Ulitka verzus spací vak

8. dec 2023

Ahojte mam 3 mesačnú dcérku ktora strasne rada od malicka spi v ulitke a perinke.posledne dni vsak badam ze ju obcas uz nadránom v postieľke najdem skoro krížom cez postieľku zlezie z vankusa antirefluxneho... Toľko myka hlavou a telom az sa proste dostane k boku postieľky niekedy aj ulitku uz ma pomaly pri hlave. Rozmýšľam co dalej. Dokedy moze spávať takto poviazana v ulitke? Vidim aj možnosť spacieho vaku v takom veku ze od 3 m vyššie ale co s rukami keď tie su tam volne. Poraďte.

ls56
8. dec 2023

Však hadam nebude spavať v ulitke do roka🤦‍♀️ ešte ju chvilku nechaj, robi sa to preto lebo je ešte aktivny moorov reflex… postupne vymizne a nebudu ju budiť rucky.. ešte by som jej dala taky mesiac a začala ju učiť na spací vak… okolo 5-6m sa deti pretačaju na bruško a to teda už určite nesmie spať v ulitke

len_nig
8. dec 2023

Ja som môjmu malému kúpila ulitku sleepee, potom neskôr sa dajú odtiaľ vybrať ruky a je to ako spací vak. Ako ti píše baba vyššie, keď sa začne pretáčať už určite v ulitke byť nemôže, to je nebezpečné

marianarem
8. dec 2023

No my sme mali velke problemy so spanim, ked maly nebol sputany, a trvalo to az do 8m. Najprv ruky a neskor sa zacal automaticky pretacat a stavat na 4 a nedokazal zaspat aj 2 hodiny (potom sme uz dali ulitku). My sme to riesili tak, ze sme mu vytvarovali postel do tvaru U (dost komplikovane to bolo), cize spaval akoby v takom udoli a hore kopcom sa mu zle pretacalo. Tym padom mohol byt v ulitke. Neraz som mala zle svedomie, ze ho sputavam a sama som krutila hlavou, co vsetko vymyslam, ale proste tak krasne spal - rychlo zaspal a prespal celu noc, vsetci sme boli rano oddychnuti. V tych 8m konecne bol schopny zaspat aj odputany.