Ahojte nastávajúce mamičky a mamičky,
v ktorom období tehotenstva ste začali kupovať kočík, autosedačku, vecičky pre malé bábo, textilní plienky a v podstate všetky veci okolo príchodu - narodenia vášho dieťatka????
Prvy kus oblecka (neutralny) som kupila v 4.m,v tom case som mala vybrany i kocik. Ale nakup a pozicanie veciciek,od kamosky sa zacal az v 6.m a kocik a sedacku som si zabezpecila tak v tom 7.-8.m. Kocik mi vyzdvihli asi 3tyzdne pred porodom,ked sme sa nastahovali (6dni,pred dnom D),uz ma tam pekne cakal.
cize vlastne v poslednom trimestri. Ale take 2tyzdne pred porodom som uz mala vsetko pripravene (okrem tasky,tu som si zbalila az po prestahovani,len,pre babo som mala vyclenene vecicky,ktore mu maju zobrat pred odchodom domov a vecicky do porodnice.
pri dcerke som tiez co-to dokupovala az v 3.trimestri (daco ruzove 🙂 ),ostatne som tiez v tom case poprala a vymenila s kamoskou.
v 5tt ako som zistila, ze som tehotna som kupila teplomer do vody🙂 a dva tyzdne na to, objednala kocik, lebo bol v dobej cene, obchod si ho ponechal este asi dva mesiace, keby nahodou nieco a postupne som zacala, este to na mne ani vidiet nebolo, ale s odstupom casu som dobre urobila, lebo mam zdravotne problemy a som uz na PN, mam doma uz vsetko pokupene, tak len oddychujem, nepripustala som si a nepripustam si, ze sa moze nieco stat....
Ja som prve ovlecko kupila este pred tehu 😀 samozrejme neutralne a len preto ze sa mi moc pacilo. Potom oblecko vzdy ked sa mi nieco pacilo a postupne to pribudalo, penazenka to moc nepocitila lebo to nebolo vsetko naraz. Kocik som mala doma uz v 4. mesiaci aj s autosedackou, postielku asi v 6. mesiaci.
Oblecenie som zacala kupovat asi v takom 2-3m,priebezne ked mi nieco padlo do oka.Kocik a postielku som kupila 2mesiace pred porodom a autosedacku mesiac aby som pototm nemusela naposlednu chvilu kupovat,vtedy som sa gulala uz len tak okolo domu 🙂
asi dva roky predtym ako som zostala tehotná 😀 ja som exemplat aj kočik som mala rok predtym ako som otehotnela
Ja som kupovala všetko až po pôrode. Ledva som mala kúpené plienky a jedno, dve oblečká. A prečo? Lebo som bola mladá a sprostá. 😀 😝 Moja hypermúdra rodina mi to zakázala, že to nosí smolu. Tak som po pôrode so zašitou šuškou behala po obchodoch a kupovala čo mi prišlo pod ruku. 😠
Niekedy v 5-6 mesiaci. Kociar prisiel v polovici 6. mesiaca. Ostatne pozicane veci som mala nachystane tiez od toho 6-7 mesiaca. Oblecenia som povodne kupovala malo, lebo som mala tiez pozicane... a potom sa syn narodil napriek vypoctom drobny, tak sme ako prvy vylet obehli vsetky obchody a skupovali vsetky 50-tky 😉 Lebo som podla vsetkych rad mala iba 56-tky 😉
Pri dcere som si iba robila radost kupovnanim par veciciek priebezne, od kedy som vedela, ze to bude dievca 😉 Vsetko ostatne som mala este po ruke...
Ak sa mi niečo páčilo a padlo mi do očka tak som kupila hneď 🙂 kočík ten sme mali už doma asi v 5 mesiaci . a vecičky prišli postupne 🙂
ja som zacala az v 7 mesiaci vsetko zhanat naco skor a ja som sa bala aj skor pretoze som pred malou potratila v 6 mesiaci tak som sa nechcela nahlit ak by sa nieco pokaslalo aby som sa nemusela divat na tie vecicky a tak
Priebezne 🙂 Tiez som niektore kusy oblecenia pre drobca aj pre mna tehu mala aj rok pred tehu kupene 😀 Dobra cena a hlavne, ze som to vobec nasla. Ale do nemocnice som bola nachystana az nieco cez tyzden pred porodom a to som prenasala 😀. No, ked sa niekto potrebuje zbytocne stresovat, nech sa paci 😀.
od 6m
V 6. mesiaci už mám všetko. Nemilá skúsenosť z prvého tehu, kedy som sa v 24 týždni dostala do nemocnice a dostala som sa odtiaľ až po pôrode, všetko vrátane kočíka kúpili iní. Ja som si to vôbec neužila. Teraz som sa zapovedala, že do 6. mesiaca budem mať všetko. A aj mám 🙂
Moja prva kupena vec bol monitor dychu do postielky. Koncili sme treti mesiac, ked som si to kupila od susedy, ktora to nikdy nepouzila. Teraz to mam zabalene v skrini a caka to, kym sa nam zadari doviest tehu do uspesneho konca
Oblecenie som si kupovala priebezne pocas celeho tehotenstva,ale len par kuskov,vela sme zdedili a kocik,postielku atd sme kupili 2 mesiace pred terminom.
Všetko to záleží na tebe. Ak sa ti niečo páči, alebo je niečo za dobrú cenu, tak to kúp bez ohľadu na to, v ktorom si mesiaci. Ja som teraz v šiestom a včera sme boli vyberať kočík, dodacia lehota je mesiac, takže ešte máme čas. Kamarátka našla dobrý kočík za super cenu a má ho doma asi od štvrtého mesiaca. Moja mama tešiac sa na vnúča nakúpila komplet výbavu ešte pred piatym mesiacom 😀 takže ja teraz len tak postupne okukávam net kde majú aké veci a aké ceny a keď je niečo dobré kúpim. Netreba sa nijako stresovať, všetko si robiť svojim tempom 😉
tak ja som kupovala ako prvu detsku izbicku asi vo 4 mesiaci. Nakolko som nechcela novu tak ked som nasla tu nasu hned som ju aj kupila. Potom isli latkove plienky okolo 6 mesiaca spolu s kocikom a autosedackou. A zvysok som viac menej podostavala. Sama som si kupila minimum veciciek nakolko ma vsetci upozornovali ze urcite ich dostanem dost ako darcek a mali pravdu. A taktiez nas maly "zdedil" vela oblecenia po mojej kamaratky detoch. S tym ze sme mali naozaj len zaklad a dokupovali to co sme naozaj potrebovali az po porode.
podľa mňa je rozumné tieto nákupy robiť medzi 4 a 5 mesiacom, kým si neni ničím obmedzovaná...ja som bohužiaľ čakala a teraz pre komplikácie v tehotenstve nebudem môcť ísť niečo kúpiť do obchodov, nemám kúpené nič a netuším ako si to zadovážim...nechcem to nechať na muža lebo to by dopadlo 😖 takže mi ostáva iba internet a kupovanie mačky vo vreci ☹
oblecenie priebezne, ked som nieco videla, tak som kupila. kocik sme kupovali cca. v 5m, postielku, autosedacku tiez tak nejako. skratka tak, aby som cca. 2tyzdne pred terminom mala vsetky velke veci. oblecenie sme dokupovali este aj par dni po porode - sme mali malo 😝