USB ohrievač fliaš

22. jún 2023

Ahojte. Chcem kúpiť usb ohrievač fliaš na mliečko nakoľko veľa cestujeme. Máte skúsenosti s niečím takým? Ako dlho zohrieva, či zohreje dostatočne atď.?

lucik194
22. jún 2023

myslis do auta? alebo niekde na apartmane zohriat
hlavne ak do auta, nemusi ti to stacit vykonom, ako kanvice, velka cast ma vysoky odber, proste ta zastrcka v aute to neutiahne

autor
22. jún 2023

@lucik194 takýto som myslela

aalt
22. jún 2023

Nepoznam, nemam skusenosti, ale usb specifikacia da prikon max 4,5W. No nech 5W. Na to su stavene USB zasuvky, nabijacky, kable, powerbanky ... Tym nezohrejes studene dokopy nic, maximalne tak udrzi teple.
Na porovnanie, rychlovarne konvice mavaju stovky W.

lucik194
22. jún 2023

v popise mas napisane vykon? resp dlzku zohrievania?

aalt
22. jún 2023

Vykon zalezi od zdroja kam to zapoji. Vacsina ma iba 500mA, takze 2,5W. Rychlonabijacky ten 1A, cize 5W. Mozno niektore vedia aj viac, ale tam uz obycajny usb kabel nemoze byt. Takze pozri si maximalne vykon toho, kam to chces pripojit. Ale 30W necakaj, to by bol prud 6A a to uz by kuril aj ten napajaci kabel ...

autor
22. jún 2023

@lucik194 konkrétne pri tejto nepíše výkon
@aalt takže nekupovať?

lucik194
22. jún 2023

ja by som nekupovala

aalt
22. jún 2023

No zalezi co od toho ocakavas a ako to chces pouzivat. A teda cim to planujes napajat. Vykon nebude nikde, zalezi ako som pisal od zdroja. Z brucha odhadujem, ze to 1dl ohreje z 20 na 30 stupnov mozno za pol hodinu. Potom po par hodinach sa to ustali na nejakej teplej teplote a tu to bude drzat. Horuci napoj to neda nikdy.