Čo je podľa vás lepšie pre bábätko vedierko alebo vanička? Neviem sa rozhodnúť aj keď čí tam diskusie a samé chvály na vedierko.
Ďakujem.
My sme mali kyblik, bolo to super, maly vobec neplakal. Pouzvali sme ho od uplneho zaciatku. Nevyhodou bolo, ze nam maly strasne rychlo vyrastol a uz v 5.mesaicoch sa tam nezmestil 😀 Tak sme museli kupit vanicku. Vanicka bola tiez fajn, len trochu nespratna na moj vkus.
ja som mala len kyblik a bola to 1 z najlepsich veci, kt. som pre dieta kupila! vobec to nelutujam......od narodenia som ho tam kupala, bolo to pohodove, uzasne kuapnie, koliky sme nepoznali, mozno aj vdaka tomu a mala som ten vacsi Shantallu, aby sa dalo pekne umyt.....clapkal sa v nom, aj ked bol vacsi a cca. v 7-8.mes. sme presli rovno na velku vanu.......teraz ho puzivam na pradlo......a cakame druhe a uz sa tesim na kupanie v kybliku opat....ja rozhodne odporucam!
aj my sme mali kupacie vedierko - od narodenia po vanu. Kupala som v nom len ja, lebo manzel sa bal 🙂
Vyhodou je uspora vody a miesta, lahsia manipulacia, dietatko po krk ponorene vo vodicke, co je prirodzenejsie a je mu teplejsie. Nevyhody: pravdepodobne rodina nebude chciet kupat (myslim stara mama), chce to cvik - hlavne zo zaciatku, lebo treba drzat pod krckom, aby nepadala hlavicka a tak umyvat, ale ja som si rychlo zvykla. Ked uz bola dcera vacsia bola to celkom zabava - rada tam blbla, vstavala, clapkala - vobec som ju nemusela drzat. Vedierko sme mali asi do 10 mesiacov a potom isla rovno do vane. Druhy raz by som si zas kupila vedierko.
@lienkaam16 my sme mali vaničku a nemenila by som.
my sme mali vanicku a tu vyuzijes dlhsie, mala ma 2 roky a kupe sa v nej stale 🙂
@lienkaam16 ja som povodne chcela kupat vo vedierku ale tak akosi mi to neslo....a jednak som sa bala...tak sme presli na vanicku a nevedela som si to vynachvalit, maleho som polozila na lehatko, a kupala on si pekne kopkal a ja som mala volne ruky...uz by som do vedierka nesla....
@vetroplach44 a kto ti ukázal ako držať dieťa vo vedierku? a nebála si sa zo začiatku?
@borkavan pozrela som videa na youtube. Nebala som sa...v porodnici mi ukazala sestra ako sa drzi babatko - kupali sme tam v takom hnusnom velkom "umyvadle" a babatko ani nepolozila do vodicky...
@vetroplach44 včera som si to tiež pozrela na youtube a vidím, že ho držia na krk a hlavičku... no asi to neni pre moje gramblavé ruky. keď už bude väčšie, tak hej. ale takého mrňousa... no radšej nie.
Kyblik je super ! Pouzivali sme pri oboch od novorodeneckeho veku. Tam babo ani netreba velmi drzat, mas volne ruky pri umyvani. A dlhsie sa ti tam udrzi tepla voda ako vo vanicke, a babu neni zima lebo je skoro cele ponorene vo vode. Nase deti to lubili 🙂
ja som od narodenia kúpala vo veľkej vani
kamoska mi hovorila, ze vedierko je super hlavne ako prevencia na koliky, drobec tam je v podobnej pozicii ako v maternici a ze sa tam dobre vyprdi 🙂 a samozrejme mas volne ruky 🙂 My sme ho uz zdedili a cakama na malu, aby sme ju mohli v nom kupat tiez 🙂
Mali sme aj vaničku aj kýblik. Pre novorodenca je vraj lepší kýblik, ale je som sa necítila dostatočne istá v tom, ako pevne držať novorodenca kýbliku. Takže na začiatku som používala vaničku s lehátkom a po dvoch mesiacoch kýblik. Malému sa páčili obe, okrem krátkeho obdobia, kedy sa nechcel kúpať vôbec.