Ahojte, co myslite po kolko ks si mam pripravit z vel.50 a 56 napr.body s kratkym a dlhym rukavom a pyzamiek, poldupaciek,atd..?
Dalsia otazka, dostala som zopar veciciek z prvych velkosti od sestry, ale ona to mala cca 7rokov v skrini. Vecicky som oprala v Lovele, vysusila v susicke aj ozehlila ale nevonaju( Lovela vobec nevonia) a tiez tam stale citim taky zapach ze su veci uz proste starsie, inak su takmer neposkodene sestra sa o to starala len tym ze to bolo tak dlho odlozene..myslite ze pomoze viacero prani,mam si to nechat alebo radsej davat babatku nove a vonave?
Plus otazka budete davat niektora v lete zavinovacku do kocika tak na lezanie? Mam dost malu vanicku a pride mi to ze tam bude malo miesta, vid.foto
50-ku som nemala ani 1ks a to som mala 3 kilove babo, z 56-ky rychlo vyrastla. Vela toho nepotrebuje, velmi sa nema z coho uspinit. Ta zavinovacka mi pride zbytocna na letne horucavy. Tie veci by som este raz preprala a vyzehlila.
Detské veci nemusia voňať, majú byť čisté a vypraté , staršie veci vyper ešte raz a nechaj voľne usušiť, môžeš ich normálne používať
Zavinovačku v lete nie, len voľné ľahké oblečenie - bábätko sa veľmi rýchlo prehreje
Z maličkých vecí max. 5 ks ..bude teplo v prípade potreby preperieš - uschne veľmi rýchlo
najmensie veci su vyuzivane vacsinou uplne kratko, takze vela ich netreba. 50ku som tusim ani nemala, 56 mali na sebe ozaj par dni. mne sa narodili deti 3-3,5 kg, cize priemer. zavinovacku by som asi riesila co najtensiu deku, z ktorej spravis zavinovacku, ak by to bez nej neslo. alebo najlepsie ziadnu. take male babatka nemaju dostatocne vyvinutu termoregulaciu, tak sa v horucavach extra rychlo mozu prehriat.
co sa tyka veci, so susickou skusenost nemam, ale ja som lovelu pouzivala a ked vyschli tie vecicky prirodzene, taka jemna vona tam bola. zaklad je, aby boli ciste a vyprate, ak su zachovale, urcite si s tym hlavu nelam.
@1katyka1 50 iba malinko kusov, vecicky od sestry preprat este raz v Lovele, vysusit na slniecku. Vonat nemusia. Zavinovacku som pri letnom dietati pouzivala iba ako podlozku na posteli, v kociku som mala plienku ak ak zaspinkalo v kociku, prehodila som len letnu decku cez nozky alebo plienku. Vyhoda letnych deti, ze faaakt toho vela nepotrebujes a obleceni von budete za par minut.
Na leto som mala takuto zavinovacku, tenku, ako maju v porodnici.
https://www.modrykonik.sk/market/deky-zavinovac...
@1katyka1 ahoj,tiez som mala pod problem prevonat. Ale oper este raz, ja som dala na.prvy krat 2dcl octu (na dezinfekciu) a Lovelu. Potom som oprala este raz iba s Lovelou (1 cely vrchnacik). A ozehlit. Ta mne praveze vonia najviac ale videla som aj Batole, Bupi... Ja otvorim skrinu a vonia lovela.Babatko ;)
Tiez rozmyslam co do kocika, zavinovacku iba vnútri (mame chladnejsie) a v kociku mam matrac a rozmyslam ci nan dat uz len plachtu, alebo este mam dat nieco? Som si z dlhej perinky presila zavinovacku a aj tu vypln do nej podla tvaru matraca kocika ale neviem ci to nebude teplé.
@1katyka1 tie boky.co sa viazu a cca 20cm z dlzky som odstrihla a zasila.. z vyplne je uplne tenucka,som tiez odstrihla a zasila, a teraz iba obliecť. Ale ci iba obliect matrac, alebo na matrac dam oblecenu takto upravenu zavinovacku s vyplnou...
Mala som po 10ks minimálne, syn mal 3,7kg 50cm a 50nosil asi mesiac. Za mňa radšej viac ako každý den prať dve bodycka dookola. Inak ja som prve asi dva mesiace dávala synovy 90% času pyžamá, bolo to praktickejšie nez obliekať zvlášť body a gate. V kočíku mal len plienku pod sebou
kupila by som radsej 56, nevadi ked bude mat trosku volne na leto a z kazdeho aspon po 5 ks by som si kupila- 5 ks dupacky, 5 bodycko s kratkym, 5 s dlhym rukavom ciapocky 2-3 ks a rychlo ti z toho vyrastie ale tiez si myslim ze lepsie mat po viac kusov a tiez som mala aj veci po inom babatku nemusia voniat na tych parkrat co ich bude mat dietatko este posluzia
K zavinovacke. Mala je julova a bola v perinke. A niekedy v zavinovacke ale perinka viedla. Len v plienke a perinke zalezi od drobca 🙂
Z najmensich velkosti max. Po 5ks, oper este raz ale nesus v susicke, vyvesaj von ak mas moznost a zavinovačku nedavaj, bude horuco aj bez toho