pri surfovani som narazila na topanocky s makkou kozenou podrazkou znacky liliputi. mate niektora s nimi skusenosti? su ozaj vhodne pre dietatko, ktore sa uci chodit? neaju klenbu, tak neviem....
ja som ich skor myslela na von, do kocika a niekam sa postavit...napr v restike na terase ju nechat pochodit okolo "nabytku" ale aj domov obcas...tie protismykove ponozky su na prd, musim kukunut take, co maju celu "podrazku" protismykovu. mali sme doma papucky s klenbou, ale uz su male a vadili jej pri lozeni tak doma je bosa. ale uz sa pusta a chvilu sama ustoji, tak niekde vonku som ich myslela
Vonku asi tak jedne na nejakom poriadne rovno chodníku alebo na dlažbe 😀 Ja by som sa bála, že skočí na nejakú skalku a bude ju to pichať.. podrážka je len kožená, takže žiadna extra ochrana.. pre mňa sú to skôr papučky, než topánočky 😉
obuv pre prve kroky musi byt pevna!!!
najdi si temu prve topanocky
miriam, na prve kroky mame sandalky od slovobuvi, ale est esu troska velke. a mala mi chodi len okolo nabytku. ako papuckovitu zalezitost do kocika a na obcasne statie na rovnych povrchoch som ich myslela. tie sandatky su take nemotorne....davala som ich jej uz aj doma, ale ked ich ma, tak ju veelice zaujimaju a chodkat v nich nesce...a pri lezeni jej zavadzaju.
a za elefanteny na mesiac dva 30€ nevyvalim.
Ahoj, my mame tieto topanky zo zahranicia cca. 3 mesiace, maly v nich chodi vonku aj vnutri a je veeelmi spokojny. 🙂 Dokonca aj na ihrisku na kamienkoch, atd., este nikdy neprotestoval a ja som rada, ze sa mu pritom masiruju chodidla.
dakujem 🙂
Titkovamiriam, nebudem sa hádať, ale pevná obuv sa už na prvé kroky neodporúča (teda ako kde, že?) a už vôbec nie s tromi výkričníkmi ;)
miriam, nasla som si, citala.....uz davnejsie..ale o liliputi som sa nedocitala....ano ja viem, co hovoria ortopedi.
Ahojte, už aj my máme topánočky, sivé so žirafkou a sú perfektné! 😵
titkovamiriam no to je ako s postolkovym viazanim, na SK sa doporucuju pevne topanky, a v poslednom case uz od toho upusta
v amerike nosia deticky len tieto kozene a nezda sa mi, ze by amici krivali, alebo vsetci do jedneho mali ortopedicke problemy 😉
standu tiez som ich pozerala, len sa mi zdaju dost drahe, aj ked je vyhoda, ze mozes kupit vacsie a nebude to vadit.. mne kamoska jedny nechala na skusku, ale ninka este nelozi ani nic, tak uvidim neskor.. a v amerike su o polovicu lacnejsie ako u nas 😝
bez, a povedz mi co je u nas lacnejsie ako niekde inde v zahranici? .. nist 😝 musime si zvykat alebo nakupovat v zahranici 😉
Sú príšerne drahé, na eBay sa dajú zohnať za 7€ ;)
Baby a kde ste našli také isté a lacnejšie? Lebo ja som hľadala a našla som akurát takéto za dvojnásobnú cenu: http://www.robeez.co.uk/Robeez-Soft-Soles-Frog-...
alebo tieto: http://shooshoosusa.com/product_info.php?produc...
Na eBay sa predávajú aj nové veci? Myslela som si, že len použité...
Tie naše vyzerajú byť teda, že sú z kvalitnej kože, aj podrážka celokožená, aj po 3 mesiacoch nosenia po vonku ako nové... a to v nich malý chodí stále, iné topky ani nemá... 😀
Robeezky sa na ebay dajú kúpiť aj s poštou na Slovensko za 23 eur (nepredávajú tam len ojazdené veci, na ebay sú aj normálne regulérne shopy).. nové.. zabalené.. a ja to predsalen svetovo známa značka 😉
toto som našla len náhodou - predajca z UK .. snuggle feet - topánočky za 9 libier, 3 libry pošta na slovensko...
http://www.snugglefeet.com/ a určite ich je ešte milión iných za nižšie ceny.
bihan tie su coolove 😵
aquilka na ebay kupis uz hadam hocico.. my sme kupili fungl novy kociar 😉 o polovicu lacnejsi ako u nas vratane postovneho z nemecka {islo to kurierom}
ahojte, aj mne sa take topanocky pacia 😵
natrafila som na ebayi na taketo nieco, je to podla vas ten typ ako liliputi, alebo robeez? ale je to vyrobene v cine 😨 no dizajny maju krasne a ceny pomerne smiesne.. velkosti su aj pre velke deti, co uz davno chodia, tak je to asi take daco nie?
http://stores.shop.ebay.com/THE-RUJIS_6-12-MONT...
no neodolala som a 1 sandalkove a 2 cele som si vydrazila.. teda kedze je tam taka siroka ponuka, tak nebol ziaden boj a vlastne vyvolavacia cena bola aj ta moja 😵 no este zaplatit a cakat kym dorazia z druheho konca sveta..
prinajhorsom budu len ako capacky alebo ich predam tu u nas 🙂
ja som po nich tiež už pokukovala,lebo sú krásne ale baby to normálne sa dajú nosiť von a behať v nich? Čo keď dieťa stupi na ostrý kameň, alebo niečo také?Lebo ak by mali byť na doma tak sú dosť drahé 😖
eimiky ano, nas maly chodi aj vonku iba v tychto, oni su urcene normalne na chodenie. Samozrejme na to davam pozor, aby nechodil po rozbitom skle alebo tak, ale inac uplne v pohode. Boli sme aj na ihrisku, kde to bolo posypane malymi kamienkami, tiez som pozerala co na to povie, ale on ako keby nic... 🙂
Inac tu podrazku si nepredstavuj, ako keby bola tenka ako z papiera, to je z viacerych vrstiev koze, takze aj tlmi narazy. Tam na stranke maju aj taky obrazok o tom, z akeho materialu su usite.
A ked si zoberies, ze nasi rodicia este bezne behali vonku na boso (moji urcite, casto mi o tom rozpravali), to len my mame take citlive nohy co sme vyrastali v pevnych topankach. A aj reflexologia je o tom, aby sa chodidla masirovali, aj ortopedi casto radia, aby deti chodili bose, po kamienkoch...
No ale som sa rozpisala... 😀
kraaasa....idem preluskat ebay.. baby dik, mne sa to vidi logickejsie ako sandalky protetiky, co ani podosvu neohnes. ja si v tom neviem predstavit seba chodit, nie to este drobca, co sa uci...a v zmysle hesla vsetko s mierou, mame aj kozene sandalky s klenbou, aj taketo idem zaobstarat 🙂
Standu ale keď z eBay, tak hľadaj podľa mňa značkové, aby boli fakt kvalitné... ja by som radšej nebrala tie najlacnejšie... Čo som písala o tej podrážke, to viem potvrdiť iba o tých Liliputi, tie máme doma. 🙂
🙂 dakujem
no citala som si feedback na tie cinske topanocky a velmi ich tam ludia chvalia a nasla som napr. aj toto:
These are really high quality crib shoes similar to Robeez - great price!
podla mna budu porovnatelne so znackovymi.. no uvidim potom nazivo.. akurat, ze ja ich nebudem mat ako porovnat, kedze ine som v rukach nedrzala...
aquilka ďakujem za info, idem to pokukať 😉
Značku síce nepoznám, ale vo Fr sú odporúčania na prvé topánky iné ako na Slovensku, tak si vyber. Tu sa odporúča dieťa nechať chodiť pri prvých krokoch naboso (lepší kontakt s podlahou, rýchlejšie vyvinuté a pevnejšie členkové svaly) alebo v ponožkách s protišmykovou úpravou alebo mäkkých kožených topánkach. Pevná obuv je len na vonku, nie na doma.