Topánočky na prvé kroky pre 13 mesačnú

alenka1993
16. dec 2020

Ahojte... Poradili by ste mi obuv na prvé kroky? Mala má 13 mesiacov a už dosť chodí... Zatiaľ je teda doma len v protismykovych ponožkách... Čo jej dať? Papučky? Topánočky? Aká podrážka? Značka? Či nechať na boso a topánočky iba von? Ďakujem ❤️

hennyinnsbruck
16. dec 2020

Ako ty chceš. Ja som mojej na doma nedala nič, doteraz nemá papuče na doma, a to mala 2r.
Mala len protišmykove ponožky.
Na von som jej kúpila Elefantky.pre zacinajuceho chodca topánky ľahké, ohybne. 😊Znaciek je milión snáď 😂

heidy222
16. dec 2020

Nechavam doma uplne naboso lebo mame podlahove kurenie a je to super, najlepsie pre vyvin nohy. Na von treba samozrejme to panky, ale naozaj nemusia byt nejake drahe lebo take dieta malo chodi, ono vacsinou to panky cislo 18-20 vyzeraju po odrasteni ako nove 🙂

andreatytler
17. dec 2020

@alenka1993 Na doma urcite na boso. Radila tak aj fyzioterapeutka. Ani ponozky nedavaj. Dietatko potrebuje citit zem bosou nozkou a hmatovymi receptormi, ktorych ma na tej nozke neurekom. To mu pomoze pochopit ako chodit a naucit sa spravne chodit.
My podlahove kurenie nemame a mame drevene dlazky a uz je na boso 6 mesiacov a nozky ma teple a nikdy nebol chory. Je to aj skvele otuzovanie.
Na von sme mali topanocky so super makkou podrazkou a teraz na zimu ma Stonz cizmicky... tiez s velmi makkou a ohybnou podrazkou.

oblecenie99
17. dec 2020

@alenka1993 U nás je to tiež pomaly aktuálne, malý chodí okolo nábytku, resp. už skúša aj sám pomaličky, čo pre našich bol automatickým signálom ťahania za rúčku a riešenia topánok - volám to kauza papučky. Nepomáha ani moje presviedčanie, že fyzioterapeutka, u ktorej sme cvičili, vyslovene odporúča na boso, resp. teraz v zime, ak sa bojíme tak maximálne v ponožkách. Učinili sme zadosť rodine, kúpili "prezuvky" ktoré malý samozrejme nechce nosiť, tak ho vôbec nenútim a neriešim. Bude mať rok, vonku je aj tak v kočíku, tam má také zimné naťahovacie teplé papuče, plus fusak aj nánožník a vo vnútri ho nechávam v ponožkách, aj tak stále logicky preferuje na presun štvornožkovanie. Pri kúpe topánok sme však zistili, že malý má pomerne veľkú nohu (už teraz potrebuje 21 číslo), a pravdepodobne aj vysoký priehlavok, po mužovi. Je tu mamička, ktorá vie odporučiť konkrétnu značku na takúto nohu?

andreatytler
17. dec 2020

@alenka1993 Este dodam ze ked sa dietako necha na boso hned od zaciatku, nauci sa spravne stvornozkovat, kedy vytaca prsteky do vonka a nimi sa v podstate odraza. (tak ako ma babatko na obrazku na lavej nozke). Ked je v ponozkach, tak prsteky skruti dovnutra a v podstate taha nozku za sebou. Potom ked zacne chodit, moze tie prsteky stale krutit dovnutra, aspon tak to bolo u nas. Kym stvornozkoval, drzali sme ho v ponozkach a az neskor ked zacal chodit popri nabytku nam fyzioterapeutka povedala aby bol na boso... ale on sa uz naucil tie prsteky krutit a tak ich kruti dospodu aj pri chodzi uz niekolko mesiacov.