Ahojte, rozmýšľam nad organizáciou čo sa týka hygieny bábätka. Páči sa mi predstava, že by som mala veci na prebaľovanie aj vaničku v kúpeľni, blízko voda a mohla by som tak ľahko umývať prdelku ak pri prebalovaní.. ale máme dosť malú kúpeľňu, kde je ešte aj rohová vaňa 🤦
Keď sa dá samostatný stojan, nebude kade obchádzať. Napadlo ma teda, že na práčke, výška ideálna aby chrbát nebolel ale je nad ňou kotol takže to zas nič. Preto keď by som chcela naozaj využiť kúpeľňu tak už jedine vaňa. Videla som rôzne takéto pulty aj vaničky (či už kúpené alebo domáca výroba), ktoré sa dajú prave na ňu uložiť. Máte niektorá s tým prosím skúsenosti?
Alebo je naozaj také hrozné dochádzať zakaždým z inej izby k umývadlu a späť? Budem prvorodička a teda predsalen zo začiatku bude toho prebaľovania až až tak mi to príde strašne nepraktické mimo kúpeľne.... Budem rada za každý váš názor či skúsenosť ako ste fungovali vy.
Moja prebalovacia podlozka bol gauč... 🤷♀️😂
My prebalujeme v spalni a prebalujem maleho na manzelskej posteli a to aj v noci...mam aj prebalovaciu podlozku ktoru davam na postel, ale zasa my mame celkom dost vysoku manzelsku postel 😁 takisto kupeme v spalni, vanicku polozime na postel a hotovo, vraj by sa malo kupat v miestnosti kde ho obliekas a kde potom bude spat po kupani, najma take malicke babatko, teda hlavne kvoli teplote v miestnosti, kvoli teplotnemu soku..no pokial mate v izbe kde spi a v kupelni rovnaku teplotu tak okej... no a neviem si predsavit zeby sme mali prebalovaci pult v kupelni, ved ked prebalujes v noci, budes chodit z izby do kupelne? Trosku neprakticke a navyse to babatko podla mna zbytocne takto preberies...a navyse naco ti umyvadlo pri prebalovani? Ved su vlhcene obrusky a ked chces si umyt ruky po prebalovani, babatko das do postielky a ruky si pojdes umyt, tolko v postielke vydrzi samo
Prebavak aj vanička v detskej. Neumyvala som nikdy zadok v umývadle, pouzivam vlhčené utierky. A od kedy sedím, sprchujem ho v sprchaci a z osuske prenášam do detskej na pult a tam ho obriadujem. Má 10mesiacov o chvíľu a na pult sa zmestí v pohode, tam jediné pekne leží a nevrti sa ako napr. Na posteli
@surdyova Vanicku mam v kupelni - supnem ju do vane, dam podlozku do vanicky a kupem. Prebalovaci pult som nekupovala. Pride mi to zbytocne. Prebalujem pred krmenim v postielke (mame postielku bez bocnice pri posteli mojej).
V prvom byte-1-izbak sme kupali v spalni,lebo tam sme vykurili,aby bolo teplo a po restahovani do 2-izbaku sme tiez v spalni asi do 3/4 roka,pretoze najteplejsia miestnost a hned sa osusila, prebalila, obliekla a islo sa spat...cele tehotenstvo som snivala o prebalovacom pulte,ale nemali sme dat kde komodu a naucila som sa prebalovat na posteli a presne po 1/2roku dietata to uz bolo najpraktickejsie,pretoze dieta sa furt metalo a otacalo a neviem si predstavit ako by som to robila na pulte... Casom sa dieta nedalo udrzat pri prebalovani na malom mieste,takze posteľ bola idealna...a ked budeme mat druhe,postel mi pride praktickejsia
Ahoj, my máme tiez malú kúpeľňu. Vaničku mám z ikei, má dobrý rozmer a je praktická na prenášanie. Takže ja som si ju prenášala na kuchynský stôl, aj naplnenú som si ju vedela aj sama preniesť. Prenášanie bábätka pri prebaľovani z izby do kúpeľne na umytie riťky bolo tiež v pohode, bábätko je ľahučké 🙂
Ja som mala prebalovaci pult v detskej, aj kupala som ho tam, dala som si vanicku na stolicky a potom vylievala vodu do vane :D ako truba ale mame malu kupelnu velmi a tak hlavne ked som.bola s malym sama, som si vsetko pekne rozlozila ako som potrebovala a maleho okupala, obliekla atd 🙂 mame tam aj velku postel 100x200 takze som mala priestor 🙂
Ak dieta nalozilo cez den do plienky, tak som umyvala v umyvadle. Vecerne kupanie mal starsi vo vanicke v izbe. Pri mladsom som uz nepouzivala ani vanicku. Od narodenia som ho kupala vo velkej vani. 🙂 Uz sme boli prestahovani a nemala som v kupelni kam odkladat vanicku.
my vanicku davame na kuchynsku linku a kupeme tam
Neviem čo sa tu niektoré žienky čudujú, načo umývadlo alebo umývanie riťky okakanej v ňom 😦🤦♀️. Ja odkedy je malý trochu väčší (odkedy sa mi lepšie držal a nebála som sa, že mi spadne) som ho umyvala len v umývadle. Ja si zas neviem predstaviť niekoľkokrát denne suchat mi riťku vlhčenymi, aj ked su neviem ake 100 pure a plne "vody". Teraz keď je väčší, cez deň dám do vane a tak ho umývam, vlhčené minimum (a nie, nie som eko bio raw fanatička 🙃😉).
My problém nemame s miestom našťastie, ale kebyže to musím riešiť, určite by som si kúpila takú vaničku s pultom ako tu niekto dal.
Kamarátka ma take nieco na vaňu ako si dala príspevok, len to ma obalené gumou, aby tam mohla položiť mokré bábo (samozrejme aj s uterákom) a chváli si to. Tiež majú malú kúpeľňu a je to praktické. Len neviem ako by sa tam dalo prebalit väčšie, živšie dieťa. To už potom ozaj na posteli alebo gauči 🙃😉
@surdyova myslim ze to zavisi od celkoveho stavu mamicky. Prvy syn- nemala som nic specialne, malu vanicku som dala do velkej vane preniesla maly stolik do kupelne a bolo. Prebalovala na gauci. Pri prvom synovi som hned dokazala fungovat, nic ma nebolelo.
Druhy syn-mesiac som si nesadla, kojila som poleziacky, bola som vdacna ze som si kupila prebalovaci s vanickou. ( aj to len kvoli tomu ze tam kde som mala stolik je uz skrinka).Do kupelne ho len tak tak vopcham, ale vopcham len na kupanie, inak je v obyvacke. Teraz ma syn 3 mesiace a uz nepouzivam na prebalovanie, len na kupanie a je to odkladaci priestor.
@nykkushka Od istého času dokážem malého "vybaviť" po veľkej potrebe iba vo vani či v sprchovacom kúte,ináč by som musela meniť oblečenie na malom, kompletné posteľné prádlo na našej posteli a asi aj poumývať podlahu v spálni, kde ho ináč prebalujem, nevydrží v kľude ani to prebaľovanie 😄 Zdá sa mi to aj praktickejšie plus som ho ľutovala drhnut len tymi utierkami.
Na chrbát som trochu háklivejšia preto rozhodne pult chcem. Na posteli by som to nedala, aspoň zo začiatku keď je toho prebaľovania viac teda určite nie. Keď už dieťatko ožije a bude sa vrtieť uvidím... Asi sa popýtam stolára niečo na tú vaňu s tým, že pptom tam dám ešte takú tú mäkkú podložku..
@nykkushka presne to stále utieranie s vlhčenými obruskami... To sa mi zdá fajn na cestu, vonku, pripadne v noci aby sa tak bábätko vodou neprebralo ale cez deň jednoznačne umývadlo. Aj na tú pokožku mi to príde šetrnejšie a jemnejšie
@surdyova pri prvej dcerke sme mali na prebalovanie starsi velky stol, na ktorom sme aj kupali vo vanicke, kedze kupelnu mame velmi malu v byte. Teraz vsak uvazujem nad komodou s prebalovacim pultom a vanickou. Ma kolieska a rozmermi by sa mala zmestit do kupelne, potom len vytlacit kde potrebujem, ziadne namahanie chrbtice, ani zohybanie sa (po sekcii som mala prve mesiace problem sa zohnut k vani), vodu vypustim cez hadicku, zaroven by malo byt v komode dostatok miesta aj na oblecienie pre babo.
my fungujeme v detskej izbe.. do kupelne sa tiez nevojdeme 😊