Ahojte mamičky, chcela by som sa poradiť. Kúpili sme kočík Britax B Motion 4 Plus, synček má 5 mesiacov a už sa do vaničky nevmestí. Ešte nesedí. Základná zostava sa dá sklopiť do polohy ležmo, ale ide o prešívanú látku, nie som si istá, či to nevadí. Nechodíme na dlhé cesty kočíkom. Navyše, keď dám synčeka do základnej zostavy ležmo, nevidí na mňa ani ja na neho (iba cez špehovacie okienko, ale nie je to bohviečo). Synček je nervózny, keď ma nevidí. Vo vaničke musí mať nôžky zohnuté alebo nimi kope o hornú tyčku.. Ako by ste to riešili? Ďakujem.
kupit otocny kocik
Presne tento problém som vyriešila tak, že som kúpila športovú sedačku z kočíka Britax B-smart, ktorá pasuje na konštrukciu b-motion a dá sa nacvaknúť v oboch smeroch. To mi pripomína že ju musím nahodiť na bazár 🙂
@martinatom1 V akej farbe to máte, prosím?
@bakuvi v čiernej
@bakuvi my sme ho kúpili na jar, pre 7mes a jej život odvtedy nabral nový rozmer 😀 veľmi si ho zamilovala, aj na spinkanie aj špacírovanie a napr. ona je nadšená, že nás konečne nevidí 😀
Ešte ohľadne sedu, v tomto kočíku nie je priamy sed, tak si myslím, že by to nemuselo tak vadiť.
Ale pani vyššie má super nápad 👍
@martinatom1 prosím ťa, nemáš foto? Že ako to vyzerá?
@daniela1911 také malé bábo potrebuje ešte vizuálny kontakt s matkou, myslím že nie je vhodné voziť ho smerom dopredu. Môže mať aj príliš veľa podnetov ktoré nedokáže spracovať a potom je nepokojné a pod. Mám skúsenosť že až tak od roka môže by´t po smere. B-motion+ ide do uplného ľahu, a kolmý sed sa dá vyriešiť jednoduchým pásikom za pár drobných (aj tuto na MK to jedna baba vyrába)
@hipuska nemám žiaľ foto, a aj tá moja sedačka je ešte u svokry odložená. Ale vyzerá to celkom dobre podla mňa, a účel to splní perfektne. Našla som foto na nete, akurát tam dole nemajú namontovaný košík, a ja mám čiernu tú sedačku.
@martinatom1 tak moje dieťa bolo iné, ona sa vozila v smere od 7mes. Tak isto ako na rukách, vždy len chrbtom opretá, aby všetko videla.
Ja práveže vyzdvihujem, že nejde do pravého sedu, preto si myslím že to zvládnu aj deti okolo pol roka, v takomto kočiari.
@martinatom1 @daniela1911 pasik na kolmy sed netreba,Britax ma sedenie velmi kolme,skoro az pololezmo,cize ako radia vyssie,kupit sportovu cast ktora sa da otocit v smere aj v protismere.sportova cast je dost bohata priestorovo,aj na dlzku,cize by mal byt drobec spokojny
@simona92101 “britax má sedenie veľmi kolmé, skoro až poležmo?” Veď to sú dve rôzne sedenia ? Kolmý sed je pravý sed v uhle a poležmo je polosed/ poloľach (ako by vo vajci).
A ešte raz píšem autorke (nikto tu nevie čítať s porozumením). Autorka sa boji, že nakoľko jej 5mes dieťa nevie sedieť samé, či ho vôbec môže dať do športového kočíka.. a ja som jej písala, že britax bmotion 4+ ani nemá kolmý sed v uhle 90stupnov, čiže sa nemusí báť o sedenie dieťaťa.
Potom rieši druhý problém a to je otočenie v protismere - a na toto, jej poradila mamička vyššie, že na konštrukciu prípla iný typ britax.
Ja som svoje dieťa vozila v bmotion 4+ od 7mes, jej nevadilo, že sedela po jazde a bolo super, že nebol priamy sed v ňom, lebo nevedela vtedy tiež sedieť sama. Teraz keď už vie sama sedieť, zozadu sa dá upraviť hoc čím, šnúrkou, suchým zipsom a pod.
my sme presne z takého dôvodu kúpili ešte jeden kočík, ktorý sa dá otočiť.