Maminky mam taku otazocku ohladne vnutornej dlzky topanocky. Potrebovala by som vediet aku vnutornu dlzku mam kupovat pokial ma drobec nozicku velku cca 12,5 cm. Radia mi 14 cm, co sa mi zda ale strasne velke....nebude sa podtkynat?
o ten 1 cm vzdy kupujem vacsiu, nezabudni raz za cca 3-6 mes. podla veku skontrolovat ci a o kolko dorastla
Nadmerok by mal byt 1,2-1,7 cm, pri novych topankach tych 1,7 cm. Ked maju topanky makku ohybnu podrazku, tak tych 1,7cm je v pohode. Syn nema problem ani s 2 cm nadmerkom.
@sam2 v tomto prípade by som išla do tých 14cm, ale to je max... mne ten 1cm poradili aj kedysi v predajni a aj ortopéd
@smejko26 2cm sa mi zdá už strašne veľa, to sú prakticky 2 veľkosti rozdiel, tam musí byť topánka aj široká, ono dieťa uchodí v podstate čokoľvek, otázka je, či správne... ale samozrejme závisí aj do celkového strihu topánok...
Odporucam skupinku Bose nozky-zdrave obuvanie nasich deti.vela clankov,videi,rad,...o nadmerku a celkovo o zdravom obuvani
@sam2 Urcite tie topanky dietatu skus, neriad sa podla vnutornej dlzky. Mne sa podarilo namerat uplne inu vnutornu dlzku ako uvadza vyrobca na krabici. Par krat sa mi stalo, ze syn neobul topanku pre vysoky nart, alebo topanka bola velmi siroka a aj napriek spravnej velkosti sa mu v nich zle chodilo, dcere som zase nezapla zips na niektorych cizmach. Najlepsie je vybrat vlozku (u niektorych topanok sa to da) a tu prilozit dietatu na nohu, pripadne niektore znacky (Geox urcite) maju na vyberatelnej vlozke presne nakreslene, kam by mali siahat prsty dietata.
@sam2 neriad sa cislami, kazde dieta aj ked s rovnakou dlzkou nozicky ma tu nozicku vzdy inu.
jednoduchy ucinny recept na detske topanocky - vyskusat, ked ma nozicku uplne vpredu a do zadu za paticku vpohode zmestim ukazovak - OK super ani velke ani male
Dievcata dakujem za vsetky rady....velmi ste mi pomohli 😉
@sam2 ja som kupovala s rezervou 1cm, teda v tvojom prípade 13,5cm