Ahojte tehulky som v 19tt a buduci tyzden ideme do mt pozriet babatko ci je vsetko ok a dozvieme aa aj pohlavie. budem v 20tt a chcela by som uz zacat nakupovat. Ale nie vecicky ale skor take ze postielka, koliska .. zatial ske kupili iba komodu s prebalovacim pultikom. Uz to som sa bala objednat ci to nieje skoro. Niesu na taketo nieco nejake povery ? Celkom sa toho obavam aj ked rada by som si uz spravila radost a ked uz budeme vediet pohlavie kupila cosi viac. Alebo pockat? ako to mate alebo ste mali vy? vdaaka
Ja som v tom čase cca kúpila postieľku aj s komodou, (za tu cenu by som bola hlúpa keby som to nekúpila) 😀😀 povery Nepovery, čo ma byt bude tiež mi mama hovorila hujoviny že nemôžem nič kupovať a bla bla bla 🥴🥴 ved kúp, urob si radosť, dá sa to pochopiť 😊😊
@nikol889988 Kto na povery veri, nech nekupuje. Ale kupovat po porode, no neviem, to sa potom s tak malym babatkom ovela horsie realizuje, aj ked cez eshop asi bez problemov. ja som kupovala dopredu a nikdy som to neolutovala, naopak.
Tak stať sa môže bohužiaľ hocičo hocikedy.🤷♀️
Ja od ca 15tt začala pomaly kupovať, kočík som mala v 20tt už....
Súhlas s @dskjhfdlkdjhl
Ja som v 30tt a este nemam nic 🙈 je to na kazdom indivindualne. Mne sa do toho nechce. Celkovo nerada nakupujem a nechceme vediet pohlavie, cize nechavam to na poslednu chvilu. Asi kazdy ako si rozhodne.
@nikol889988 povera je povera. Buď sa bojíš alebo nie. Ja som nakupovala väčšiu v 9. mesiaci a po pôrode. Lebo som sa bála. Ale jasné že to či sa bábätko narodí v poriadku a to či ty niečo kúpiš spolu nesúvisí.
@dskjhfdlkdjhl realizovalo sa to celkom v pohode, väčšinu veci som kúpila cez eshop alebo išiel muž do obchodu.
ja sice na povery neverim, ale tiez som zacala nakupovat neskor....a bola to chyba, kedze som pol tehotenstva potom musela prelezat a nakupy som teda mohla len online ☹ nakup co sa da pokym mozes 😉
Raz ma pozvala kamarátka s ktorou sme sa už dlhšie nevideli na kávu k nej domov, kúpili si nový byt a keď mi ho ukazovala jedna izba bola zariadená pre bábätko keď som sa jej pýtala v ktorom je týždni ona ze v 14tt a mala teda uz úplne všetko, ale myslím ze kým nevedela pohlavie nemusela toľko nakupovať, je to zbytočné tak skoro keď sa ani nevie ci je všetko ok atď.. Ale myslím ze do 25tt /28tt by už mala byť komplet vybavicka aj pre riziko predčasného pôrodu... No u každého je to inak 😊
@nikol889988 Ahoj, poznam dve sesternice. Jedna neverila na povery a nakupovala priebezne, druha verila na povery a nic nekupovala. Prvej sa narodilo zdrave dieta, druhej tazko postihnute (o moznom postihnuti vedeli od 12.tyzdna, vsetky screeningy to len potvrdili).
Inak, kazda druhorodicka a viacrodicka ma automaticky vybavu kupenu pre dalsie babo, ale statisticky nikde nie je dokazane, ze by deti narodene druhe, tretie a dalej v poradi boli viac postihnute ako prvorodene.
Neboj, smelo nakupuj.
povery su hovadina. znama cakala kvoli poveram s kupou kocika ze az v 9 mesiaci aby to neprinieslo smolu. porodila o mesiac skor a teda mali problem 🤦 normalne v 6stom mesiaci som asi zacala nakupovat vsetko, lebo mne povedali pohlavie asi az v 24tt. lebo sa ti moze stat ze sa v siedmom zacnes otvarat, skoncis dva mesiace v nemocnici a vybavu ti bude kupovat manzel alebo svokra 😁
My sme boli kúpiť prvý kočík, to som bola akurát v 4 mesiaci. A potom postupne som kupovala ostatné veci. Jediná povera ktorej verím je, že v tehotenstve sa nemá chodiť na pohreb a cintorín, takže to jediné dodržiavam, inak nákupy to ma ani nenapadlo obmedzovať 🤦🏻♀️
@nikol889988 povery,nepovery.....to nie je o tom,je to o zivote,realite.
Kludne postupne nakupovat,ale myslim,ze casu este mas.
@kittyna5 akoze....ako ti cintorin uskodi?
To skor v obchode bacily chytis.
Povera je blud. Aj z ekonomického hľadiska je výhodnejšie kupovať vybavičku priebežne a nevyskočí taká pálka. Ja som mala kočík od piateho mesiaca. Aj na pohreb som tehotná bola a som tu, živá, zdravá aj moje dve deti. Never tomu prosím ťa a užívaj si, že čakáš bábätko. Všetko dobré prajem 🍀
záleží od typu človeka...ja mám na všetko čas.....
svadobné šaty som si išla pozrieť 3 dni pred svadbou, výbavičku som kupovala cca 10 dní pred pôrodom, kočík až keď sa narodilo dieťa, postieľku som mala vybratú - kúpila sa v deň keď sme prišli s bábom domov.... Podľa mňa sa nie je kde náhliť - však malých vecí je v obchodoch dostatok....😉
áno viem že niekto si kúpi všetko aj niekoľko týždňov pred narodením dieťaťa, samozrejme je to každého vec, ale ....u mňa to tak vôbec nefunguje....
Ja osobne som si veci vybrala uz skor,ak kociar,ale kupovala az okolo 8mesiaca. Preco?
Pretoze cele tehu som riesika viac zdravie mamky a jej nemocnice,atd. A druha vec,naco by som mala doma veci,kt.este nepotrebujem...a tretia,moje kanosky potratili...aj babatko jednej zomrelo v 7mesiaci. Cize nie kvoli povere,kvoli realite zivota,naco mat veci,kt.by v pripade nestastia doma pripominali babatko. Teraz uz nie je problem.kupit vsetko za tyzden.
zalezi od teba ci veris na povery 🙂 a ci im podlahnes a budes sa nimi riadit. ja som si pri prvom nic nechystala vopred reku sam mam cas a bach 3mesiace som prelezala v nemocnici s hroziacim potratom az do porodu a to pred 18r. v case kedy sa cez internet este nakupovat nedalo takze vsetko mi museli pozhanat rodicia kym som prisla z porodnice s drobcom pri druhom som si uz dala pozor a dopredu si vsetko pozhanala a tiez som skoncila predcasne v nemocnici aj skor rodila... takze odporucam radsej sa vytesuj nakupovanim lebo nikdy nevies co do toho pride ci uz problemy alebo aj nie, ale budes pripravena a v pohodicke si vsetko zabezpecis tak ako chces ty
@nikol889988 ja som začala nakupovať až okolo 30tt teraz pri druhom, lebo po prvom mi ostala aj postieľka, aj kočík aj všetky také drahšie veci! Vaničku a matrac do postieľky kúpil muž, kým som bola v pôrodnici! Pri prvej som mala kočík vybratý ale takisto ho kúpil muž, keď som bola v nemocke! Oblečko a také veci som kupovala teraz dosť cez eshop, keďže mi par dni pred tým, ako som chcela ísť už na nákupy zavreli všetky obchody 🤦♀️ Ale všeobecne aj pri prvom aj pri druhom až okolo toho 30tt som začala kupovať! Veď teraz keby si chcel, tak kúpiš všetko v jeden deň alebo len tuknutim prsta a kuriér dovezie 😉
My sme mali komplet detskú izbu, kočík, všetko čo bolo treba. S baby a po pôrode ktorý som ani nevedela aký bude, sa mi ozaj nechcelo vymetať obchody.
A hádam neveríš že ti dieťatko umrie len preto, že máš nakúpené. Tam musí byť podstatne iný dôvod.
A moja mama mala kúpený kočík keď ešte nebola ani len tehotná. Išla kúpiť koberec a vrátila sa s kočíkom. Vraj bol krásny, červený. Ja a sestra obe žijeme a máme už takmer 45 rokov.
Zas aj záleží čo chceš kde kúpiť, my sme kočík kupovali online a teda čakacia doba bola 2 mesiace, takže ak by som to začala riešiť po pôrode, kleplo by ma 😆😆😆
@nikol889988 radsej to najnutnejsie nakup. Ked som rodila, bola so mnou na sale baba v 30.tt, pretoze sa zacala otvarat a veru do 2 dni porodila. Nariekala, ze to necakala a nemala nic pre babo, ani kocik ani postielku, skratka nic.. bola velmi frustrovana.. potom to musis zhanat narychlo a vobec si to neuzijes a nevyberies podla svojich predstav 😉
@radkaradix a este dodam, ze my sme kocik objednavali, dodanie 2 mesiace, prisiel po 2,5 mesiaci a bol to nespravny typ. Museli sme ho vratit a znova cakat na ten nas spravny. Nikdy nevies, co sa stane a ak nemas rada stresy, tak si vsetko nachystaj 😊
Bože, také sprostosti, to vážne ešte niekto na toto verí? Jediná smola, ktorú prinesie skoré kupovanie výbavičky, je tá, že ak tá žena náhodou potratí a potom sa jej už tiež náhodou nepodarí otehotnieť, tak jej potom budú tie veci nanič. To je všetko. Pokojne si nakúp, čo sa Ti páči, určite lepšie v predstihu a v kľude, než potom narýchlo nakúpiť blbosti.
V 7mes som mala všetko inkl zabalená taška do pôrodnice keďže vzhľadom na problémy to mohlo byt kedykoľvek.... Povera neverím... Ak sa má niečo stať sa stane bez ohľadu ci budeš mat vybaví ku kúpenú al nie
Ja som mala takmer všetko v siedmom mesiaci aj tašku do pôrodnice treba mať nachystanu už v 6 mes. narodiť sa môže v 6-7mes. Je prirodzené že si všetko chystáš skôr, aj zvieratá si chystajú hniezdo a všetko okolo skôr. Každý živý tvor sa zahniezduje skôr a pritom nevie ci mu to vyjse.
@nikol889988 Ja som mala tiež také obavy,lebo ma dopredu strašili a ja blbá som si to podvedome pripustala a poviem ti,že nebolo nič "príjemnejšie" ako s obrovským bruchom a opuchnutymi nohami prať,vešať a žehliť výbavičku a naháňať kočík a postieľku na poslednú chvílu..keby som čakala druhé,všetko mám prichystané v prvom trimestri.
Nakúp a nachystaj všetko v predstihu, lebo mesiac pred pôrodom zháňať všetko narýchlo je obrovský stres.
@nikol889988 kludbe chod... strach z povier akurat nieco privola... ja som kupovala kocik v 3.mes, lebo to bola limitka,neskor by som mozno nemusela zohnat takely, aj postielky asi v 5tom , kazdeho vec.
Podla mna v 7.mes treba mat vsetko podstatne nakupene takze od toho 20tt mozea zacat kludne..lebo nikdy nevies,kedy sa babo vypyta..ja som mala od zaciatku 8 mes aj tasku nachystanu so zakladnymi vecami a v 8mes sme aj postielku zlozili..
@krisbar v dobrom radim nenechajte si to na poslednú chvíľu, mne z ničoho nič hrozil predčasný a posledné týždne som prelezala...
@nikol889988 pri oboch chalanoch som mala vsetko nakupene do 25tt.