,myslim tym aj ked mam sice este cas ale zaujimalo by hlavne ako ste prali 1x oblecenie,mam vo vybavicke veci po synovi- 7rokov,niekt.veci su zazltnute,proste odlezane 😒 davali ste na vyvarku?ci steto prali na beznej teplote so savom na pranie?...dakujem
Neprala som nikdy na vývarku bežné oblečenie. Jedine plienky, uteráky a posteľné prádlo som takto prala. Bežné veci na 40 stupňov 50 minútový program Mix. Čo sa týka prášku a aviváže používam Lovelu. Do jedného roku som prala malej veci zvlášť, teraz jej periem spolu s našimi ale používam jej prášok aj aviváž.
Ahoj, no ja som prala vecičky odležané 8 rokov a teda mne všetko krásne pustilo po vypraní v Lovele, bez vývarky, na 40 alebo 60 stupňov. Malý má 7 mesiacov, periem mu veci normal s našimi, ale v Lovele 🙂
Ja som právala v Drefte ...
Pri prvom dietati vsetko dlho osobitne v Lovele, pri druhom v normalnom prasku (vacsinou persil sensitive som pouzivala plosne) s vecami vsetkych ostatnych 😉.
prasok pouzivam normalny nas len avivazku detsku :O))
ja stale periem malemu v Lovele, tekuty prach a avivaz....nepouzivam praskovy prach
persil sensitive, avivaz nepouzivam
najskor sme použivali lovelu do piateho siesteho mesiaca a potom sme presli na bonux a po roku som začala použivať detsku avivaž
persil sensitive+silan sensitive aloe alebo rose... na zazltnute starsie veci vyskusaj raz napr vanish alebo daco take.. a potom to riadne oper a vyzehli, mne to vacsinou pomohlo.. aj na zazltnutie aj na flaky... problem sme nemali ziadny, asi od pol roka som malej prala veci s nasimi (pouzivame aj my uz roky sensitive prachy a avivaze, takze ziadny problem nebol)... 🙂
Svetle odjakziava periem na 60tke ak nejde o nejake extra jemne pradlo co sa perie osve, a farebne 30-40... asi som nikdy nevyvarala nic 🙂 nepamatam sa ze by som niekedy pustila pracku na 90tku...
zatial Lovela a som spokojna.aj praci prasok-tekuty aj avivaz Lovela.
tekutá lovela, bez aviváže
ja som dostala veci po jednom dietati,vsetko som vyprala v pracom gele z dm a bez avivaze,vsetko pekne vonalo 😉 nepouzivam vobec avivaz,pouzivam radsej vonave pracie gely,teraz levandulovy Dixan z Rakuska 🙂
Bezne periem detske veci v lovele,ale na zazltnute a flakate veci odporucam persil sensitive gel.
ja použivam Lanzu mydlovu a po 10r.-čo mam vecičky zožltnute su krasne bielučke
Ja periem vsetko od zaciatku jedine v DREFTE baby sensitive,a max na 40 -tke
Ja som prala babetkovske oblecenie lovela tekuty prasok . V normalnom prasku dreft som zacala prat od 4mesiacov .
urob si doma mydlový sliz-je to ekologické, LACNE, a narobíš si veľa..a hlavne bezpečné
nečítala som všetky príspevky, ale moja skúsenosť (vlastne mojej mamy), našla nové plienky, čo som dostala ešte ako bábo - ja, boli nové, ale veľmi zažltnuté. Mama bola v drogérii (nie v supermarkete) a tam je poradili nejaký prípravok do prania (malý sáčok), a plienky ostali krásne biele. Treba sa opýtať v drogériach.
ja som prvý krát prala v Persile, na 40 s predpierkou, teraz periem všetko spolu s našimi vecami aj s avivazou / Lenor alebo Silan/
ja periem od narodenia až doteraz v Lovele, s avivazou lovela alebo silan sensitive, malemu som skusala prat v kadejakych prachoch (aj drahych) a vzdy sa z nich vyhadzal, tak preto stale periem v lovele a som s nou max spokojna, je aj na farebne aj na biele oblecenie
take zažltnuté veci zkus namočit do vody s obyčejným mýdlem a potom vyper normálne na 60st ale vlej do pračky i tu vodu..já používám obyčejné tvrdé detské mýdlo bupi a vypere zažloutlé ale i fleky 🙂
Biele a svetle na 60°C, farebne na 40°C.
Na zazltnute veci ako pise @rebeka7501 existuje zjasnovac v malom sacku, pridava sa ku prasku normalne do prania, ale da sa pouzit aj namacanim v kybli. Ja som pridala do prania. Kupila som v DMku, znacka DenkMit. Ja som odprala biele manzelove tricka od kremu na opalovanie, co mu narobil zlte flaky. Krasne to vyslo.
Babatkovske veci, co som podostavala a boli flakate od grckania, som namocila do zmesi prasku na pranie (1/4 davky) a vanishu (pol odmerky) do kybla, nechala den stat a potom som to oprala normalne v pracke, pridala som trochu sody. Vyslo mi vsetko, aj tie flaky po grckani, aj sa vybielilo. Tato metoda funguje aj na farebne veci, len treba pouzit prasok na farebne. Vysli mi flaky z paradnych satociek, co sa mozu prat na max. 40°C. Namocila som zase s praskom na farebne, pridala ruzovy vanish, nechala den tak, potom oprala normalne na 40°C. Hotovo, satocky ciste 🙂
Na vybielenie a rozziarenie bieleho jednoznacne prasok na pranie. Zjasnovace su lepsie v prasku, v geloch nie su take ucinne. Vidim to sama na manzelovych bielych trickach. Ked dam gel, mam dojem, ze sa casom zazltnu. Potom ich zase operiem v prasku a su krasne biele. Pouzivam DenkMit z DMka, je velmi slabo parfemovany a dobre perie. Po Persil prasku mi ostaval prach az akoby piesok v pradle a pod susiakom. Tento problem uz nemam. Navyse stoji jedno pranie polovicu toho, co Persil 😉
Avivaz celkovo redukujem na minimum, do prania s babatkovskymi vecami nedavam vobec. Ked, tak pouzivam iba sensitiv (Silan alebo z DMka), a ovela menej, ako pisu na obale.
Ocot som neskusala, po prve mi strasne smrdi a po druhe su tu vsetky octy prifarbovane, tak to urcite nebudem liat na biele veci 😕
Mam aj nastavene plakanie navyse.
ja som malej prala a aj ešte periem v Drefte sensitive....krásne vonia a nemáme problémy...a nepoužívam aviváž..😉
Ja periem v tekutom prasku BUPI a nedavam aavivaz ani nic tak, dobre operie a je velmi setrny k pokozke. najprv sme pouzivali lovelu ale z tej sa maly vyhadzal. Ja som nikdy neprala na vyvarke, len na 30 - 40 stupnov, ak som mala nieco viaz zaspinene tak som to vyprala najprv rucne myslom na pranie.
Ja používam tekutú Lovelu a som maximálne spokojná 🙂
jednoznacne sa pripajam lovela je skvela pre babatka. 🙂
ja som pouzivala len lovelu ta vona uz ide k tomu babetku
Od zaciatku periem v obycajnom prasku spolu s nasim oblecenim,pidla potreby,bud na 40°,alebo na 60°...a pradlo necham cez noc namocene v praskovej vode,alebo zastavim cele pranie a kludne necham pradlo v pracke odstat celu noc,potom bude na tutti biele,mam tento zaruceny trik od mojej mamky a biele pradlo mi zavidela aj svokra🙂
Zaprate a zazlrnute veci som prala na 40 stupnov + predpierka a dvojite plachanie, lebo okrem prac. prasku Lovela som pridala Savo perex, aby boli veci bielucke... Potom samozrejme vyzehlit. Novsie vecicky iba v Lovele, neskor v Persile swnsitive.. Ale to az tak od polroka... Prijemne chystanie vybavicky 🙂