len som zvedavá a hlavne šokovaná, že aké sú vecičky drahé.. tak postupne nakúpime všetko čo je potrebné..
nekupuj veľmi dopredu, ja som to urobila a úplne zléé. Malinká sa narodila 2360 g, také veci sme nemali, potom 56 úplne preskočila. Pár dupiek 56, bodičká a plienky, ak rodíš v zime, tak overal.Prebalovací pult, vanička, el.pestúnka. A hoci nemáme finančné problémy, niektoré veci som nekupovala nové, bábatká veci nezničia. Pozri bazar tu napr. A odporúčam zavinovačky Swaddleme, ale kup na e bay
Zvyčajná veľkosť pre novorodencov je číslo 56. Záleží tiež na ročnom období. Vopred stačí kúpiť ak sa vaše dieťa narodí v letnom období:
veľkosť 56:
§ body dlhý rukáv + dupačky cca 3 ks,
§ body dlhý rukáv + dupačky + kabátik cca 2 ks,
§ body krátky rukáv alebo overal s krátkym rukávom cca 2 ks,
§ overal 2 ks na noc – je možné nosiť aj cez deň,
§ čiapočka 2 ks, čiapočka sa v letných mesiacoch používa len vonku, keď je vietor. Novorodenec si teplotu reguluje cez hlavičku, keď je vonku horko a má aj čiapku mohol by sa prehriať,
§ súprava teplejšia napr. flisová, sametová na chladnejšie počasie 1 ks,
§ ponožky 5 párov, je vhodné dávať pod alebo na dupačky.
Keď je teplo bábo môže mať body s krátkym rukávom alebo overal a ponožky. Záleží od toho aké teplé je leto.
veľkosť č.62 = č.68
§ body dlhý rukáv + dupačky + kabátik cca 5 ks,
§ overal 3 ks na noc – je možné nosiť aj cez deň,
§ čiapočka – 2 ks,
§ súprava taká teplejšia napr. flisová, sametová na chladnejšie počasie 2 ks.
Ak sa bábätko narodí v zime je potrené ešte dokúpiť:
§ teplú súpravu napr. flisová 1 ks,
§ flisové topánočky 1 ks – využijete veľmi dlho aj do 8 mesiacov,
§ teplé vrchné oblečenie – kombinéza 1 ks,
§ teplú vlnenú čiapku a rukavice.
@florentina1
juuuuuuuj tak ty este casu dost 🙂)))
neboj nakupis aj neskor 🙂 kazdy den odloz peniazky ked mas na to vyclenene a uvidis ze bude vsetko OK 🙂)
ja som nemala okrem nemocnicnych siat absoloutne nic.. potoms a kupovalo 🙂
a aj tak nebolo dobre lebo saty 0-3 vobec neboli dobre kedze mal 4.7 kil hihiH 🙂)
@siwinka1717
presne...
mi sme mali vsetko do nemocky 0-3 a ked sa narodil 4.7 tak tata utelkal kupovat babka rychlo prat aby sme mu mohli nieco dat heheheh 🙂))
a my sme zo spitalu leteli kupovat preemie veci a nosili sme do troch mesiacov pre predcasne narodene. a to boli vsetci traja po termine. nikdy nevies...
Len prosim Ta nic este nekupuj a ja by som povedala, ze do 12TT ani nikomu nehovor, ze si tehu. Ak je aj potom vsetko v poriadku, az potom zacni naozaj tehulkovat.
odporučam nekupovat z vlastnej skusenosti. len pár veciciek a potom dokupit. my sme toho velmi vela dostali, viac ako 1/2 nevynosil vôbec, lebo bolo toho vela. a ani som to nestihla oprat, po 6 tyždnoch od pôrodu mu bolo všetko malé, my sme mali opačny problém, ze sme priberali velmi rychlo.
Ak hladate Oblecenie pre babatka od slovenskych vyrobcov, tak vas pozyvam k nam = slovenske a skladom 🙂
Super vecičky a hlavne prírodné nájdete u nás
@florentina1 odporucam este sa tym nezaoberat, este mas cas, minimalne 10 tyzdnov aby si zacala s nakupoom, mozno aj daco dlhsie.....
a az zacnes tak potom, skus pozriet forum, su tu nejake tie temy co sa venuju vybavicke pre babatka, mozno aj nejaky ten clanok tu najdes
a gratulujem k tehu 😵