Výbavička pre júlové bábätko

1lulu1
2. mar 2014

Ahojte mamičky...chcela by som sa opýtať hlavne tých ktoré majú narodené babatka v lete že čo všetko nakúpiť hlavne do kociarika,postielky a na voľný čas aby som babo veľmi neprehrievala ani aby nám nič nechýbalo keby sa ochladilo ...ďakujem za vaše cenné rady ...(viem ze na internete sa dá najs že čo všetko ale je to také všeobecne a radšej by som sa chcela riadiť vašimi skúsenosťami)

dasul
2. mar 2014

ja mam sice deti narodene v zime..ale mam vo wordovom dokumente komplet zoznam vybavicku co potrebuje matka aj dieta..ak by si chcela daj mail a poslem ti..je tam akurat ten rozdiet ze nepotrebujes fusaky a hrube overaly

1lulu1
autor
2. mar 2014

@dasul tak to by mi možno aj pomohlo 🙂 luciaoroszova@centrum.sk
A ďakujem ti veľmi pekne

dasul
2. mar 2014

poslala som ti

sarinka123
2. mar 2014

Ja mam obidve letne. Je to super. Babatko som obliekala na ľahko.
Mali take dupacky lahucke s kratkym rukavom, satky, bodycka,
Aj kratasky, ľahkú ciapocku, a vzdusnu deku do kocika - skor taku z čistej bavlny.
Na nohy ponozky. Na leto je to super.

sarinka123
2. mar 2014

A vzdy vies dokupit, alebo niekto z rodiny ti dokupi, co budes potrebovat.
Neboj

jabadaba
2. mar 2014

@1lulu1 ja mam julove dieta a ked sa narodilo panovali nesmierne horucavy. Vystacili sme si s plienkou a bodyckom. Ak sa schladilo, tensie teplaciky a trika s dlhym rukavom. Lahucka bavlnena deka do kocika postaci. Detto do postielky. Netreba nakupovat vela, aj tak to dieta nevynosi a radsej prikupit ako nevyuzit. Zaklad si sprav a potom uvidis podla aktualneho pocasia. Cize jeden dva sety bodyniek s kratkym rukavom, v zavislosti od balenia. Byvaju po tri kusy aj po sedem. Sedem kusove uplne staci v jednej velkosti. Teplacky ci ine bavlnene gate, tenucke, ako zalohu mozno jeden pack body s dlhym rukavom a nejake trika s dlhym rukavom. Ponozticky samozrejme. Ciapocka tenucka bavlnena. Na spinkanie tenke dupacky, tiez byvaju balene v setoch. Prakticke su bavlnene plienky pod hlavicku ci do kocika pod telicko. Staci tiez par kusov. 😉 My sme viac nevyuzili.

marosko256
2. mar 2014

My sme nakupili tenke veci, s kratkymi rukavmi, tenke ciapocky a rukavicky aby sa neskrabalo. Kupovali sme z jedneho eshopu a ku vsetkemu mali popis a s kvalitou a cenou sme spokojni. Ved skus pozriet na oblecsvojebabo.sk a mozno sa nieco zapaci.

viki_k
2. mar 2014

Náš prvý syn je julový a tiez sme si vystacili ako baby píšu. Tenké body s krátkym rukávom, tenké tepláky. Tenká deka do kočiara. Boli dni ked bol malý vonku na záhrade v kočiari len v plienke a pod sebou len látková plienka. Tak bolo teplo. U nas sme ani velmi nevyuzili perinku, lebo maly asi po dvoch týzdnoch sa z nej sam tahal von 🙂 Samozrejme sme mali par triciek s dlhym rukávom tiez tensie resp. take na gombiky na zapinanie, nie tahanie cez hlavu. Vela toho netreba na zaciatok, ved tie deti tak rýýýchlo rastu. Pri druhom - cakame tiez v juli - maximalne dokupim mozno nejaku ruzovu farbu 🙂 To sa este nevie.

loli39
2. mar 2014

ahoj 1lulu1 stačí ti zpar bodikov ponožky dupačky tenku čiapočku deku a tych bodikov a dupačiek nekupuj mnoho dieťatko to nevinosi dobre veci a 100%bavlna maju aj v tomto eshope tak kukni a uvidiš http://www.mamebabo.sk/

1lulu1
autor
3. mar 2014

@loli39
@viki_k
@marosko256
@jabadaba
@sarinka123 baby ďakujem vám veľmi pekne za vaše rady...a ešte mám mať nachystanu aj perinku alebo stačí len zavinovacka ?
@sarinka123
@dasul

reni1512
3. mar 2014

ja mam julovku 🙂 mala som lahke bavlnene saty ked bolo nad 30st., kosielku, body som davala s dlhym, polodupky, ciapka musi byt aspon vonku tenucka, kvoli uskam, tensia deka, alebo z tesca plienky tie vzorovane hrubsie po 4ks, su dobre na zakrytie aj proti slnku, bavlnene ponozticky...do kocika som dala naspodok plienku 🙂

daol
3. mar 2014

@1lulu1 ja mám júlovu mala som perinku niekedy sú aj chladnejšie dni 🙂

1lulu1
autor
3. mar 2014

@daol
@reni1512
Tak ja rozmýšľam nadtym že keď vonku bude 35stupnov či tomu drobcekovi v tej perinke nebude horúco ...a zas babka hovorí že babo musí byť zabalené napevno v hociakom počasí...fuu dilema

daol
3. mar 2014

@1lulu1 no mne to tiež babka hovorila ale sesternica tak balila a mala sa jej obsypala dostala niejake potničky či ako sa to volá

1lulu1
autor
3. mar 2014

@daol no a presne toho sa bojím ..alebo že bude babo s toho nervózne a bude plakať chudatko ...

majka99999
3. mar 2014

@1lulu1 moze aj prsat. a na vychadzky je lepsie chodit skoro rano alebo vecer, aj pre teba bude lepsie, ked nebudes kocikovat v 35 stupnoch 🙂 moj je junovy, ponosil hlavne bodycka a dupacky (niekto dava teplacky), overaly na spanie (ked nebolo v noci prilis teplo), ponozky, mali sme bavlnenu ciapocku 2x, a pre istotu aj tenky kabatik. v zavinovacke spinkal prvy mesiac kvoli polohovaniu (nastastie noci v juni boli znesitelne).

malinky mal potnicky, tak sa nezlakni, ak bude vyhadzany. u nas stacilo, ze spinkal cez obed na jednej strane a licko mal cele cervene.

katarina194
3. mar 2014

Rada by som sa zapojila do diskusie...pokial idete z porodnice autom pochybujem,ze do autosedacky zmestite babo v zavinovacke.Jedine zeby ste isli pesi kocikom,alebo s babom na rukach ale vramci bezpecnosti asi len autosedacka aj ked na malu trasu...

loli39
4. mar 2014

cez leto ti bude stačiť zavinovačka

miki060707
4. mar 2014

Tak ja som mala deti v perinke, vonku bol síce hic, ale vnútry sme mali chládok...

reni1512
4. mar 2014

@1lulu1 ja som mala zavinovacku, no vonku v takom teple som na prvy krat dala decku a kryt z kocika a potom uz len prikryla plienkou tou hrubsou...pozri v albume, mam par fotiek..

medissi
4. mar 2014

@dasul mohla by som aj ja poprosit o mejlik s vybavickou? Dakujem 😉 oravcova.petka@gmail.com

dasul
5. mar 2014

@medissi posielam

adulka1979
6. mar 2014

@dasul Ahoj, môžem ťa poprosiť o zoznam tiež? Malé sa má narodiť začiatkom augusta... som prvorodička a fakt neviem, čo nakúpiť, aby toho nebolo ani málo, ani prehnane veľa... 🙂
Ďakujem.
aduliena101@azet.sk

matusa150
7. mar 2014

@dasul Ahoj, môžem ťa aj ja poprosiť o zoznam? Ďakujem 🙂

mimik82
11. mar 2014

@dasul ahoj mozem ta tiez poprosit o zoznam? Ja budem mat junove babatko nase prve. Dakujem pekne 🙂

dasul
13. mar 2014

baby ja mam uz chaos kto chcel ten zoznam vybavicky..,uz som vam aj poposielala no neviem ci vsetkym tak ak este niekto tak mail prosim

mimik82
13. mar 2014

@dasul ešte mne poprosím marianka.jancovicova@gmail.com dakujem 🙂

vcelicka007
17. mar 2014

Nezabudni ani na klobucik ... my sme ho vyuzili 9od 1. MEsiaca po2 rocik

klarionela
22. mar 2014

@dasul poprosim o seznam:D klhe@seznam.cz dekuji

leria
24. mar 2014

@dasul aj ja ta veľmi pekne poprosim o ten zoznam 🙂 leri33@azet.sk