Výbavička pre novorodenca

florentina1
21. mar 2012

Ahojte tehulky, som v 6 tt. a už kukám vecičky pre náše malinké. Neviem čo všetko by som mala nachystať. Termín máme na koniec októbra a zač. novembra. Čo všetko potrebujeme, aby som neostala bez niečoho? Ďakujem pekne za dobré rady.

anaxamon
21. mar 2012

@florentina1 odporucam este sa tym nezaoberat, este mas cas, minimalne 10 tyzdnov aby si zacala s nakupoom, mozno aj daco dlhsie.....

a az zacnes tak potom, skus pozriet forum, su tu nejake tie temy co sa venuju vybavicke pre babatka, mozno aj nejaky ten clanok tu najdes

a gratulujem k tehu 😵

florentina1
autor
21. mar 2012

@anaxamon jasne, že ešte počkám. Len som zvedavá a hlavne šokovaná, že aké sú vecičky drahé.. tak postupne nakúpime všetko čo je potrebné..

siwinka1717
22. mar 2012

nekupuj veľmi dopredu, ja som to urobila a úplne zléé. Malinká sa narodila 2360 g, také veci sme nemali, potom 56 úplne preskočila. Pár dupiek 56, bodičká a plienky, ak rodíš v zime, tak overal.Prebalovací pult, vanička, el.pestúnka. A hoci nemáme finančné problémy, niektoré veci som nekupovala nové, bábatká veci nezničia. Pozri bazar tu napr. A odporúčam zavinovačky Swaddleme, ale kup na e bay

siwinka1717
22. mar 2012

Zvyčajná veľkosť pre novorodencov je číslo 56. Záleží tiež na ročnom období. Vopred stačí kúpiť ak sa vaše dieťa narodí v letnom období:

veľkosť 56:
§ body dlhý rukáv + dupačky cca 3 ks,
§ body dlhý rukáv + dupačky + kabátik cca 2 ks,
§ body krátky rukáv alebo overal s krátkym rukávom cca 2 ks,
§ overal 2 ks na noc – je možné nosiť aj cez deň,
§ čiapočka 2 ks, čiapočka sa v letných mesiacoch používa len vonku, keď je vietor. Novorodenec si teplotu reguluje cez hlavičku, keď je vonku horko a má aj čiapku mohol by sa prehriať,
§ súprava teplejšia napr. flisová, sametová na chladnejšie počasie 1 ks,
§ ponožky 5 párov, je vhodné dávať pod alebo na dupačky.

Keď je teplo bábo môže mať body s krátkym rukávom alebo overal a ponožky. Záleží od toho aké teplé je leto.

veľkosť č.62 = č.68
§ body dlhý rukáv + dupačky + kabátik cca 5 ks,
§ overal 3 ks na noc – je možné nosiť aj cez deň,
§ čiapočka – 2 ks,
§ súprava taká teplejšia napr. flisová, sametová na chladnejšie počasie 2 ks.

Ak sa bábätko narodí v zime je potrené ešte dokúpiť:
§ teplú súpravu napr. flisová 1 ks,
§ flisové topánočky 1 ks – využijete veľmi dlho aj do 8 mesiacov,
§ teplé vrchné oblečenie – kombinéza 1 ks,
§ teplú vlnenú čiapku a rukavice.

monika15
22. mar 2012

@florentina1
juuuuuuuj tak ty este casu dost 🙂)))

neboj nakupis aj neskor 🙂 kazdy den odloz peniazky ked mas na to vyclenene a uvidis ze bude vsetko OK 🙂)

ja som nemala okrem nemocnicnych siat absoloutne nic.. potoms a kupovalo 🙂

a aj tak nebolo dobre lebo saty 0-3 vobec neboli dobre kedze mal 4.7 kil hihiH 🙂)

monika15
22. mar 2012

@siwinka1717
presne...
mi sme mali vsetko do nemocky 0-3 a ked sa narodil 4.7 tak tata utelkal kupovat babka rychlo prat aby sme mu mohli nieco dat heheheh 🙂))

briketa
22. mar 2012

a my sme zo spitalu leteli kupovat preemie veci a nosili sme do troch mesiacov pre predcasne narodene. a to boli vsetci traja po termine. nikdy nevies...

Len prosim Ta nic este nekupuj a ja by som povedala, ze do 12TT ani nikomu nehovor, ze si tehu. Ak je aj potom vsetko v poriadku, az potom zacni naozaj tehulkovat.

sante81
22. mar 2012

odporučam nekupovat z vlastnej skusenosti. len pár veciciek a potom dokupit. my sme toho velmi vela dostali, viac ako 1/2 nevynosil vôbec, lebo bolo toho vela. a ani som to nestihla oprat, po 6 tyždnoch od pôrodu mu bolo všetko malé, my sme mali opačny problém, ze sme priberali velmi rychlo.

oblecenieprekojencov
23. okt 2013

Ak hladate Oblecenie pre babatka od slovenskych vyrobcov, tak vas pozyvam k nam = slovenske a skladom 🙂

bleble
29. okt 2013

Super vecičky a hlavne prírodné nájdete u nás

danuus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oblecenieprekojencov
18. nov 2013

Mamicky, este dokladam fotku- na zaklade prave podnetov od mamiciek, sme poskladali zakladny balicek, ktory potrebuje kazda mamicka do porodnice. Jedna sa o slovenske vyrobky a cenovo je velmi vyhodny. ved k nam nakuknite 🙂