Synčekovi sa v papučkách vytáčajú nožičky

limenka
21. jan 2015

Ahojte moja otazka na vaz syn ma ukonceny 15mes a zacal intezivnejsie chodit. Kupili sme mu topanocky na prne krociky a v tych sa naucil celkom fajn hodit ale po case mu sa v tom dost zacali potit nohy a tak sme na doma dokupili papucku klasicke latkove na snorky lepiace su neni jeho kamosi a v tych mi vytaca nozicku do vonka respekti e capce s petami do vonkajsej strany len nechcem aby sme mali problemi s nozickami. Otazka je to normalne v tomto obdoby alebo mame to nejako riesit inak. A este dotaz mam bolo mk doporucene aby som syna pustala von s kocika nech sa uci aj na inom terene chodit ci sa mi oplati kupit topanocky zimne nakolko stale nechodi doma len po svoji h ale aj stvornoskuje co by ste mi ohladom zimnnych topanom poradili a ci ho pustat hned von. Dakujem za odpovede.....

pribinak
21. jan 2015

Ak sa mu v papučiach vytláčajú nožičky, tak mu kúp sandálky take vyššie, aby mu držali kotnik s nožičky bola viac fixovaná a stabilnejšia

charluc
21. jan 2015

ahoj,mne pri dcerke sa to tiez stalo,lekarka nam odporucila pevne vysoke topanky ,aby aj clenok bol pevne v topanke a,ze pokial sa to neupravi tak potom sa to bude riesit,ale nozicka malej spevnela a topanky nam pomohli,hoci sme ich kupovali kazdy mesiac,ale oplatilo sa ,ma asi tiez slabsie nozicky 😉 🙂

katarinamarkova
21. jan 2015

@limenka najlepsie co na prve kroky moze byt je - nic - len hrube protismyskove ponozky resp. take tie latkove papucky s tenkou kozenou podrazkou co dostat napr. v H&M.
vsetci traja mi chodili od zaciatku takto, ziadne tvrde nepoddajne pauce ci spevnene capacky na prve krocky. ploche nohy nema ani jeden, problemy s chodzou ziadne. ano topanocky som na doma skusala - dostali sme pri kazdom jednom dvoje ci troje....obstali tak par min. potila sa v nich noha, boli nemotorne, deti sa potkynali, a presne tak akosi divne vykrucali nohy.
samozrejme von v zime cizmicky 🙂

jaaty
21. jan 2015

@limenka jednoznačne sandálky s vyššou pätou

limenka
autor
22. jan 2015

Ahojte on aj samozrejme bosi chodi v tych ponozkach akonspomynate a kuoili sme mu take sandalky s protetiky nam doporucili len su na lepky teda suchy zips a to nehovorim chodi v tom odmieta a chudacik plakal vodopady doma pri obuvani a nevedeli by ste radu kde kuoim nejake sandalky aby noha nebola spotena ale nie naleoenie to si vie odopat ostatne si domyslite a strasne tvdu podrazku maju tie sandalky a chodi ako maco vobec nezohyna prsty co vy na to poviete?????

bibistec
22. jan 2015

@limenka skus ist k detskej ortopedicke co ona na to mozno povie ze je to ok a mozno navrhne nejake cviky, lebo radsej teraz tam ako zanedbat a mat z toho problem. drzim palce.