Aku máte skúsenosť s týmto teplomerom? Mne na spánku babetka a na čele ukazuje od 37,4 do 37,8 . Merala som v zadočku tam teplota pod 37. Teraz čím sa mám riadiť? Na dotyk sa mi zdá teplejší ale nie až tak moc. Papal normálne.
Bezdotykovym sa riadit urcite nemozes. Treba pouzivat rektalny teplomer (kludne digitalny, ale ak by si merala digitalnym v podpazusi, treba ho tam nechat 5-7min ako skleneny). Teplotu kontroluj na tele nie na akralnych castiach ani na cele. Bezdotykovy teplomer je dobry maximalne na premeranie v noci a to tiez uz musis velmi dobre poznat ako meria a kedy mas premerat rektalnym (ci nad 38 alebo nad 39, ked bude mat dieta realne horucku, tak skusaj merat tak aj tak a uvidis). Z bezdotykovych som najlepsie recenzie citala na usny (myslim Braun).
Máme tento teplomer asi 5 rokov. Nemeria presne, ale ja s ním už viem merať. S týmto sa meria stred čela. A napríklad u mojich detí ukazuje väčšinou menej ako majú v skutočnosti. Ale už viem, kedy mám premerat teplotu v zadku/pod pazuchou.
Tento teplomer mam a som maximálne spokojná... na spankoch je vzdy teplota iná ako aj na krku.... teplota sa ma merať v strede čela a je jedno aký bezkontaktný teplomer človek má... moja svokra ma inú značku a ukazuje vždy ako môj teplomer... čiže pochybujem žeby zle meral... a ak chceš namerat úplne presnú teplotu tak si zaobstaraj klasický teplomer, ako bol ortuťovy.... pripadne rektalny a ak odmeraš tak musíš odratať pol stupňa...
Do zadočku býva s takou akoby ohybnou špičkou teplomer aby si dieťatku neublížila a tiež sú digitálne...
Niee, rektalny teplomer MUSI mat ohybnu spicku. Obycajny digitalny teplomer s ohybnou spickou, napr microlife. Skleneny by som do rekta nepouzivala vobec, pouziva sa, ale naco riskovat, ked nemusis (obzvlast neskor pri vacsom a silnejsom dietati). Tento skleneny je aspon rychlobezka? S digitalnym teplomerom mas teplotu v rekte zmeranu za 10-15 sekund.
@anavixy ja už sa zbláznim z tých teplomerov😃ďakujem ti za rady 🙂 mám dve obyčajne digitálne, ale nemajú ohybnu špičku veľmi to vadí ?
No musíš dávať pozor aby si ho moc ďaleko "nestrcila" a hlavne aby si dieťatku nijak neublížila 🤷♀️
Ked sa ti dieta nepohne, tak nie. Ale kupila by som urcite este aj s ohybnou, do buducna. Neviem ake je stare dietatko, ale ked bude vacsie, uz to bude zlozitejsie mu odmerat rektalne, ale stale je to najspolahlivejsi sposob merania 🙂
Bezkontaktný teplomer vlastne teplotu len "odhaduje", lebo sa na základe teploty na povrchu tela snaží dopočítať teplotu "jadra tela", a trebárs pri spotenom čele to nemá šancu urobiť správne. Meranie pod pazuchou, v ústach či v konečníku je určite presnejšie, ale tiež každé telo reaguje inak, voči teplote jadra tela sa to tiež líši. Preto by som sa s presnosťou až tak úplne netrápil, je to stále tak +- pol stupňa hore-dole.
Ďakujem ste úžasní,posielam imaginárne pivko 🙂
Mala som microlife, teraz termoflash a oba stoja za... najlepsie je mat liehovy a ak je to mozne merat s nim. Ak nie merat vzdy na jednom mieste a pidla toho urcit teplotu. Na spánkoch je teplota vždy vačšia