Ahojte, viete mi poradiť v čom je najlepšie si odniesť dieťatko z pôrodnice? Termín mám v apríly. Je rozdiel mať zavinovačku alebo fusak? Viem že fusak využijem do kočíka. zavinovačka sa väčšinou pri akej príležitosti využije?
zalezi od pocasia, my sme vyuzili taky teplucky chlpaty baby overal, ale to bol februar ... dobre sa v nom davalo babatko do autosedacky. Fusak by si musela mat taky, co sa da zapnut do sedacky (ak pojdete autom), ak pojdete pesi, tak v kociku je to jedno. Zavinovacka je fajn skor na doma na prve tyzdne, babatko v tom dobre spinka.
nie je pouzivanie zavinovacky anachronizmus?
ahoj,záleží ako pojdete domov...a a kú máš autosedačku.....
ja som veru používala zavinovačku,dnes je inak taká "moda",že zavinovačky už netreba,ale ja som bola spokojnejšia,že malému bolo teplučko,používala som ju doma asi dva mesiace,hlavne aj spával tak v nej zabalený,ale moj sa narodil v januári 🙂
Ja keď vidím niektoré maminy,ako prevlákajú malé miminá na rukách ako mačence,tak mne príde zavinovačka ako dobrá vec,istejšie udržíš babatko a aj ho zohreje 🙂
@lucula73 suhlasim, ze na prve tyzdne a hlavne pre zimne babatka je zavinovacka a rychlozavinovacka super vec, okrem spinkania aj ked si ho chceli postupne na navstevach podrzat na rukach cela siroka rodina, tak to bolo pre nich lahsie a pre babo bezpecnejsie v zavinovacke 😉 samozrejme ze od prvych dni travil nejaky cas aj rozbaleny a na brusku, aby trenoval svaly ...
@kvetinka211 🙂 ,však ano,treba umožniť babatenku pohyb...ja sim mala zavinovačku na suché zipsy,takže nebol stiahnutý šnurkami 😉
@belleza nakolko my sme mali taku autosedacku, ze maly nemohol byt v zavinovacke tak bol normal obleceny a este prikrytý dekou...a co sa tyka zavinovacky - ja som ju vyuzila prve tyzdne - bud v nej bol maly zabaleny, alebo ako podlozka do kocara (aby to mal makssie) a do postielky...a ked bolo zimsie a isli sme na prechadku tak som ho mala v zavinovacke zababuseneho 🙂) a mala som na suchy zips a ako okrasa aj snurka
Ahojte. A čo malo vaše bábo oblečené? Ja mám termín o dva týždne a nachystala som mu body, tenký overali, dvojo ponožiek a takú hrubšiu súpravu - mikinka a nohavice. Ale teraz kukám, že to bude asi veľké, je to veľkosť 68 - teda tej súpravičky, ostatné je menšie. Neviem, či to bude moc veľké, ale zas, keď sa mu dajú ešte aj tie plienky naširoko a tak, tak aby sa do toho vtrepal. No a samozrejme ešte hrubý overal... No čo poviete? Poraďte 🙂
@lalia2
tak to bude urcite velke 😀 moja mala isla domov v body, pyzamku a v teplom overale + ciapka. Ale to bol zaciatok oktrobra a nebola vobec zima. Potom som este robila tak ze ked bola vacsia tak okolo Vianoc tak nosila dva overaly, jeden jej velkost a na to druhy co by jej bol este normalne velky 😀 A to bolo super, dlhsie sme to ponosili a ani zima jej bola. Fusak som uz nedavala len deku.
@lypka no ja davam body, tensi flysovy overalik, na to jeden hrubsi a asi v tychto zimach supnem do fusaku a vanickovej autosedacky....
@lypka
@andrealisy no veď to, sa mi to nezdalo najprv veľké, že keď bude mať ešte tri vrstvy pod tým, aby sa tam zmestilo... tak vezmem niečo iné...
tak dám body, tenký overalik, potom flisový overalik a kombinéza. ale nebude to málo?
@lalia2 pojdete autom domov?
podla mna treba body s dlhym rukavom /aj v lete/ a klasicke dupacky. ziadne nohavice ani teplacky, proste nic, co bude babo tlacit na brusku, kvoli pohodliu a hlavne preto, aby sa nestalo nic s pupkom, ten bude este nie uplne zahojeny a citlivy. a urcite ciapocku, to aj v lete. a podla toho, aka je zima, treba aj kabatik /tenky albo teplejsi/, rukavicky, pripadne overal. ak sa povezie v aute a bude takato kosa, prehodila by som cez overal este deku. ak pojde domov v kociku, tak urcite treba aj fusak a ten vrchny kryt na kocik. ale v tejto zime by babo ani von ist nemalo, urcite nie novorodenec..
PS: kto cakate v najblizsom obdobi dievcatko, mrknite na moje inzeraty, mam tam super teplucky overal pre velkost od narodenia do troch mesiacov, na tieto teploty uplne idealny 😉
@andrealisy hej, autom. alebo mám dať ešte dupačky a svetrík? no neviem,nechcem, aby zamrzlo, ani aby toho malo moc...
@amouramour no ja som ešte z tých staromodnych maminiek tak ja som jej dala len tričko, gaťušky a šup s nou do vankúšika deky a tašky z kočiara 🙂
a jasné, že ešte do deky... 🙂
@lalia2
ak pojdete autom podla mna to staci, este prehodis decku cez autosedacku a bude. V zime ked cestujeme s malou tak zvyknem poslat manzela dopredu do auta nech tam zakuri a je tam teplucko ked nastupime s malou. Hadam uz nebudu take mrazy ked podete domov 🙂
V em odvezt malou bambulku asi v pulce aprila?teplejsi overal, ci jen dupky a nejaky teplejsi kabatik? absolutne nevim, s cim mam pocitat🙂
ZAvisi od pocasia, ake bude. April je ale premenlivy, tak treba byt prichystana na rozne alternativy. Inak aj na novorodeneckom ti poradia, co obliect aby nebolo ani horuco a ani zima. Hlavne si zober vecicky podla pocasia a samozrejme plus navyse nieco. Mne sa jedna narodila v auguste, takze tam som az tolko neobliekala a zabalili do deky.Druha sa narodila tesne pred Vianocami a tam sme pouzili aj fusacik do autosedacky a este na to aj deku, kdze mrzlo..
@lalia2 bude to velke..moj najmladsi mal 3800g a 53cm a prve tri tyzdne nosil 56ku, teda aj ostatne moje deti - ale tento bol najvacsi. ked tak vrchne napr overal by som brala maximalne 62ku, ostatne tu 56. a najlepsie by bolo - body s dlhym rukavom, svetrik(pulovrik, mikinka), dupacky a hrubsi overal, hruba ciapocka, fusak alebo deka(zavinovacka) do autosedacky, rukavicky mozno . alebo ak je overal trochu vacsi, staci strcit ruky do rukavov 😉
tak beriem body, tenký overal, flisový overal, k tomu aj svetrík a dupačky pre istotu a hrubý overal. uvidím podľa toho, aké bude počasie. Pre istotu zoberiem toto všetko, aby mm potom nemusel hľadať po skriniach. A samozrjeme ponožky, rukavičky, tenká čiapočka, hrubá a aj na overali sú rukavice. Plus deka a autosedačka. A mm tam tiež určite zakúri 🙂
je pravda ze sa moze dat taky maly novorodenec do zavinovacky a do deky a a tak do autosedacky?mozno blba otazka ale tak som to pocula tak si to chcem len overit🙂
@belissima85 ked mas specialnu zavinovacku alebo deku do autosedacky , tak ano. inak ti to asi moc nepojde 😉 musia tam byt otvory na pasy
@lalia2 ja ako citam zda sa mi to moc netreba babatko preobliekat. Ja som s malym isla z porodnice v polovici decembra snezilo. Pre maleho som mala body s dlhym rukavom, podkolienky kompletik nohavice dupackove a vrsok na gombiky a tenky overal k tomu samozrejme ciapka. Bol v autosedacke v zavinovacke. Mala som pre istotu este deku lebo ja skor ako vrtsvenie niekolkych dielov oblecenia som za prikrytie este jednou dekou.
Mala som aj hrubsi tely overal a dokonca zimy som ho nepouzila dokonca som zistila ze maly nema rad ked ho velmi obleciem. 😉
@belleza no ak pojdes autom, tak radsej nejaky svetik, alebo ta zavinovacka, aby si vedela dieta zapnut do autosedacky