Vak na spanie

29. sep 2023

Pre a proti? S nožičkami či bez? Overená značka s ktorou ste spokojne? + otazka. Ak je babatko veľké 65cm tak akú veľkosť kúpiť? Premyslala som nad celoročným spacim vakom.

lucia13022023
29. sep 2023

Ja som určite za, syn sa začal v 3m pretacat čiže už nespaval v zavinovačke, išiel do vaku. Najprv mal klasický bez nôh tetaz keď ma 7m ma s nohami keďže sa stavia atď.

anavixy
29. sep 2023

Kym nelozi//nestoji/nechodi staci bez noziciek. Pozri napr sleepee.cz a ich ig alebo napr spankove poradkyne mavaju dobre info o roznych spacich vakoch (kedze je to prvok bezpecneho spanku).

sapetka
29. sep 2023

Mame aj s nozkami aj bez.. a musim za seba povedat ze ten cely bez noziek bude lepsi na chladnesie obdobie lebo ma nohy dnu..

autor
29. sep 2023

Dakujem idem zisťovať. A viete mi povedať akú veľkosť ste kupovali keď boli vaše deticky malé?

misenita
1. okt 2023

My sme tiež mali celoročný z HM, veľmi dobrý, ale v zime v ňom bola zima a to byvame v byte. Celoročný sme mali na jar a jeseň. Nozickovy sme zacali používať už keď začala chodiť, lebo už sa jej zle hýbalo a prehadzovalo pocas spánku. Veľkosť podľa toho kde kupuješ vak, tam si pozri rozmery a veľkosť, všetky vaky sú iné, ale neodporúča sa kupovať veľký, kvôli bezpečnosti a deti v tom potom plávu. Napr. My sme teraz kupovali jesenný, dcéra má 20mesiacov a 87cm. Kúpili sme už na vek 2-3roky 87-100cm a bol strašne veľký, takže sme kúpili vak menší do 87cm a je dobrý akurát do 2 rokov bude. 🙂 tak koľko máte mesiacov? Sú aj podľa veku vaky tak skus podľa toho aj aj pre istotu pozri rozmer, rozmer na dĺžku sa niekedy berie od pliec po nôžky, tak opatrne, ale podľa veku nám vždy sedel vak a to sme vysokí 🙂