Ahojte mamičky, akú máte skúsenosť s topánočkami pre deti.... Používate nejaké klasické botasky ako napr. Nike, Adidas, puma alebo radšej kupujete z protetiky ortopedicku obuv? V podstate mala ma ešte len 8 mesiacov a pomaličky jej hcem zohnať topánočky keď začne chodiť no neviem do akej varianty mam ísť.
Mas dve moznosti. Klasicke ortopedicke topanky alebo barefoot. Pogoogli si nieco aj o barefoot, aby si vedela lepsie posudit.
moji obaja maju hlavne barefoot, kvoli sirke chodidla im drviva vacsina topanok nepasuje, lebo je o 1 az 1,5 cm uzsia nez potrebuju. Za mna barefoot odporucam, mojim detom sa pekne urobila klenba a synovi sa upravili aj vyrazne vpadajuce clenky. My obaja s muzom mame ploche nohy a nosili sme ortopedicke vlozky cele detstvo.
Dcérka ma 9 m a nosi barefoot liliputi.
Ešte mate cas. Nekupuj dopredu, ak ešte nechodi. Noha ešte vyrastie. Az ked zacne sama chodit, nielen kolo nábytku. Na doma staci kludne na boso alebo ponožky alebo capacky. No a potom teda co chcete, ci barefoot alebo nie. Treba potom dobre zmerať a kupit na dany typ nozky. Ak pojdete BF, tak tu je pekny postup na zmeranie a rozdelenie znaciek, typov
https://www.stastnenozky.sk/detske-celorocky-pr...
Ja ortopedicke od začiatku. Pani v predajni zdravotníckych potrieb povedala, že na prvé kroky musia byť pevné topánky, lebo dieťa všelijako vykrúca tu nohu... a najmä moja mala tendenciu od narodenia jednu slapu strašne vykrúcat 🙈 má teraz 3 roky a ploché nohy nemá. Krásnu klenbu. Nechala som ju chodiť bosu po prírodných povrchoch, ale odborníci sa zhodujú, barefoot topánky sú fajn do lesa, ale na betón a asfalt nie... ani naši predkovia nechodili po betóne
@ivanak49 ja mam uzasnu skusenost so Slovobuv, zdrave kozene topanocky, taka este poctiva slovenska vyroba z Bardejova... syncekovi kupujem topanocky len odtial...ich topanocky Moses klugen vyskusat v Bati a potom si len objednas velkost aku potřebuješ na slovobuv eshope za podstatne nizsie ceny 🙂 u nas v rodine je Slovobuv naj 🙂
@ivanak49 tieto nike puma nie sú veľmi vhodne. Nefixujú členok