Veci do pôrodnice

1. nov 2022

Dobrý deň! 💁🏻‍♀️
Rodiť mám až v Januári 2023, ale ja som typ človeka ktorý musí mať už zbalenu tašku😂
Aké základné veci si mám zobrať?
Prípadne ak mi viete poradiť nijake veci ktoré ste si vzali, aj keď neboli až tak potrebné prosím poraďte. Pôjdem rodiť prvý krát, som neskúsená, takže ďakujem za každý komentár! ❤️

minesasubu
1. nov 2022

Ahoj tak tie základne veci podla zoznamu a zalezi aj od nemocnice kde budes rodit ( my sme tam dostali skoro vsetko) ale mne sa dost hodilo nočné kosela 3 kusy , papuce , moj vankusik z domu , uteracik maly 2 kusy na rodidla a jeden velky na telo plus na vlasy , vaticky do usi , ak v januari tak zupan , ja som rodila v lete cize bolo fajn , nabijacka na mobil, deodorant , nejake snaky lebo mne to nemocničné jedlo nestačilo bolo dobre ale malo 🙂mne davali ak ostatne maminky svoje 🙂 , hrebeň , krem na tvar , balzam na pery , sieťové nohavicky ak budes vaginálne rodit ale kup si aspon o cislo vacsie ja nosim M - mala som L/xl

jaskolka
1. nov 2022

Najlepšie je pozrieť si stránku pôrodnice, kde pôjdeš rodiť. Každá totiž môže poskytovať niečo iné. (niekde dávajú aj plienky pre bábätko a inde ti treba vziať aj toaletak pre seba)
Ale všeobecne sú to -
Doklady, tehotenská knižka
Hygienické potreby pre teba (klasika, veď to poznáš, vieš, čo pouzivas denne )
Nočné košele, alebo tričká na dojčenie a šortky, čo chceš, aspoň 3-4kzsy,lebo dosť sa po pôrode motes potiť, a navyše šestonedelie je celkom dosť vykurene kvôli bábätkam
Vložky po pôrode, vložky do podprsenky, masť na bradavky, sprej na hojenie poporodnych poranení (Cicatridina) ľadové vložky sú tiež super
Prezuvky, tenký župan,nohavičky jednorazové
Niečo na zahryznutie, vody, čaj na podporu laktacie, nabíjačka, mobil,
Osuška, uterák, odporúčam papierové utierky, tie kuchynské, po opláchnuti po cikani si nezaspinis uterák a utierku vyhodis
Ak chceš, aj odsavacku a prenosný bidet (to vlastne skúsenosti ti píšem, možno odsavacku nebudeš potrebovať)
Pre bábätko plienky 1,vlhčené, masť na zadoček, čiapočka, oblečenie zvyknú dávať erarne
Ono vždy ti môžu z domu doniesť, keby dačo

autor
1. nov 2022

Ahojte naša pôrodnica nedáva plienky 🤷🏻‍♀️ toaleťák mi dajú. Pre bábätko potreby ako sú sprchovacie gély atď. si mám priniesť. V podstate oni dajú len toaleťák 😅

autor
1. nov 2022

Ďakujem Vám krásne 😘💙 Veľmi ste mi to uľahčili

dominidi
1. nov 2022

Isla som podla zoznamu porodnice kam som sa chystala rodit 🙂
Do plusu som zobrala nejake ovsene tycinky, kapsicky a chvalabohu, bola som neskutocne hladna,.
+odporucam mini lampicku na nocne prebalovanie a koselu 1ks denne urcite..
Co som vobec nevyuzila bol zupan - navstevy zakazane a podprsenky, kedze sa mi tak naliali prsia ze som nezniesla nic obtiahnute 🙂

horensky
1. nov 2022

Ahoj, ja som si zbalila ruksak, ktory som mala na porodnom boxe a jeden kufor v ktorom som mala ostatne veci na izbu.

V ruksaku som mala jeden velky uterak do sprchy, gumene slapky, sprchovy gel, gumicka do vlasov, kabelkovy hreben, nocna kosela,nabijacka na telefon, telefon, vsetky doklady, vratane tehotenskej knizky a papier na epidural. Hroznovy cukor, vodu, mala flasa coca-cola., susienky, hygienicke vreckovky, deku pre babatko, poporodne nohavicky sietovane 2ks poporodne vlozky, ponozky 1x

Do kufra som si zablila pre seba: 2x uterak, nocna kosela 3 ks, ponozky, poporodne vlozky, poporodne sietovane nohavicky, kojenecke pyzamo s dlhym rukavom 1x, hygienicke potreby ako zubna kefka, pasta na zuby, kefa na vlasy, sampon, balzam na vlasy, fen, deodorant. Prezuvky na izbu v mojom pripade to boli korkove slapky, gumene slapky som pouzivala do sprchy tie co som mala na porodnom boxe.

Pre babatko som zbalila: plienky, vlhcene servitky, sudokrem na zadocek, fgjbavlnena plienka 2x, novorodenecka ciapka, kosielky 2ks, dupacky 2x / v nemocnici kde som rodila ja nam davali veci pre babatko, je dobre sa opytat vopred ci babatko obliekaju oni/
Oblecenie na prepustenie z nemocnice vratane ciapky, zimneho overalu a deky.

Kojenecky vankus, elektricka odsavacka mlieka,