Co mam obliect novorodencovi na noc? Zatial som svoju malu nechavala spat v kosielke, dupackach a kabatiku, zabalila do perinky. Mam vsak kupeny aj spaci vak. Ak pouzijem spaci vak, co je mam pod neho obliect? Dakujem
ja ked som ju balila na noc do zavinovacky vzdy mala dupacky do pasa bodiky a kosielku a od tych 2 a pol mesiaca som skusala aj spaci vak ten hrubsi a tak isto som jej dala dupacky bodiky a kosielku a ked boli dupacky cele nielen do pasa tak pod to bodiky a nejake tensie ponozticky 🙂 ale osobne si myslim ze ked je malinke babenko vecie pohodlie ma v zavinovacke citi sa podla mna bezpecnejsie 🙂
tak ja mám letné dieťa a spinkal mi len v platienkovej košielke a v plienočke nakoľko mi sama primárka v nemocnici povedala že mám potivé dieťa a nemám ho babušiť a v perinke byť nechcel a keď bolo chladnejšie tak bodiky a dupačky alebo overalik a deka a ked bol väčší tak šiel do spacieho vaku
To záleží od toho, čo vyhovuje tebe a tvojej dcérke. Zavinovačka, spací vak, ulitka, deka, paplónik...Je to v podstate jedno. A obliecť ho treba samozrejme podľa teploty. Hoci je bábätku jedno, v čom je oblečené, ja som od narodenia rozlišovala denné a nočné oblečenie - na noc som po kúpaní dávala pyžamko - to znamená ten overalík čo je vcelku. Patrí to k takým rituálom aj to obliekanie do pyžamka. No a napríklad ja som používala dosť dlho zavinovačku, do takých 4 mesiacov, mne to vyhovovalo hlavne kvôli manipulácii s dieťatkom, keď som ho každú chvíľu dvíhala na kŕmenie. A jemu sa tam páčilo. Potom sme prešli na spací vak. Ale posledné dva mesiace ho už prikrývam len paplónikom, v spacom vaku mu už bolo teplo. Takže ako komu vyhovuje. Záleží, či je dcérke dobre v zavinovačke pevne zviazaná, alebo v ulitke (niektoré deti sa tak cítia bezpečne) alebo má radšej voľnosť.
aj podla mna je zavinovacka lepsie....s vakom by som este pockala.A obliect podla toho kolko stupnov mate v miestnosti a kde spi a tiez podla toho aku ma termoregulaciu.....napr. moj syn sa hned spoti,tak som mu nedavala viac vrstiev a ked spal u nas kamaratky syncek,tak bol nabaleny....je to individualne
moja malá sa narodila začiatkom júna a na noc som jej dávala také celé pyžamko a ked boli veľké horúčavy tak spávala len v tričku alebo košieľke a prikrívala som ju len plienkou.
ja som zavinovacku nepouzivala vzdy som davala spat v tom co bezne babo malo na sebe vecer som okupala a obliekla prikryla som bud norlal perinou alebo dekou v tvojom pripade dat do vaku obliect tak ako je oblecena bezne cez den
ja som malemu davala body s kr.rukavom,bavln.ponozticky a ten overal bavlnenny s nozkami.prikryla som deckou alebo takou hrubsou plienockou...
pozri je relativne teplo takze ja by som dala body s dlhym, dupiny a zabalila do zavinovacky, ak sa ti to zda malo mozes dat este tenke pancuzsky a tenucky svetrik, ale riadila by som sa zasadov o vstvu viac...sama uvidis ci male bude spokojne
Na môj vkus ho obliekaš veľa ( tým sa ťa nechcem dotknúť) ja by som dala: pyžamko ( ten overaliky) pod to ešte možno tenšie ponožky a do perinky a hotovo.... 😕
No moj sa narodil v zime a davala som mu len pyzamko a normalne prikryla perinkou nakolko je strasne horkokrvny. Moja mama ho strazila 1 noc a obliekla mu aj svetrik a dala tenku ciapocku a do rana mal vsade potnicky. A to sme mali v izbe 18-20 stupnov! Ja som sa drkotala pod perinou a maly uplna pohoda, teple rucky, spokojny :D Preto zalezi na tom aka je mala. Ty vies najlepsie aky je typ.
pyzamko (overal ako vravi galaxy) a sup do zavinovacky na suchy zips alebo ulitky
ja som malemu davala len klasika overalik na spinkanie ,sem tam dostal spaci vak ale po vatsine som nanho dala len paplonik ..... no moje dieta lepsie spinkal ak nebol naobliekany 😉 obcas dodtal len plienku a spaci vak 🙂 / v lete / ...ak bude mat babatko v noci zimne rucicky a hrudnik tak znamena, ze je dobre mu este nieco dat 🙂
určite len jednu vrstvu a do perinky alebo do vaku....v noci je predsa aj horší vydýchanejší vzduch, a babo a aj pokožka potrebujú dýchať a sama uvidis, ked biude mat studené rúčky tak cez vak prehodit nejaku tenšiu dečku
moja je narodena v septembri a celu jesen a zimu spala v perinke alebo zavinovacke a pod nou mala bud len pyzamko alebo body s dlhym rukavom a poldupacky, ani ponozky som nedavala, v perinke je teplo 😉 a kedze teraz je teplejsie, tak odporucam takisto len jednu vrstvu, kabatik jej netreba obliekat podla mna.
moj spaval tiez v perinke, podobne obleceny ako tvoja, aj ked na vrchu maval len kosielku....alebo neskor body s dlhym rukavom, to som davala aj do spacieho vaku...a zalezi ci je tvoj vak tensi alebo hrubsi, a ci je v noci chladno alebo teplo, tomu som aj ja prisposobovala obliekanie 🙂
ved overal, to pyzamko v celosti aby ju nic v noci netlacilo a do zavinovacky....alebo vaku..... 😉
aj my sme letní a mala spávala v košilce a dupačkách potom v overalikach a přikryta podle potreby zezačátku v zavinovačce a pak pod lehkou perinkou..jedna vrstva a dlouhe gate i rukavy staci i do pytliku mužeš dat ale malinke lepší v zavinovačce kabatik jak pišeš bych nedavala to už se mi zda moc..
Mne sa mala narodila v juni minuly rok a Ja som davala malej ked sme prisli z porodnice, kosielku, dupacky, balila som ju na siroko a dala do zavinovacky.
ja by som dala len tenky overalik a nechala v perinke. na spaci vak ma este cas, take drobciatko potrebuje citit "bezpecie" v perinke...aspon podla mna...samozrejme, Ty si jej maminka a najlepsie vycitis, co malej vyhovuje
do spacieho vaku som detom davala maximalne body s dlhym rukavom. ak bolo chladnejsie, dala som este na neho tenku deku.
deti mam letne, tak obaja od zaciatku spavali len v body s kr. rukavom, pripadne ponozky a tenunka decka alebo plienka.
Moja sa narodila v januari a spala v body s kratkymi rukavmi a nad tym overal tenky. Perinkou bola len ovinuta-ruky,nohy trcali. Nohy mala prikryte tenkou dekou.ziadna ciapka ani navyse ponozky ci rukovice. A od 2mes. Spala pri sklopenom okne.
neviem, ako mate v byte = teplotu, ale bodu, kabatik, dupacky a este perinka je podla mna moc. ak je v perinke, tak staci body a dupacky. a taktiez aj do spacieho vaku.
Ako tak citam, asi som ho az prilis otuzovala 😀 Ja som davala len kosielku pripadne body s dlhym a ponozky - davala som ho do perinky (klasickej bielej zavinovacky, ale s tenulinkou dekou namiesto vlozky).
Ahoj, mas drobec spal donedavna v spacom vaku grobag, super vec, lebo sa vzdy odkopaval, teraz je uz velky tak nechce byt v nom, ale mal v nom oblecene iba dupacky s dlhym rukavkom a cez hlavku plienocku alebo tenucku ciapocku, a v spalni sme mali cca 19-20stupnov. Uvidis ci jej nebude zima, ak das prst na nostek a nebude studeny, tak je to v poriadku, popripade prekry deckou. 🙂
moj maly spaval v dupackach a v perinke.......kym sa tam zmestil...............potom mal na noc dupacky a priktyty bol tenkou perinou..... takou deckou (kupili sme v Ikei)..... v spacom vaku mne spat nechcel,nevedal sa v nej hybat (kopat nozickami a tak)
podla mna zavinovacka, resp. spaci vak by bol super...ked je teplejsie, tak nejaky overalik
Tak ja mam junove,julove a septembrove deti a spavali v bodynku s dlhm rukavom+dupacky alebo bodynko s kratkym rukavom+ pyzamkovy overalik a zakryte paplonikom a tie letne ani nie paplonom , ale dekou, ked boli velke horucavy,ked chladnejsie dni,tak tym paplonikom.
Mne sa dobre predavaju overaly na spanie pre male deticky uz od 56. 🙂
to čo do perinky 🙂