Ahojte mamičky, odkiaľ kupujete detské oblečenie pre malinké bábätká? Myslím čerstvo narodené a po koľko ks, či už oblečenie alebo tie prvé ´hračky.´ 🙂
Ja do 2 rokov urcite bazar. Idealne ked v susedskej skupine dakto daruje. Potom som uz kupovala - ponosili dlhsie a bazarove boli v zlom stave, vytahane, sprane, zmolky...
Aj tie prve hracky... prestalo ich bavit po par mesiacoch... neinvestuj do toho vela 🙏 a kolko ks? Aby si stihala otacat to a prat. Niektore vela grckaju alebo prekakaju...
Ja som oblečenie nekupovala, lebo som dostala od sestry po jej deťoch. Ale prosím ta, hračky diatatu nekupuj, môj ma 3 mesiace a už ma toľko hracie, že neviem čo s nimi, toľko toho dostal.
Ja som minule triedila šaty po synovi má 10mesiacov,teraz čakáme dievčatko tak mám tam asi 15ks body veľ. 56 a 62 potom dupačky po 10ks tepláčiky 5ks. Z veľkosti 68 tak isto a najviac toho mám 74. To nosil 3,5 mesiaca a akurát bolo leto od júna do teraz vlastne to všetko krátke oblečenie. Ja som nedostala nič a z bazaru som nechcela. Všetko mám pepco,tesco,lindex. Keď nieco krajšie som chcela keď sme boli na svadbe,veľká noc bola teraz budú Vianoce tak next,reserved a h&m ale tam majú akoby o 2 čísla väčšie. Kúpila som pár veci 68 a nosí to teraz keď má veľkosť 80.
Čo sa týka hračiek tak čiernobiele šušťacie knihy, hryzatka, nejaký plysacik mojkacik..toto úplne stačí. Aj to stačí keď bude mať 2 mesiace a budeš ho dávať na bruško.
Ja som mala pre novorodencq z taxikashop.sinsay.milinko oblecenie.pepco.tesco....mala som od velkosti 50...a mala som 7 ks body z kazdej velkosti.5 pyzam tiez v kaxdej velkosti.a tak dupacky teplaky tiez tak po 5 ks...plus potom overaly tie som kupila vacsie tie som mala z tesca a HM take hunate...ja som chcelA vzdy nove vecicky pre babetko..
Hracky som kupila len kolotoc nad postielku.elektricku hojdacku.hrazdicku 3v 1 a podlozku na zem.ostatne postupne potom podostavali na sviatky a tak
Nové kupujem len veci ako sú zimný overal, fusak a súprava na príchod z pôrodnice to najskôr z lindexu, ešte neviem ... Oblečenie body, legíny, ponožky, košieľky..beriem od kamarátky ,potom keď z toho vyrastie jej to vrátim späť. Hračky nekupujem pre začiatok, až keď o ne začne javiť záujem pár kusov kúpim . Zainvestovať sa chystám do kvalitnej autosedačky. Z veľkostí oblečenia zatiaľ len od 56 po 68 po 5 kusov z každého druhu na denné nosenie len body beriem viac. Ale teda to oblečenie si len požičiam, nepotrebujem nové. Veľkosti od 74 už budem kupovať,ale tiež najskôr z bazára, nových kúpim pár kúskov . Pri prvom synovi sa mi toto osvedčilo. Nehromadila som veľa vecí. Ak z jednej veľkosti vyrástol až potom som dokúpila ďalšiu . Veľa toho aj podostáva od rodiny
Vinted, podostavala som vela, takemu malemu miminu sa neoplati nove kupovat