Maminky, poďte sa podeliť o skúsenosti s infračerveným teplomerom Thermoval Duo Scan. Názory sa na internete líšia a ja sama mám skúsenosť, že na niektoré novinky sa ťažko zvyká. Ale klasickým teplomerom odzvonilo, dajme teda šancu moderným pomocníkom. Ja som spokojná práve s týmto teplomerom, ale musela som si zvyknúť a prácu s ním trochu natrénovať. Aké sú vaše skúsenosti. Alebo potrebujete s niečím poradiť? Ako riešite zvýšenú teplotu a horúčky u vašich detí? Ste zastáncom klasickej medicíny, alebo radšej využívate alternatívne postupy? Máte doma ešte klasický ortuťový teplomer? Čo hovoríte na jeho zákaz? ....Poďte sa poradiť a trochu pokecať. 🙂
@silvapokorna Máme doma ortuťové a aj keď sú zakázané tak sem tam ich vytiahneme z tajného šuflíka aj v nemocnici pro deťoch keď zmeriame 5timi a stále to nesedí
babika131@silvapokorna No ja mám tiež veľký problém s teplomermy,každý meria inak a tak trojročného syna meriam ešte stále rektálne,chudiatko moje. Pretože to je u mňa na istotu. Keď mal 20 mesiacov,používali sme bezdotykový microlife,parádny,malému zmeral 38 a následne na to dostal kŕče,tak letel oknom. A teraz sme kúpili taký bezdotykový,ale čo meria aj do uška,tiež thermoval duo scan, veď ich používajú aj v nemocnici a teplota odlišná v každom uchu o jeden stupeň. Neviem či som ja mantavá a neviem to,alebo čo to už je. Tak som sa zasa vrátila k rektálnemu. Tak by som aj ja bola rada,aby mi niekto poradil,vysvetlil ako merať s tým do uška aby to bolo správne a bola som si istá,že je to správne nameraná teplota.
ahoj ,tiež mame thermoval ,a viem aj to že meria vždy o stupen inu teplotu ,a to vždy.kedže maly si nechce davat merat tepkoyu rektalne ,tak sme zvolili dotykovy teplomer,ja som s nim spokojna,ale samozrejme klasicky teplomer mame aj my doma,a pracuje na sto percent 😉
@katkasofi Juj, no chce to cvik a merať rovnakým postupom a rovnakou rýchlosťou. Čistíš meracie miesto a neťaháš teplomer príliš rýchlo? A meriaš na čele alebo inak? Tiež je treba brať do úvahy, že je citlivejší a aj bežná teplota sa počas dňa mierne mení, tak pri chorobe to bude tiež tak. Skús si pozrieť video na www.thermoval.sk, mne dosť pomohlo. Skús pozrieť a napíš, či ti to pomohlo. Alebo popíš presnejšie ako meriaš. To by v tom bol čert, aby sme na to neprišli. 😉
@niki101988 no ortuťové sú zlaté. ale ja už bohužiaľ nemám. zohnala som taký nejaký akože podobný, len s inou látkou miesto ortute, ale ten sa nejak zopsul. nejde sklepať časť tej látky, tak ho mám len tak v zálohe. mám aj taký elektronický z lidlu, ale už ho moc nepoužívam. mala som ho pre kontrolu, ale ťukám, teraz sme v pohodě a teploty súhlasili. no, ortuťový teda závidím, už len z princípu. 😀
@babika131 ahoj. no jedna vec je, čo musím uznať, že by sme chceli aby naše telo bolo ako stroj. ono nie je. nedá sa dúfať, že v jednu chvíľu máme rovnakú teplotu na každej časti tela. hlavne, keď sa jedná o chorobu a teplota tela lieta, lebo telo bojuje s bacilmi. určite mi rozumieš, ako to myslím. čo sa rozdielu jedného stupňa v uškách týka, no to môže byť podľa tým, že trebárs si na jednom ušku ležal, tak je tam vyššia teplota a tiež je dosť možné, že v jednom ušku meriaš hlbšie, než v druhom. super vychytávka je povytiahnúť ušný bolec a tak merať. neviem to úplne popísať, ale je to vidno na videu tu www.thermoval.sk. skús pozrieť, určite to tam nájdeš. a nemala by si stresovať a stále premeriavať. vyber si jedno uško a vždy meraj iba v ňom, ak to ide. alebo aspoň počas jednej choroby. a skúšala si merať v uškách aj za normálneho zdravého stavu? je tam tiež rozdiel, alebo to nie? a hlavne, trénujte keď ste zdraví, pekne v kľude. až bude treba, už to bude brnkačka. držím palčeky a kľudne sa ešte pýtaj. my sme s kamoškou o tomto viedli dlhé nočné hovory, než sme objavili video a ďalšie informácie a vychytali to. ale to hrozilo aj môjmu prvému bezdotykovému telefónu. 😀
@martinkapi ahoj. a skúšala si merať aj normálnu teplotu? myslím, keď malý zdravý. tiež máš rozdiel? to by ma zaujímalo. a kde meriaš? na čele?
A ako ste na tom teraz? Všetci zdraví? Tešíte sa na leto? Plánujete nejaké dovče? 😎
@silvapokorna ahoj ,ano aj ked nema teplotu tak to sedi ,skušali sme to aj na sebe ,a zhodou nahod som bola chora v tedy ked aj maly ,teplota sedela ,samozrejme vždy s tym istym rozdielom ,a nemeriam na čele,ale na spanku ,a rozdiel je nie stupen ako som napisla ale menej necele pol stupna je rozdiel a vždy to sedi,samozrejme ide o informativny teplomer ale ja som spokojna,volim ho hlavne koli tomu že mam s malym problem merat mu teplotu v rituške ,tak volim tuto formu a je okej
@martinkapi no veď aj ja nemôžem deti merať v konečníku. to mi už proste nedovolia a nedivím sa im, aj mne by to bolo nepríjemné. a prosím ťa s termovalom duo scan sa nemeria na spánku, ale skôr tak na polke čela až k spánku. je tam dôležité dodržať správny postup. meria sa viac menej ťahom po čele. položíš teplomer s nadstavcom na stred čela, stlačíš a po pípnutí cca v 3 sekundovom intervale ťaháš po čele k spánku. až takto ti nameria danú hodnotu. pozri na video na stránke. je to asi od 4-tej minúty. video je nové a nájdeš ho tu: http://thermoval.sk/
@silvapokorna
ahoj ,aha tak toto o merani som nevedela,pri kupe teplomeru na magistra vysvetlovala kde a ako merat.povedala ,meria sa vždy na spanku,ale skusim na čele ,i ked premeriavali sme to vela krat nam to sedelo ale ako vravim ,vždy s tou odchylkou, pol stupna.dik za video ,kukneme 🙂 😉
áno, bohužiaľ sa neprezentuje použitie teplomeru vždy správne. tiež som v tom zo začiatku tápala. to video je ozaj šikovné. keby niečo, kľudne sa pýtaj. 😉
Maminky, v noci letím do Bulharska. Prvý krát budem týždeň bez detí. Tak mi držte palce, aby som si tam aj odpočinula a nie že budem každý deň vyvolávať našim, či sú ok. 😀
Majte krásny týždeň a keď budete mať chuť, napíšte ako sa máte.
Ak by niekto potreboval poradiť ohľadom teplomeru, kým tu nebudem, tak kuknite na tú ich webku www.thermoval.sk. Dali tam nové vychytanejšie video.
Ahoj, ja mam tento teplomer doma a som s ním spokojná, odporučila som ho aj kamoškam naokolo tiež si ho chvália, len sa s ním treba naučit merať.. dobre videjko odporuča silvapokorna v príspevku 🙂 ja som sa naučila merať podla toho starého videa, no toto videjko je vychytanejsie 🙂
Maminky, našla som zaujímavé články o telesnej teplote, meraní a rôznych faktoroch, ktoré môžu zmeniť teplotu. Takže to môže mať vplyv aj počas choroby pri meraní.
http://www.celimed.sk/teplota-tela-a-horucka
a tu ešte podrobne horúčka u najmenších:
http://www.celimed.sk/horucka-u-najmensich
@silvapokorna no ja ho mám a nikdy neodmeria teplotu správne... Možno zle meriam. Poraď 🙂