Najde sa tu nejaka maminka , co ma cca rocne dieta a pred narodenim kupovala kocik postielku stolicku oblecenie a podobne veci. Potrebujem to na sud vydokladovAt ( bohuzial ja som kupovala veci z druhej ruky :( ) a nemam nic. Meno ci kod banky kludne vyciarknut. Jedna sa mi hlavne o sumu a nazov produktu.
Je to iba dokaz aby pustil otec nejake to €.
Dakujem krasne. Kludne osobne do spravy.
Dakujem moc !!!!
@anjelicek26 na to sa nepytala;) Tak asi je otecko lakomy a sam od seba nezaplati co nemusi...
@zooeynka o to predsa nejde. Ma sa podielat na realnych nakladoch, nie na nejakych vymyslenych.
@zooeynka vôbec, napr. na kočík som mala len čestné prehlásenie od kamošky za koľko mi ho posunula a úplne to stačilo. Na nete som našla koľko stál nový, predala mi ho za tretinu. Sudkyňa konštatovala, že je to ok, do 50% sumy by uznali. Ale ak autorka vedela, že o toto bude žiadať mala si všetko odkladať a nechať zdokladovať.
@anjelicek26
@alenah31
@zooeynka pomohli ste jej ozaj :D :D :D
@katka5161 bohuzial ak jej na sude prijdu, ze tie blocky nie su jej, vsetko sa to obrati proti nej... ked tam bude kocik XY a ona vozi male v kociku YZ a muz si na to spomenie... to iste plati pre vela bodov detskej vybavy. Oni tam tiez nejedia seno. Zamietnu jej to potom komplet cele a este zle bude mat.
@anjelicek26 pravda no.. blocky by som isto nezhanala
na Mk chodia aj muži a keď si to prečítajú tak potom sa nečudujme že sú ozaj niekedy lakomí...podvod, stále podvod.
Tiež nemyslím, že je to šťastný nápad.. Am trebárs ona ma kočík z druhej ruky, ktorý stojí reálne 350 eur, trebárs v modrej farbe a bloček bude mať na nejaký za 800 a navyše zelený v úplne inej značke... To je dosť blbé, ak by trebárs dotyčný otecko na to poukázal.
A aj veci z druhej ruky sa dajú vydokladovat (mailová komunikácia o kúpe, o tom, že trebárs zasielala peniaze na účet predavajacej, komunikácia cez mesenger, aj v second hande dávajú bloky). Ja kupujem bežne z bazarov, a takých komunikácii mam full v mobile, kedykoľvek sa to dá pohľadať.
Ak miniem trebárs 1000 eur, ale chcem 3000, tak to je ozaj podvod, matka - nematka
@jaskolka len zle je, ak otecko na to ma, dajme tomu ze ma velmi slusny plat, ale matke peniaze(polovicu) na vybavu neda, ona dajme tomu fakt nema na nove veci a preto nakupi z druhej ruky "jazdene". V podstate pankovi usetrila kopu penazi na ukor svojho dietata. Ale teda aspon jemu zostane viac na jeho kratochvile, tesime sa s nim ;)
@anjelicek26 ked nemozem pomoct, drzim zo.ak.
Výpis z úctu a do budúcna si to odkladať. Je pravda že keď sa bude dieťa voziť na Bebetto nemôžeš dokladovať kočík Joolz 🙂
@zooeynka ale keď ma slušný príjem, nič nebráni v tom, aby vysudila slušne výživné podľa jeho príjmu. Ale klamať hneď na úvod by nebolo dobre, ak na to na súde by prišli, veľmi dôveryhodne by ona nepôsobila.
Radšej povedať pravdu, o vybavicke z druhej ruky, že bola proste prinútena na to, lebo on jej nič neprispel, napriek "nadstandardu" a práve to môže súd ovplyvniť, že jej priklepne dobre výživné a ešte ocko aj preplatí náklady,ako by mala klamať, s rizikom, že prídu na to.
@mama4444 keď som toto riešila 7 rokov dozadu pri výživnom na seba, nikto odomňa bločky nepýtal, písala som sumy cca… Keď som to teraz v januári riěsila pre syna, takisto odomňa nepýtali pokladničné doklady… Do papierov som uvádzala približnú cenu - tiež som veľa vecí mala z druhej ruky. Navyše sociálne pracovníčky chodia do obchodov a robia si prieskum (sama som také na predajni zažila) koľko stojí kočík, autosedačka atď. priemernej (nie najvyššej) kvality a z toho to nejak popočítajú, spriemerujú, čiže oni cca vedia 🙂
priloz na sud aj printscreen z tejto diskusie, ako zhanas blocky. Uspech zaruceny 🙂
Ale ked si kupovala veci s druhej ruky, tak nemozes po muzovi ziadat preplatit cenu noveho, ved to je podvod. Co ludi dnes nenapadne.