Mamičky chcem sa opýtať aký teplomer používate pre bábätka ? klasický, digitálny alebo aký ? 🙂 potrebujem to ešte kúpiť do výbavy a netuším aký bude najlepši 🙂
Ja mám bezdotykový zn. Microlife a som maximálne spokojná. Dá sa prepnúť aj na meranie okolia,napr. teplota potravín, vody na kúpanie a pod.
@gir môžem sa spýtať dajú sa mu vypnúť tóny? napr. kvôli nočným meraniam?
@martina2621 Pípne to len keď je teplota a je to slabučký tón, bábätko to určite nevyruší. 🙂 Či sa dá úplne vypnúť neviem, neskúšala som to.
@gir práve čítam na neho recenzie a niektorí vravia, že to je dosť hlasné ale tak každý vnímame veci inak zase. a je pravda, že treba spraviť niekoľko meraní a z nich potom priemernú teplotu? lebo aj to som našla v tých recenziách a to sa by sa mi teda nechcelo niekoľkokrát merať...
@martina2621 Áno dá sa to vypnúť .
@martina2621 Nie, meriam len raz.
@evittam tuším to písal dakto, kto si nepreštudoval poriadne návod na použitie 😒 Ďakujem za info 🙂 to ma potešilo, lebo ako som písala vždy ma tie recenzie od toho odradili
@martina2621 Neviem presne akú máme značku - napíšem, keď sa malá zobudí - mám ho v detskej. Môj muž si dáva záležať na tom čo vyberie. Ten čo máme dokonca používali aj v pôrodnici, a aj na JIS-ke..... 😉 Tiež sa dá nastaviť buď na meranie teploty tela alebo okolia. Stál okolo 50Eur ale sme spokojní. 😉
@martina2621 Ja meriam len raz, zo začiatku som si chcela overiť, či to meria presne tak som zároveň merala aj klasika ortuťovým a hodnoty úplne rovnaké. Rozhodnutie aký kúpite je na Vás, ja som fakt max. spokojná.
@evittam dajte vedieť, aký máte 🙂
Normalny digitalny s pruznou spickou do zadocku. Za par drobnych. A je super.
V nemocnici pre babätka tiez len take pouzivali. Na otazku preco, vraj su presnejsie.
Pre väcsie deti samozrejme uz normalny, niedo zadku. Ale tiez staci obyckovy digitalny do pusy pod jazyk.
@evittam to nie su vsetky tieto. To je vzdy rovnaky typ. Normalny teplomer (dokonca aj otutovy) mozes pouzivat aj do ust. Tu uz nikto nemeria pod pazuchou. Babätkam v zadocku a väcsim detom a dospelym bud v ustach alebo v uchu. Teplomery na celo popripade sluchu ziadny lekar nepouziva. Este tie "usne" su super.
@yanni Tak to ja viem, že si nespomenula všetky 😀 - len som napísala, že mali sme všetky možné digitálne teplomery - či už do zadočku, pod pazuchu, do ucha a ani jeden nemeral presne. Naša pediatrička tiež používa bezdotykový, aj moja obvodná lekárka....Jediné dobré teplomery boli ortuťové rýchlobežky - bohužiaľ ako naschvál som oba čo sme mali rozbili chvíľu potom ako ich zakázali predávať. Kúpili sme bezdotykový digitálny-ako som už napísala vyššie a sme maximálne spokojní. Môj názor a skúsenosť.
ja som ani nevedela, ze tie ortutove sa uz nedaju kupit :D
@yanni No veď mi sme na tom istom. Síce sme ho kúpili, lebo sme doma žiadny nemali ale naposledy som ho používala na meranie teploty v detskej vaničke,keď sa malá narodila 😀 😉 . A to len párkrát. Tiež je nám vlastne akoby zbytočný. Malá ešte chorá nebola a syn naposledy pred 8.rokmi. 😉
@evittam ahoj, chcem sa opýtať na ten teplomer. píšeš že je veľmi dobrý a presný, a potom že ho vlastne nepoužívaš. Tak ako vieš že je presný? Porovnala si ho s nejakým iným súčasne? Ja používam teplomer často a veľa, bohužiaľ. Mám Braun Thermoscan 6022, tiež bol drahý a dlho som ho vyberala, aj podla recenzíí. Ale už ho mám 5 rokov a teraz keď ho porovnám s rýchlobežkou (do konečníka) tak sú rozdiely v teplote 1 až 1,5 stupňa. Takže nikdy neviem aká je vlastne teplota.
Môžeš mi napísať ako ste prišli na tento konkrétny teplomer , ďakujem.
@extrate Ahoj, áno skoro ho nepoužívame. Ale určite sme ho vyskúšali - porovnala som ho napríklad s bežnou rýchlobežkou - meral presne.....Našiel ho muž - a ver tomu, že po dlhom hľadaní - on si dáva na takýchto veciach záležať a je schopný hľadať a čítať recenzie aj pol dňa. 😀 😉 Ako som už písala tak ho používali aj v u nás v pôrodnici, na JIS-ke, novorodeneckom. Nemám prečo mu neveriť.
A čo sa týka teploty v konečníku - tak tam by si mala vedieť, že sa má vždy odpočítavať pol až jeden stupeň. 🙂
My mame dva - bezkontaktny a digitalny. Ked chcem presnu teplotu tak pouzivam digitalny a meriam v rituske. Ten bezkontaktny meria plus minus aj 1,5 stupna 😕
@eva1155 digitálny teplomer 🙂 mali sme dva jeden ktorým sa dalo merať všetko ale nemeral bezdotykovo a druhý digitálny, ktorý nie je do uška ani na čielko- ten som si najviac obľúbila, pretože sme stále merali cez zadoček a teraz začíname pod pazuškou. avšak premýšľam kúpiť bezdotykový ale nenašla som zatiaľ taký, že by boli na neho super recenzie.