Ahojte dievčatá, potrebovala by som radu ohľadom zimných topánok z Protetiky.Momentalne má naše dietko nôžku dlhú 13,5 cm. Akú veľkosť by ste vybrali,ak rátame s pančuškami a ponožkami plus ešte bude nejaký nárast dĺžky.Tabulku veľkostí pre konkrétny typ prikladám.Dakujem za odpoveď
@olivia1092 mne pridu protetiky “trochu vacsie”
Neviem to dobre precitat ale je tam 14 a 14,7? No to je dost blbe prve bude male a druhe asi tak velke, ze sa sietatu bude zle chodit....ale.realna velkost moze byt ina takze bud objednat obe velkosti a jednu potom vrat alebo chod niekam.poskusat...kopec lekarni ma protetika obuv
@petricka22 ako ktore. kupujem dva druhy tenisiek a jedny su o cislo posunute
@nelca0510 predvcerom sme boli v protetike a prvykrat som skusala zmerat tym ich meracom. Synovi vyslo 26-27 a realne sme kupili 29. 27 nosil minuly rok. Cize odveci.
@olivia1092 nadmerok kúsok cez centimeter, čiže tých 14,7 môže kľudne mať. Ja by som 22 určite nekupovala na zimu keď sa nosia aj pančušky. Inak mám doma 22 protetiky také jesenné a majú 14,1cm takže tá tabuľka sedí takmer presne. No keď nie si si istá tak choď niekde do obuvi, vyskúšaj 22 aj 23 a uvidíš.
Mne prídu práve menšie,potvrdila mi to aj pani zo zdrav potrieb, kde sme kupovali prezuvky do školy..preto protetiku kupujem vzdy o číslo väčšiu...a boli dobré..aj sú ešte stále dobré
Z mojej skusenosti by som sa nebala kupit 23jky. Podla tychto tabuliek mi zatial vzdy cm sedeli a nadmerok 1-1.5cm na zimnu topanku je fajn, takze cokolvek medzi tym by malo sediet.
Nadmerok by mal byt 1.2 cm - 0.6 na posun nohy a 0.6 na rast. Ale pri takej malej nozke staci nadmerok do 1 cm. A take ze pancuchy aj ponozky by som teda nedavala. Bude mat moc stiahnutu nohu. Radsej by som dala merino vlozku a merino ponozku. Zima jej urcite v merine nebude.
S tym nadmerkom by som sa moc netrapila. Taka mala nozka bude rast rychlo. A za sezonu mozete aj 3 cisla vystriedat.
Vzala by som 23.
My sme takto skusali. Ale ine znacky a pani mi tvrdila, ze super su, ze treba vacsie. Chodil v tom ako klaun a siel sa zabit. Ako kocur v cizmach. Ale to boli jesenne. Do zimy mu nozicka este podrastie, tak by som volila fakt vacsie. Ale to zavisi aj od konkretneho strihu, skusali sme aj v Protetike nakoniec, lebo ma uzku dlhu nozicku, je taka spagetka chuda celkovo, tak z 3 vyskusanych v jeho cisle mu sedelo len 1 na nozicku. Lepsie je to fakt skusit.
@nelca0510
@petricka22
@tamvtme
@qetka
@nikpa
@ja_mama
@engynka
@sweetdreams1
@nevenka
Dakujem za rady, pôjdeme teda radšej skúšať osobne.
@olivia1092 chod do ich vyskúšať. U nás na predajni majú originál "meter" z protetiky. A tam vždy poradia veľkosť. Nekupuj len tak hala-bala.