Ahojte, ako meriate topánky pre svoje deti? Myslím pre malé deti.... mne príde, že jedny sú mu malé a väčšie cislo zase veľké ( zakopava). Obkreslujem mu nozku na papier a snažím sa merať aj vnútro topánky, ale možno ma niektorá lepší nápad. Ďakujem.
ahoj, mne mamina poradila, obkresliť nohu na papier a potom s paličkou dlhou /obkresu dĺžky/ do topánky ju strčiť a takto 😉
@elenka.k super nápad....pripočitas aj ten nadmerok? Či ako sa to volá🙂
my sme zakazdym taketo male topanocky kupovali v predajni, tak aby sme mohli vyskusat, vybrali sme vlozku z topanocky a na nu nozky prikladali.
nie, nepripočítavala som nič, len vnútro som robila najdlhší bod na tom nákrese nôžky, ak palička išla ľahko a nesúvala sa , tak v pohode 🙂
Rozne znacky maju aj v rovnakom cisle posun x milimetrov. Skusas tie topanky nazivo na dietati? Mne sa osvedcila kombinácia obkres nohy (samozrejme treba ratat s nadmerkom) a nasledne s nim skusam rozne modely. Pri niektorych capce, ine sedia
Normálne vyberám najprv vložku z topánky na ktorú dieťa postavím a potom mu vyskúšam topánku na nohe. Nohy na papieri meriam tiež aby som cca vedela napríklad z internetu objednať veľkosť. Odmeriam aj dĺžku vložky na topánkach čo uz mame doma, pre lepšiu predstavu. Inak každá noha môže mať inú dĺžku tak pozor na to.
Zvykneme chodiť do predajne Protetiky, tam nôžku zmerajú a podľa toho kúpime topánky u nich. Dcérka má široké nohy. Ak nájdem topánky v inej predajni, kupujem podľa vložky z tej odmeranej topánky.
pouzivam meradlo Plus 12 (lahko vyguglis). Pri ne-barefootovych topankach pozor na to, aby spicka meradla bola tam, kde je realne palec, nie v strednej, zbytocne najdlhsej casti topanky.
ahoj.kupila som za 5 eur plastovy merac noziciek.maly sa nan postaví a odmeriam mu nohu.vzdy k nej pripocitavam odmerok 0.5cm, alebo ako odporuca vyrobca.dokonca aj protetika ma vnut.dlzku topanociek roznu.pozriem nazov modelu, jeho vnut.dlzku + nadmerok a podla toho vyberiem cislo.
Nadmerok ma byt podla typu obuvy pd 0.8cm-1.2cm.
Pri nadmerku 0.5cm ja uz hladam nove topanky to uz ma ltt treba vymenit.Zmeram nohu pripocitam nadmerok(v lete napr.0.7 v zime 1.2-1.5cm ) a podla vyrobcu kupujem topanku.
@marcella1979
https://www.stastnenozky.sk/co-je-nadmerok-aky-...
Tu si precitaj o nadmerku. 0.5 cm je malo
@evkamotka ahoj.čítaj pozornejšie, napísala som, ze nadmerok je aspoň 0.5 cm, čo je dosť na letné sandálky.uvádza to na stránke aj protetika (v časti ako si správne vybrať veĺkosť obuvi) alebo ako odporúča výrobca...
Kazdy vyrobca inak. Obkreslim, meriam a najradsej idem do kamennej predajne alebo kupujem rovnaku znacku. Aj tak sa nie vzdy trafim. 😁