Baby mam 2 otazky, prvá susili ste v susicke zavinovacku? Pise ze nedavat ale ja susim vsetko tak sa pytam radsej ci im to uskodi😀
A 2ha - aniball ano nie? Som prvorodička, naozaj to pomaha lahsiemu porodu? Neje to nejak nebezpecne?
Susila a bola.vpohode
Anibal som nikdy nepouzila a porodila som prvé do 2h (51cm 3350g)druhe do 55 minut(4100/54) tretie do 25 minut(4080/54)
Iba pri prvom mi proakrivna porodna asistentka urobila nadstrih 2 stehy. Ostatne bez nadstrihu a sitia
Co sa týka aniball, keď pozries odborné videa, pekne ti vysvetlia. Ľahšiemu pôrodu to nepomáha. Teda, nebudeš sa rýchlejšie otvárať, ani to nebude menej bolieť, akurát budeš vedieť, ako tlačiť (budeš to mat nacvičenie, ale zase väčšina žien to zvládne a zvládlo veky bez aniball, obzvlášť, keď počúvaš pôrodnú asistentku, lekára). A budeš mat väčšiu šancu, že porodís bez nastrihu, resp ze tie pôrodné poranenia budú menšie, ako bez. To je dôležité si uvedomiť, že cvičenie aniballom nerovná sa pôrod bez nastrihu a bez poranení, iba znižuje šancu toho! Lebo je to komplexnejšie, závisí aj od veľkosti plodu, od elasticity koze, atď... Takisto platí aj opak, bez aniballu tiež mnohe ženy porodili bez nastrihu.
Co sa týka možných rizík, tak môžeš zaniesť infekciu do pošvy. Niekedy sa môže objaviť krvacanie po cvičení. A verím, že niektoré sa mozu cítiť frustrovane, keď im to zo začiatku neide, môže to mať opačný efekt, že sa pôrodu začneš báť viac ako predtým. A naopak, ak budeš mat aniballom nacvicene, určite pôjdeš na pôrod s lepším pocitom, sebavedomejsia, že si urobila niečo pre lepší výsledok.
Ja som vysusila zavinovačku v sušičke a nedopadlo to dobre možno som skúsila zle neviem 🤷