Ahojte, potrebovala by som poradiť. Chcela by som dcérke objednať šaty z Next-u, ale neviem, akú veľkosť mám vybrať. Dcérka má 6 rokov a 8 mesiacov, je štíhlunká a vyššia. Priklonili by ste sa k veľkosti na 6 alebo na 7 rokov? Ďakujem za odpovede. 🙂
No, ja mam 7-rocnu dceru a objednavam jej Next oblecenie na 10-11 rokov...ale ona je o hlavu vyssia ako jej rovesníci a je aj pevnejsej postavy, ziadna krehotina...cize to velmi zavisi od typu postavy. Ak je tvoja vysoka a stihla, tak ja by som aj na 8 rokov kupila...zalezi na tom, aka je vysoka - ci naozaj extrem ako moja, alebo len taky vyssi priemer.
@gabinka79 Podla mna bude lepsie, ked budu trosku sirsie akoby mali byt kratke...ale tak vy ste iny pripad, mojej je zas vsetko uzke, preto jej kupujem vacsie veci, aj ked na dlzku su jej niekedy trochu vacsie.
Tiez mam dlhe a tenke deti a next som im objednavala podla vysky, nie podla veku. Celkom im tie velkosti sedia. Ale musela som brat len oblecenie, ktore malo verziu aj na stihlejsie postavy, lebo aj v beznej sirke plavali. Pri satach je riziko, ze budu padat z pliecok alebo bude prihlboky vystrih. Dobre je pozriet UK verziu stranky a precitat si recenzie k danemu modelu. Zvyknu tam byt uzitocne postrehy.
7, šaty s kratkym rukavom vacsinou vacsie nevadia a takto vam vydrzia dlhsie.