Ahojte maminky, chcela by som Vás poprosiť o Vaše rady a skúsenosti. Naša slečna práve ukončila 5. mesiacov. Od narodenia spinkáva v ulitke a doteraz nebol problém. Poslednú dobu mám však problém, že sa mi v ulitke tak pozapiera rúčkami, že si z nej tie ručky jednoducho dá von a škriabe sa po tváričke. A tým pádom je po spánku a to cez deň a aj v noci. Samozrejme si vyšmarí ručkou aj cumeľ z pusy a je rev. Viažem ju do tej ulitky čo najtesnejšie, ale už je silná, tak si tie rúčky dá von zachvílu. Mám pocit že sa jej už v ulitke nepáči a zlostí sa, že je zviazaná, no ale jednoducho, inak mi nezaspí. Už som skušala aj spací vak, kde má ručky von, aby bola spokojnejšia. No ale, zasa tie ruky. Za minutu si škrabala tvár a cumeľ letel kazdých 10 sekund von😒. Aj pusinka ju svrbí, tak si dupľom driape po tvári. Tak neviem, v ulitke sa už zlostí a vo vaku nezaspí kvôli ručkam.Ako Vám spia detičky v rovnakom veku?
Ďakujem za rady. Monika🙂
nespavali v nicom. ani ulitka, ani perinka, ani spaci vak
@pekarovamonika mozno je len v prechodnej faze medzi tym, ze ma rucky zviazane vs. musi sa naucit zit s tym, ze nema. skus vyckat tyzden, uvidis. drzim palce.
Vsetky moje zname riesia bud spaci vak alebo o nieco neskor uz normalne postielku a mas pokoj. Nemusis sa bat a stale pozorovat ci nepadne z ulitky alebo spacieho vaku z postele 🙂
V pyžamr a pod dekou od narodenia... A tiež cumle vyhadzuje, má v postieľke 3 a najmenej 3x za noc ich vyberám spod postele a umývam
@pekarovamonika nasi mali 5m.v lete. Takze prikryti dekou ci plienkou, a ked bolo chladnejsie,boli v spacom vaku
Presne teraz aj my prechádzame z ulitky na spací vak. Dcérka má 4 mesiace. Už sa mi vyberala z nej, ale zároveň ešte nedávno rozhadzovala v spánku rúčkami a to ju budilo. Ale zvykne si. Aj teraz ešte rozhodí rukami občas a v spánku ma vyslovene hľadá, ale to robila aj s ulitkou. Cumeľ musím pravidelne dávať do pusinky aj ja. Aj staršie deti mali takú fázu - z ulitky do vaku a teraz spia vo vaku ešte stále. Aspoň ich nemusím chodiť prikrývať. 😀
@pekarovamonika PS: Ak sa Ti škriabe, nepomôžu rukavičky? Tak ma napadlo. Ja malinkej dávam len keď ideme von, ale s nimi sa nepoškriabe a dole si ich ešte nevie dať - aspoň naša. 🙂
moja spavala do skoro 4 mesiacov v perinke,jedneho dna sa zacala štorcovať tak som odbalila,samozrejme ruky lietali kade tade,ale zvykla si casom nato ,ze ma aj ruky a moze ich ovladat.pouzivame spaci vak,bo ked nieje v nom kope ako kon,takze mam takto istotu,ze je prikryta.skus postupne ako bolo spomenute vyssie aj pocas dna davat do vaku abo bez ulitky a na neposlusne rucicky daj rukavicky,dudku asi vystreli,navstavas sa asi nejaku dobu ale to prejde 🙂 snad niekedy,my male 7 mesiacov ale kvoli dudke sa navstavam ajajaaaaaj 🙂vela trpezlivosti 🙂
Ni tazko povedat moji suynivia spavali od narodenia v spacim vaku...starsi.sa narodi v de a tam mi vyslovene povedali, ze ziadna.perinka..volne rucicky...a pod deku alebo.do spacieho vaku...a tak aj bolo..u mladsieho som sa nechala prehovorit na perinku a lutujem, ze som ju kupila,.maleho som tam nedala ani raz...to na sk je taky sprosty zvyk, ze deti vizeme ako do kukly...dietatko ma nohy a rucky na to, aby nimi mohlo hybat...
Asi by som ju pocas dna davala napr. Do spacieho vaku a pozorovala, ci robi..neboj zvykne si chce to len cas..a rukavicky by som mozno skusila
Moj spi v spacom vaku a nema s tym problem. Aj ked je pravda ze som mu nikdy neviazala aj rucky.
Skus pre zaciatok cez den davat do vaku, nech si postupne zvyka na spanok mimo ulitky. Ja som mojho tak zvykala ked perinka bola uz mala. Treba mat hlavne veeeela trpezlivosti ale potom je to v pohode