Všetko potrebné pre bábätko

vanessa0311
26. sep 2024

V mojom prípade bábätká, dvojičky. Mám pár otázok a bola by som rada za odpovede.
- mali ste prebaľovaci pult alebo je to zbytočnosť? Rozmýšľam len nad tou podložkou.
- bábätká ste kúpali na podložke vo vani alebo je lepšia voľba volnostojaca vanička?
- ak ste používali cumlíky, ktoré vám vyhovovali?
- názor na hniezda? Klasické perinky?
- na nočné spanie ako ste obliekali? Termín mám koncom februára. Body, pyžamko ulitka alebo stačí len pyžamko ulitka?
Ak vás niečo napadne mimo toho kľudne píšte budem rada všetkým vašim radám a vychytávkam. Pekný deň 😊

zuzi0911
26. sep 2024

Prebaľovanie pult som nemala ...prebalujem kde som ...v obývačke aj v spálni mam aj plienky,lhčené atď...

Vanička klasická bez podložky. Kúpeme v obývačke na stole ....tam malého umyjem ,natriem,oblečiem a presunieme sa do spálne, kde sa napapa a spinka ...

Mam marcové a teda za mna body krátky rukáv, na to overalik so zakrytimi nožičkami a do perinky ci zavinovačky. Neskôr som používala spací vak .

Hniezdo jé za mna top ....dáš ho hoc kde a bábätko si pokojne leží....perinka ,zavinovačka ak je tam spokojne obe využiješ.. .

Odporúčam nosič, je to veľký pomocník ak dietatko nemá problém tak byť....

Cumlíky lovi ,fľaška avent antikova....

luciaruz
26. sep 2024

- Prebalovaci pult: genialna vec! Minimalne na kríže. Povodne som to nechcela ale v ikea maju taky, ktory potom viem sklopit a spravit z toho skrinku s polickou.
- Vana, odporúčam na nožičkach, aby ti neodisli kríže. A vo vaničke taku makku podlozku, vypln, kam polozim babatko.
- Cumel jedine curaprox a ziaden iný. Je prisposobeny na spravny vývin ustnej dutiny a dasien, ziaden predkus nehrozí.
- ja som mala zavinovaciu perinku s pevnou podlozkou pod chrbarikom. Vyborne aj na presun babatka, aj na manipulaciu. Spala v tom do 4 mesiacov.
- oblecenie- ja ju na noc neprezliekam do pizama. Kym neni ogrcana, alebo tak, tak ma oblecenie z daného dňa na sebe.

deti95060810
26. sep 2024

prebaľovací pult za mňa zbytočnosť... deti som prebaľovala na posteli - o kríže som neprišla...

lucia23529
26. sep 2024

Za mňa prebaľovací pult topka. Partner tiež rad prebaluje vďaka tomu lebo nás kríže bolia keď sme u niekoho a mame prebaliť no hroza.
Babo kupeme vo vaničke ktorá je položená na stole a len ju držíme naučili nás to pekne v pôrodnici, keď sme niekde mame taku podložku kde ju len položíme a osprchujeme. Cumliky máme Avent. Hniezdo sme využili hlavne na gauči kde bola pri nás alebo keď sme jedli. Perinku sme používali je to super na manipuláciu ale len do 3 mesiacoch - odporúčam sa zbaviť aj skôr ale nie každé dieťa sa chce zavinovať. Skúšali sme aj spací vak tiez to bolo fajn ale už bolo moc teplo tak sme prestali používať a teraz už nechce. Teplota je individuálna podľa toho kolko stupňov mate doma to si odsleduješ aj podľa zatýlku (nie podľa rúk alebo nôh alebo nosa).

lucia13022023
26. sep 2024

Prebalovaci pult - prvé dva mesiace v pohode, mala som všetko po ruke, no moje dieťa bolo velmi akčné a už som sa bála, že spadne. Prebalovala som hocikde na gauči alebo tak, ani raz sa mi nestala nehoda a ani kríze neodišli, ved pri tom sedím.
Vanička - úžasná je vanička s vložkou novorodenckou, potom dokým nesedel sa kupal vo vanicke. Neviem si predstaviť kúpať novorodenca vo veľkej vani 😶
Cumel - lovi
Hniezdo - využívali sme prvý mesiac v obývačke. Nech ma bábätko akoby svojj pelech 🤣 v postieľke ho nikdy nemal, 2x by som nekupovala
Perinka - mali sme klasickú na viazanie, bolo to super do 3 mesiacov
Nočné spanie - mam syna narodeného 21.2. Čiže podobne ako ty, nikdy som pod pyžamko nedávala body ci tielko, načo? Dieťa nemá byť prehriate. Dala som pyžamko a zavinovacku. Neskôr pyžamko a vak.

ysseba
26. sep 2024

- Prebaľovací pult som pri prvom mala, pri druhom nie a teraz pri treťom ho nechcem. Keď som dieťa rozbalila, tak bolo celé šťastné, veselo si kopkalo nohami , proste šťastné dieťa. tak som ho tak vždy nechala chvíľu. Keď som ho mala na pulte, tak som pri ňom stála ako dozorca. Keď som ho mala na posteli, tak som si aj ja ľahla, natiahla som sa. Prebaľovala som tak, že ja som sedela na posteli, takže nič hrozné pre kríže.
- kúpala som vo vaničke, ktorú som si dala napr. v kuchyni na stôl. Keď bola zima, vedela som si tam prikúriť klímou. Keď už začal sám sedieť, tak v normálnej veľkej vani.
- Cumlíky som používala (teda deti) MAM. Najlepšia vec na svete boli svietiace cumlíky, lebo v noci koľkokrát stačilo len podať cumlík, tak som ho vedela rýchlo nájsť.
- klasickú perinku som používala prvé týždne, podľa mňa dobrá vec. hniezdo neviem, to nebolo také populárne keď boli chalani malí, teraz o ňom tiež uvažujem, takže si rada prečítam názory
- ja mám decembrového a tiež februárového, obliekala som pyžamko a ulitka. Ulitka vyzerala drasticky, ale výýýborná vec, tú odporúčam na 100%.

vanessa0311
autor
27. sep 2024

Ďakujem 😊 viem že každému vyhovuje niečo ine, každý má svoj vlastný systém tak uvidím čo nám nakoniec bude vyhovovať..
Ešte ma napadla otázka, tie čo nekojite, koľko fliaš cca potrebujem? Nakúpili ste si rôzne značky pred príchodom bábätká alebo až po? alebo počkať kým prídu lebo tie čo kúpim nemusia im sadnúť.

lucia23529
27. sep 2024

@vanessa0311 ja som mala nachystanu variantu aj že kojiť nebudem. Na začiatku sme mali mm aj um. Všetko som dávala z fľašky a teda potrebovala som aspoň 3 fľašky a to sme stále len umývali cely deň čiže závisí či chceš alebo nechceš kojiť inak by som kúpila viac😀 ale tak polovička kŕmila a ja odsávala takže som mala pomoc. My sme kúpili od Avent tie ancolic a sadli jej hneď. My sme kupovali dve malé a jednu veľkú. Teraz využijeme na vodu. Ale tak v každej Dmke ich majú takze ak bude chýbať vieš kúpiť a doma vyvarit na 5 minút a máš.