Výbavička - čo nesmie chýbať

klaudiadia99
12. máj 2022

Žienky termín sa blíži, poraďte čo mi nesmie chýbať doma. Rozmýšľam či mám všetko. Ďakujem 😊

mimi3008
12. máj 2022

@klaudiadia99 doma okrem oblecenia? Postielka, kociar, prebalovaci pultik/komoda s podlozkou, ja pri oboch dost vyuzivam videopestunku, odsavacka na nostek, manikurove noznicky pre babatka, vanicka a lehatko do vanicky (velmi prakticke), flase v pripade, ze by dojcenie neslo na 100%, ja mam napr.taky maly elektricky ohrievacik na prebalovacej komode, zapinam po kupani, kym obleciem, teda ked nie je este tak teplo.

mimi3008
12. máj 2022

@mimi3008 este mozno nejaky nosic alebo nosicska satka

klaudiadia99
autor
12. máj 2022

@mimi3008 ďakujem. Mam už skoro všetko len si píšem ešte také tie "drobnosti" ako plienky, mlieko sušené ak by náhodou, kefa a také veci ale nožničky si mi poradila 🙏

lamonita
12. máj 2022

Teplomer do vody, teplomer na meranie telesnej teploty. A napln si mraziak hotovým jedlom. Počas náročných dní akoby si našla👍😅😉

klaudiadia99
autor
12. máj 2022

@lamonita noo jedlo by ma nenapadlo 👍 povedala som si ze niečo rýchle na dva dni musím zbuchat aj keby sa čo robilo

mimi3008
12. máj 2022

@klaudiadia99 nieco rychle (spagety, rezance s makom, tvarohom) alebo polotovar (mrazene rybie prsty, mrazene pirohy...) vas v takej situacii nezabije a jedlo uz pripravene v mrazaku je super vec, donaska je tiez fajn, prip.nam po porode navarila 2x na 2 dni svokra

petamich
12. máj 2022

je to vysoko individualne 🤷‍♀️ my sme napr. prebalovaci pult nemali (nemame ho kam dat), po prichode domov som okrem oblecenia realne pouzila - plienky jednorazove, krem na zadok, lieh na pupok, vatove tycinky pre babatka, vatove stvorce (na cistenie pupku), mydlo na zadok (ked sa velmi pokakal), noznicky, rukavicky (velmi sa skriabal), umele mlieko (par dni trvalo kym som sa rozkojila), odsavacku, sacky na mlieko, jednu flasu, vanicku, uterak, teplomer do vody, prebalovacie podlozky, plienku na odgrgnutie (nas nikdy negrckal tak uz by som 10 ks nekupila), monitor dychu, chuvicku (my mame len kameru + appku v mobile), teplomer na meranie teploty sme prvykrat pouzili po 1. ockovani, nocne svetielko, Espumisan L, vankusik s hroznovymi kostkami na brusko, krem Pupik, probiotika ale mozno nebudete potrebovat a to je asi vsetko co mi prislo na um ale mozno aj dalsie veci, len uz si nepamatam

a teda jedlo sa zislo aj nam, my sme objednavali, lebo tie prve dni fakt nevies, kde je sever aspon u nas to tak bolo a proste som potrebovala poriadne jest, ked aj v noci som bola poriadne hore

klaudiadia99
autor
12. máj 2022

@petamich ďakujem 🤗 no Pupik kks teraz som nahnevaná lebo som to chcela na SK kúpiť som v Nemecku tu neviem ci také niečo majú ooch.. ako prvé dni bude doma aj partner no teda 3tyzdne mu zaplatia tak mi bude pomáhať tak niečo rýchle zbucham a potom to už bude lepšie si myslim tak nejako si poradím

petamich
12. máj 2022

@klaudiadia99 urcite bude nejaka lokalna verzia 🙂 ale radsej nech ho nie je treba! u nas nastastie len parkrat na zastavene prdy sme ho potrebovali

a drzim paste - nech pekne spi, papa, kaka a pribera ;)

klaudiadia99
autor
12. máj 2022

@petamich keď nie tak budeme častejšie cvičiť a masírovať bruško nuž skúsim pohľadať niečo.
Jooj ďakujem krásne tak to dúfam že to tak bude noo

petka125
12. máj 2022

@mimi3008 akú máš videopestúnku? práve vyberáme 🙂 dakujem 🙂

alanko20
12. máj 2022

@klaudiadia99 osuska pre babo, deky som pouzivala aj doma, ked sa babo dojcilo, vsetko bolo od mlieka aj postel/gauc (ja som dojcila len v lahu), takze som babo vzdy polozila na deku a tu som potom dokola prala. Kludne aj uterak moze byt, jemna osuska, hocico, co mas poruke. My sme balili nasiroko asi 3 mesiace, lebo dcerka po mne podedila zle bedra, nastastie, jej to pomohlo a uz je ok.

domiklik
12. máj 2022

@klaudiadia99 Lieh na pupik

gladys_07
12. máj 2022

@klaudiadia99 no ak si v Nemecku tak najlepsie co mozes mat je Hebamme 😉 mna odrodila (nahoda) ale zachranila mi aj kojenie

veronika946
12. máj 2022

Elektticky pilnik na nechty za mna top 👌 ziadne stresy s noznickami a hlavne vybavena lekarnicka!

vilma7
12. máj 2022

@klaudiadia99 kľud, ohľadom pupka. Ja som si tiež na SVk nakúpila lieh a aj celý vyhodila. Z nemocnice som išla s tým, že maximálne dať trošku púdru, nechať vysušiť a hotovo. Takže to vôbec nie je potrebná vec. Iný kraj, iný mrav 🤪🤪🤪. A nožničky na nechty ešte nepotrebuješ teraz, prvý mesiac sa deťom nestrihaju, takže na to máš ešte čas.

veronika946
13. máj 2022

@vilma7 to Vám asi nemokval, keby áno tak píšete inak 🙂 ale dá sa kúpiť aj podľa potreby…

klaudiadia99
autor
13. máj 2022

@gladys_07 noo je to tu problém zohnať si ju ale čakáme či budeme mať nejaku

petka125
13. máj 2022

@mimi3008 ďakujem pekne, a spokojní ste s ňou? ak tomu správne rozumiem tak kamera pri drobcovi musí byť stále v sieti?

mimi3008
13. máj 2022

@petka125 sme spokojni. Ano, musi byt v sieti alebo power banke. Ale to podla mna vsetky. Tato ma paradny velky displej, da sa vypnut obraz a nechat len zvuk, co setri bateriu, ked je vypnuta signalizacia, v pripade zvuku blikaju zelene kontrolky, 1ma to obojsmerny prenos, da sa na dialku pustit uspavanka a hlavne, da sa dialkovo otacat kamera, co ja vyuzivam, kedze mam dvoch, 1 spi na posteli, druhy v postielke, tak si to viem otocit a pozriet ich oboch

petka125
13. máj 2022

@mimi3008 to je super, dakujem pekne 🙂

sakaca
23. máj 2022

@klaudiadia99 za mňa tiež nosič. Pri druhej by som bola bez Rischina stratená, fakt super aj na prechádzky a bezne fungovanie hlavne ak budeš mat neodolateľné dieťa.