Topánky na prvé kroky

15. dec 2022

Ahojte ženy,
Veľmi pekne prosím skúsené mamičky o radu lebo čím viac čítam ,tým sa viac z toho neviem vysomariť.
Aké má mať dieťatko topánky keď začína chodiť a pokúša sa robiť prvé kroky?
Wanda pevná obuv, papučky z protetiky alebo môže mať koženné papučky barefoot lilliputi.
Prosím vysvetlite mi to niekto normálne ako to ma byť lebo ja už vôbec neviem. Ďakujem

mamkalentedkova
15. dec 2022

Ahoj ,v tomto sa podľa mňa nezhodnú ani ortopédi 😁 Pamätám si ,keď som pred 14 timi rokmi mala najstaršieho syna ,všetci ma hneď tlačili do pevnej topánky,kožené ,vysoké ,aby bola pevná päta ( mala som 19) .Poslúchla som ich a syn si pri chôdzi vytvoril zlozvyk - chodil po špičkách ,dlho sme s tým bojovali .Prostredná bola úplne komplikovaný prípad ,ale teraz ,pri najmladšej ,má rok a pol ,som na odporúčanie aj švagrinej ,aj po čítaní mnohých článkov zvolila ako prvú obuv barefoot capacky ,kožené .My sme síce začínali chodiť v lete ,nosila ich aj doma ,rovnako aj vonku . Mäkká podrážka zabezpečí,že chodidlo dieťaťa môže pracovať a vyvíjať sa .Napríklad aj protetika má radu barefoot topánok .Kamoška ale toto nijak špeciálne neriešila , maly mal ako prve pevné kožené capacky od RAK.Asi som ti veľmi nepomohla 😁

autor
15. dec 2022

@mamkalentedkova
Nie super. Ďakujem. Mne tiež prídu tie kožené barefoot capačky ako najlepšia alternatíva keď dieťa ešte samostatne pevne nechodí. Momentálne ich máme aj my len som chcela počuť názor od iných skúsených mamičiek že je to ok a či majú vôbec podobný názor. Myslím si ze keď už bude normálne stabilne chodiť, to už bude viac menej jedno ale teraz sa mi toto najviac pozdáva

mamkalentedkova
15. dec 2022

V tomto mozem len súhlasiť ☺️ pri najmladšej sa.mi fakt najviac osvedčili ☺️ .

nina004
15. dec 2022

Za mňa pokiaľ sa to dá a dieťatko sa ešte len učí chodiť tak ho nechávať ,čo najviac chodiť bosky. Samozrejme plávajúca podlaha nie je ideálna,ale noha bábätká sa vývýja ešte dlho, teraz má nožičku ešte mäkkú ani o klembe sa nedá veľmi rozprávať. Prvé topánočky sa odporúča dať až keď vie drobec urobiť samostatne pár krokov a vie sa aj sám otočiť na mieste. Pokiaľ je doma zima ,tak by som dala kožené capáčky, ktoré nôžku nijako neovplyvnia v tom,že ju držia pevne. Mali by byť dostatočne priestorné v oblasti prstov ,aby ich dieťa mohlo zapojiť pri chôdzi, neobmedzovať členky a mali by byť mäkkučké.

bluemoon24
15. dec 2022

Chodit myslis ze se zacala stavet o nabytek nebo ze uz se snazi delat prvni kroky? Pokud se jenom zacina stavet, tak nejlepsi je naboso, idealne bez ponozek (coz je ted v zime dost problem), pokud se zacina poustet, tak hlavne proto, aby to neklouzalo, tak pak capacky.

autor
15. dec 2022

@bluemoon24 myslela som chodiť nie okolo nábytku ale samostatne sa púšťať- prvé kroky bez držania a opory. Ďakujem za komenty, čítam že sa na názore zhodujem s vami a to ma veľmi teší.

majlo1234
15. dec 2022

Doma kludne uplne naboso, aj bez ponoziek ak mate dostatocne teplo. Vhodne je, ak sa striedaju povrchy, podlaha, koberec, nejake perforovane podlozky. A vonku sme my zatial zvolili barefoot, i ked aj fyzio povedala, ze pre male deti este neexistuje studia, ktora by potvrdila/vyvratila benefity barefoot topanociek

mareri
Odpoveď bola odstránená
Zobraz