Výbavička pre júlové bábätko

1katyka1
11. jún 2021

Ahojte, co myslite po kolko ks si mam pripravit z vel.50 a 56 napr.body s kratkym a dlhym rukavom a pyzamiek, poldupaciek,atd..?
Dalsia otazka, dostala som zopar veciciek z prvych velkosti od sestry, ale ona to mala cca 7rokov v skrini. Vecicky som oprala v Lovele, vysusila v susicke aj ozehlila ale nevonaju( Lovela vobec nevonia) a tiez tam stale citim taky zapach ze su veci uz proste starsie, inak su takmer neposkodene sestra sa o to starala len tym ze to bolo tak dlho odlozene..myslite ze pomoze viacero prani,mam si to nechat alebo radsej davat babatku nove a vonave?
Plus otazka budete davat niektora v lete zavinovacku do kocika tak na lezanie? Mam dost malu vanicku a pride mi to ze tam bude malo miesta, vid.foto

majulino
11. jún 2021

Z najmensich velkosti max. Po 5ks, oper este raz ale nesus v susicke, vyvesaj von ak mas moznost a zavinovačku nedavaj, bude horuco aj bez toho

zenazaba
11. jún 2021

50-ku som nemala ani 1ks a to som mala 3 kilove babo, z 56-ky rychlo vyrastla. Vela toho nepotrebuje, velmi sa nema z coho uspinit. Ta zavinovacka mi pride zbytocna na letne horucavy. Tie veci by som este raz preprala a vyzehlila.

patka06
11. jún 2021

Detské veci nemusia voňať, majú byť čisté a vypraté , staršie veci vyper ešte raz a nechaj voľne usušiť, môžeš ich normálne používať
Zavinovačku v lete nie, len voľné ľahké oblečenie - bábätko sa veľmi rýchlo prehreje
Z maličkých vecí max. 5 ks ..bude teplo v prípade potreby preperieš - uschne veľmi rýchlo

danulicek
11. jún 2021

najmensie veci su vyuzivane vacsinou uplne kratko, takze vela ich netreba. 50ku som tusim ani nemala, 56 mali na sebe ozaj par dni. mne sa narodili deti 3-3,5 kg, cize priemer. zavinovacku by som asi riesila co najtensiu deku, z ktorej spravis zavinovacku, ak by to bez nej neslo. alebo najlepsie ziadnu. take male babatka nemaju dostatocne vyvinutu termoregulaciu, tak sa v horucavach extra rychlo mozu prehriat.

co sa tyka veci, so susickou skusenost nemam, ale ja som lovelu pouzivala a ked vyschli tie vecicky prirodzene, taka jemna vona tam bola. zaklad je, aby boli ciste a vyprate, ak su zachovale, urcite si s tym hlavu nelam.

makova333
11. jún 2021

@1katyka1 50 iba malinko kusov, vecicky od sestry preprat este raz v Lovele, vysusit na slniecku. Vonat nemusia. Zavinovacku som pri letnom dietati pouzivala iba ako podlozku na posteli, v kociku som mala plienku ak ak zaspinkalo v kociku, prehodila som len letnu decku cez nozky alebo plienku. Vyhoda letnych deti, ze faaakt toho vela nepotrebujes a obleceni von budete za par minut.

zenazaba
11. jún 2021

Na leto som mala takuto zavinovacku, tenku, ako maju v porodnici.
https://www.modrykonik.sk/market/deky-zavinovac...

1katyka1
autor
11. jún 2021

@zenazaba dakujem a aka je to pls zavinovacka, je to nejaka konkretna znacka?

zenazaba
11. jún 2021

@1katyka1 to ta pani sije. Myslim ze bavlnena, velmi prijemna, na letne vecery ideal.

1katyka1
autor
11. jún 2021

@makova333 to je pravda, dakujem za tip;) skoda ze sa mi neda susit vonku, nemame momentalne balkon. Ale susicku mame kvalitnu pripadne na susiak pri okno otvorene mozem davat

kubinkovamaminka
11. jún 2021

@1katyka1 ahoj,tiez som mala pod problem prevonat. Ale oper este raz, ja som dala na.prvy krat 2dcl octu (na dezinfekciu) a Lovelu. Potom som oprala este raz iba s Lovelou (1 cely vrchnacik). A ozehlit. Ta mne praveze vonia najviac ale videla som aj Batole, Bupi... Ja otvorim skrinu a vonia lovela.Babatko ;)
Tiez rozmyslam co do kocika, zavinovacku iba vnútri (mame chladnejsie) a v kociku mam matrac a rozmyslam ci nan dat uz len plachtu, alebo este mam dat nieco? Som si z dlhej perinky presila zavinovacku a aj tu vypln do nej podla tvaru matraca kocika ale neviem ci to nebude teplé.

kubinkovamaminka
11. jún 2021

@1katyka1 tie boky.co sa viazu a cca 20cm z dlzky som odstrihla a zasila.. z vyplne je uplne tenucka,som tiez odstrihla a zasila, a teraz iba obliecť. Ale ci iba obliect matrac, alebo na matrac dam oblecenu takto upravenu zavinovacku s vyplnou...

zuvelyn
11. jún 2021

Mala som po 10ks minimálne, syn mal 3,7kg 50cm a 50nosil asi mesiac. Za mňa radšej viac ako každý den prať dve bodycka dookola. Inak ja som prve asi dva mesiace dávala synovy 90% času pyžamá, bolo to praktickejšie nez obliekať zvlášť body a gate. V kočíku mal len plienku pod sebou

siska01
11. jún 2021

@1katyka1 ahoj, ak by si chcela aby ti veci voňali, vyskúšaj túto aviváž 😉 používam ju od narodenia prvého syna. Veci krásne "bábätkovsky " voňia. Nechaj v byte na sušiaku a je ,žiadna suslšička. Snáď som trochu pomohla

w123
11. jún 2021

kupila by som radsej 56, nevadi ked bude mat trosku volne na leto a z kazdeho aspon po 5 ks by som si kupila- 5 ks dupacky, 5 bodycko s kratkym, 5 s dlhym rukavom ciapocky 2-3 ks a rychlo ti z toho vyrastie ale tiez si myslim ze lepsie mat po viac kusov a tiez som mala aj veci po inom babatku nemusia voniat na tych parkrat co ich bude mat dietatko este posluzia

janulik2008
11. jún 2021

K zavinovacke. Mala je julova a bola v perinke. A niekedy v zavinovacke ale perinka viedla. Len v plienke a perinke zalezi od drobca 🙂