Dievcata co prosim kupujete pre maleho narodeneho na prelome juna a jula?
Body,dupacky,polodupacky,overal na spanie a nejaky svetrik alebo tricko na gombicky?Hovoria mi ze svetrik ale to bude asi teplo nato.Viete mi prosim poradit?
Bodynka s kratkymi rukavmi najma, par tenkychch teplacikov a svetrikov (mozno 2-3) a ciapku tenku, ponozky, (rukavice kvoli poskriabaniu sa - ale tie som ja nevyuzila); moja je presne koncom júna narodená a najma tie bodynka a teplaciky mala, ked bol hic tak len body; ja som nejake specialne pyzamka nekupovala...a ved ked ti bude nieco chybat lahko dokupis 🙂
podla mna je idealny pyzamovy overal
@me_to_you myslis ze mozu byt taketo tricka?🙂
Moja sa narodila na konci júna a veru ako naschvál pri prepustení domov strašne lialo a fučalo a bola ozaj kosa.Zaobstaraj si aj svetrik alebo mikinu.Určite sa ti zídu 🙂
@nikolabulkova ja by som dala na spanie skor overal alebo body.hentie tricka by som nedala
Kratke tricka su podla mna uplne neprakticke,aj kosielky,babu sa vyhrnu a trci mu chrbatik aj brusko... Ked je teplo,tak len plienka + body, ked je chladnejsie, tak plienka + overal, ked je este chladnejsie,tak bud do zavinovacky alebo spacieho vaku alebo na overal svetrik.... Cim menej budes mat zapinania, gombiciek, patentiek a kusov odevu, tym spokojnejsie bude babo ;) menej ho budes nadrapovat a podobne...
A na dizajnove kusky sa uplne vykasli - kapucky, volaniky a podobne...nech je to pohodlne ;)
Ja mám nachystané bavlnene overaliky na tie cvočky, to bolo fajn praktické aj cez den nie len na spanie. Potom bodička, bavlnene nohavice aj so šlapou, ponožky, nejaké dupačky s otvorom medzi nohami na prebalovanie a tenké čiapočky, plus svetrík, tenká deka, bavlnené plienky pod hlavu a do porodnice aj tie rukavičky. Ale uvidíme aké bude počasie, takže tak ,,situačne,, sa zariadim.
Ja mám nachystané do pôrodnice jedny body z krátkym rukávom, jedny polodupačky, jednu čiapočku, tenký kabátik, rukavičky a asi zoberiem aj dečku keby sa náhodov ochladilo. a neviem či mám zobrať pre istotu aj nejaký hrubší svetrík to neviem. Ale veci mám už nachystané pre malého. A ešte aj také papučky mu beriem pre novorodenca také zlaté psíkové.
@nikolabulkova Ja mám takýto jeden kabátik na tie body s krátkym rukávom.
@cukricek12 na spanie mam overaly.Tie tricka mam na bezne nosenie k polodupackam a body
@sardinka333 a svetrik mas aky?lebo vobec neviem to neviem odhadnut.Posles mi prosim foto?Aj kolko kusov
@michaela1711 ja este nemam nic nakupene som si povedala ze az teraz v 8 mesiaci si nakupim😊a aky mas kabatik a svetrik?posles foto?🙂
Svetrík ešte nemám ten práve musím ešte dokúpiť ale ten kabátik ti fotku posielam. @nikoabulkova
@nikolabulkova fuu to si nechavas tak na poslednu chvilu?ved treba všetko oprat,žehlit.zbalit tasku do porodnice.nikdy nevies kedy to moze prist.urćite body krátky,dlhý rukav,kabatiky,polodupacky,teplacky alebo leginky.na spanie overali,tenke ciapky,tenku deku
@michaela1711 a zide sa nam takyto kabatik?
@nikolabulkova my sme mali takýto svetrík 🙂
@nikolabulkova to co si dala na foto moze byt + jeden teplejsi kabatik by som kupila 🙂 ja ked somrodila tak sa za noc zmenilo pocasie, manzel isiel so mnou v slapkach do porodky a druhyden dosiel v kabate 🙂
@me_to_you toto som nasla strasne sa mi to paci.
@nikolabulkova Ja si myslím že áno na tie letné dni. Keď mu dám trebars body s krátkym rukávom a na to ten kabátik tak to bude v pohode. No v zime a na jeseň pri prvom som také kabátiky ani nepoužívala lebo bola zima a dávala som mu veci teplejšie. Uvidíme zatiaľ mám len jeden to mám k takej súpravičke boli tam ešte polodupačky čiapočka, podbradník a rukavičky toto si budem brať do nemocnice keď pôjdeme domov nach má peknú súpravičku bábo.
@nikolabulkova je to pekné, ale pre novorodeniatko by som volila čapičku a svetrík bez kapucne, lebo keď leží a emá kapucu na hlave tak mať to pod chrbtom, nič moc 🙂
@nikolabulkova pre novorodenca je to nepraktické, kapucňa zavadzia a zips sa mu zarezáva do krku, súprava je pre väčšie dieťa
@tortelinka
@me_to_you
A aky svetrik hrubsi by ste mi prosim odporucili?
@nikolabulkova to je jedno, len lepšie na šnúrky, gombíky..nie zips, pozri hocikde v tescu..nájdeš všeličo
@nikolabulkova pozri si HM shop tam sú naj body a supravy ciapka,body a leginy.teraz je pošta zadarmo.a sú tam bundičky na cvoćky aj pekne
@nikolabulkova neviem odkiaľ si, ale napríklad v c&a majú fajn detské veci, alebo aj tesco, ja by som ti radila ísť naživo do obchodov, ochytať si to, v tom tescu to máš pokope a pozrieš si čo je tenšie a čo hrubšie...júúúj hneď by som šla novorodenecké vecičky kupovať 🙂 proste základ krátke body, aby bol chrbátik vždy zakrytý a na to podľa počasia vrstviť
@ada12345 mno, keďže v mojom okolí sa teraz nevyskytuje takýto malý nový človek, nemá zmysel chodiť do oddelení 0-3 mes 🙂 jedine sa počudovať "aké to bolo drobnučké"
@nikolabulkova ešte mi napadlo, niekt,".bodynka maju nezmyselne zozadu pri krku gombik, to deti tlačí a veľmi zle sa s tym´ manipuluje - neviem kto si to vymyslel ako "módny" doplnok...pár takýh sme dostali a musela som strihať gombíky preč ak som chcela využiť
@nikolabulkova Aj v juni/juli/auguste moze prsat a byt chladno. Treba aj nieco teplejsie, ale bude stacit jeden/dva kusy...