Vnútorná dĺžka topánočky

sam2
23. jan 2015

Maminky mam taku otazocku ohladne vnutornej dlzky topanocky. Potrebovala by som vediet aku vnutornu dlzku mam kupovat pokial ma drobec nozicku velku cca 12,5 cm. Radia mi 14 cm, co sa mi zda ale strasne velke....nebude sa podtkynat?

sissy27
23. jan 2015

@sam2 ja som kupovala s rezervou 1cm, teda v tvojom prípade 13,5cm

bibistec
23. jan 2015

o ten 1 cm vzdy kupujem vacsiu, nezabudni raz za cca 3-6 mes. podla veku skontrolovat ci a o kolko dorastla

sam2
autor
23. jan 2015

@sissy27 takze ked bude napr.cislo 20 VD 13 cm a cislo 21 s VD 14 cm, tak mam kupovat 21? Alebo zavisi od strihu? Ja viem ze vyzeram ako debil, ale kazdy mi povie nieco ine 😀

smejko26
23. jan 2015

Nadmerok by mal byt 1,2-1,7 cm, pri novych topankach tych 1,7 cm. Ked maju topanky makku ohybnu podrazku, tak tych 1,7cm je v pohode. Syn nema problem ani s 2 cm nadmerkom.

sissy27
23. jan 2015

@sam2 v tomto prípade by som išla do tých 14cm, ale to je max... mne ten 1cm poradili aj kedysi v predajni a aj ortopéd
@smejko26 2cm sa mi zdá už strašne veľa, to sú prakticky 2 veľkosti rozdiel, tam musí byť topánka aj široká, ono dieťa uchodí v podstate čokoľvek, otázka je, či správne... ale samozrejme závisí aj do celkového strihu topánok...

smejko26
23. jan 2015

@sissy27 ten 2cm nadmerok ma akurat vtedy, ked skusa capacky, v pohode vnich beha po byte. Inak nosi topanky s nadmerkom tych 1,7 cm. Ked ma 1cm, tak uz mu davam nove topanky.

januliku
23. jan 2015

@sam2 takemu malemu kup tie 13cm, max 13.5cm, lebo vo vacsich sa mu nebude dobre chodit, bude to mat ako plutvy.

sam2
autor
23. jan 2015

@januliku vsak toto ma trapi, aby to nemal ako plutvy 😀

januliku
23. jan 2015

@sam2 ja kupujem len o 0.5-1cm vacsie a vzdy nam tu sezonu (jar, leto...) vydrzia.

zk3
23. jan 2015

Odporucam skupinku Bose nozky-zdrave obuvanie nasich deti.vela clankov,videi,rad,...o nadmerku a celkovo o zdravom obuvani

sam2
autor
23. jan 2015

@zk3 ako sa dostanem do tej skupiny? 😉

tana2278
23. jan 2015

@sam2 Urcite tie topanky dietatu skus, neriad sa podla vnutornej dlzky. Mne sa podarilo namerat uplne inu vnutornu dlzku ako uvadza vyrobca na krabici. Par krat sa mi stalo, ze syn neobul topanku pre vysoky nart, alebo topanka bola velmi siroka a aj napriek spravnej velkosti sa mu v nich zle chodilo, dcere som zase nezapla zips na niektorych cizmach. Najlepsie je vybrat vlozku (u niektorych topanok sa to da) a tu prilozit dietatu na nohu, pripadne niektore znacky (Geox urcite) maju na vyberatelnej vlozke presne nakreslene, kam by mali siahat prsty dietata.

katarinamarkova
23. jan 2015

@sam2 neriad sa cislami, kazde dieta aj ked s rovnakou dlzkou nozicky ma tu nozicku vzdy inu.
jednoduchy ucinny recept na detske topanocky - vyskusat, ked ma nozicku uplne vpredu a do zadu za paticku vpohode zmestim ukazovak - OK super ani velke ani male

zk3
23. jan 2015

@sam2 chod hore na liste na Fotoblogy,klikni,a potom vlavo je Zoznam skupin,daj do vyhladavania ten nazov,a najde Ti tu skupinu.Ked uz budes v skupine,vpravo su linky,videa,clanky.ak by bol problem to najst,v klude sa ozvi

zk3
23. jan 2015

@sam2 este jedna vec - nesleduj len vnutornu dlzku a nadmerok,ale aj sirku nozicky,aby sa prsteky nedeformovali v topanke,a tiez ohybnost podrazky

sam2
autor
24. jan 2015

Dievcata dakujem za vsetky rady....velmi ste mi pomohli 😉