Sú teplomery do uška spoľahlivé?

aliska19
20. dec 2010

Máme obyčajný, ale nevyhovuje mi pretože malá mi neobsedí a neviem jej rýchlo a presne odmerať teplotu a už vôbec nie v noci. Tak som premýšľala nad teplomerom do uška, ktorý odmerá za 2 sekundy. Alebo je aj niečo iné na trhu a dobré? Ďakujem veľmi pekne za odpovede🙂

bridget
20. dec 2010

Ja pouzivam teplomer do ucha braun, je sice rychly, ale o presnosti merania nie som presvedcena. Teplota v jednom uchu sa casto odlisuje od druheho, alebo ak odmeriam 2x po sebe v tom istom uchu, dostanem casto uplne rozdielny vysledok a teraz holt - vyber si teplotu, ktoru chces a doveruj mu 🙂 Som z toho sklamana, ocakavala som uplnu presnost, kedze to nie je lacna zalezitost a teraz si nie som nikdy ista, ci namerana teplota je naozaj spravna. Niet nad stare dobre ortutove teplomery, skoda ze im odzvonilo 🙂

ani3012
20. dec 2010

zbytočné vyhodené peniaze..aspoň u nás...
nepresnosť merania-ale vraj my s tým nevieme merať.
Je vodeodolný,dá sa s ním merať aj teplota vody,netreba hovoriť,že každé meranie dopadlo inak s rozdielom aj 1°C 😝
Pritom máme kvalitnejší Microlife
@bridget ortuťové teplomery mám doma 6 ks -nakúpila som do zálohy 😀
ale malej ešte meriam s digitálnym ,odmeria jej teplotku za 10 sekúnd

aduskatt
20. dec 2010

microlife celovy, cca 50 eur,,podla mna presny, odmeria teplotu za 1 sekundu

kaja73
20. dec 2010

My mame Topcom.Tiež nemeria presne,ale prišla som na to-po opakovanom porovnavani s podpazuchovym teplomerom,že ked odmeriam v strede čela,potom na oboch spankoch,tak priemer tychto teplot rovna sa spravna teplota.Aj tak je to rychle,každe meranie cca 2 sekundy,takže za max 10 sek.to mam odmerane.Da sa merat aj v uchu,ale tuto funkciu nepouživame.

suzieqiu
20. dec 2010

ahoj.aj podla mna su to vyhodene peniaze. nepresne meranie, odmerala som v jednom usku - teplota v poriadku, odmerala som na celicku a podla toho moje zlaticko malo horucku! poriadne ma to vylakalo a nadarmo znepokojilo. hned som muza poslala do lekarne kupit normalny detsky teplomer.

bihan
20. dec 2010

Máme čelový Beurer... meraním u najmenšej si nie som istá, lebo sa dosť hýbe, ale u ostatných členov meria spoľahlivo, len treba poznať teploty členov počas dňa. U MM je to napr. o stupeň menej ako u mňa 😀

lienka21
25. dec 2010

ja mam microlife usny. Kolko merani, tolko roznych hodnot nameranych. Staci malo natiahnut usko, nezasunut dost hlboko do uska, neumyte uska, spinavy koniec teplomera a neodmera spravne, odchylky su aj pol stupna aj viac. Som sklamana, cakala som viac. Zlate ortutove teplomery...esteze mam jeden zo starych zasob ukoristeny...

janka
25. dec 2010

mame ten celovy aj do ucha.
+ rychle zmeranie
+ zmerias aj v spanku
+ nemusis nic strkat babu do zadocku (moja mala z toho traumu)
+ ziskas teplotu aspon orientacne
- nepresnost a ovplyvnitelnost roznymy faktormi
Teplotu falosne zvysuje telesna namaha, vyssia teplota okolia. A naopak ju znizuje nizka teplota okolia a nasledne menej prekrvene usko ci celo. Dalej ju skresluje nepresna poloha snimaca (musi smerovat presne na bubienok!!! )
Este som zistila, ze cim ma dieta vyssiu teplotu, tym presnejsie meria. 😅 Ale casom poznas aj rukou , ci ma teplotu 😉 Takyto , ale profi bezdotykovy, pouzivaju u nas na pohotovosti aj v nemocnici. Ale dali mi za pravdu, ze je niekedy nepresny, takze pri pochybnostiach aj tak premeriavaju normalnym.

Napriek tomu si myslim, ze je to dobra vec, len to treba brat s rezervou a pri pochybnostiach nasledne premerat aj nejakym osvedcenym teplomerom.

dajna11
25. dec 2010

ja som tiež chcela kúpiť do ucha....v lekárni odporučili bezdotykový infra na čelo,vraj je presnejší ako do ucha.lebo do ucha treba merať v správnej polohe,inak je nepresný,takže ked by som kupovala tak asi taký,infra na čelo...

bosoriak
25. dec 2010

Mame Topcom a je dobry, je aj na celo, aj do ucha. Do ucha to nepouzivam, aj v navode je napisane, ze sa to moze az od starsieho veku, lebo male deti maju uzky ten zvukovod, tak to skresluje. A podla mna je dobry, len treba dodrzat navod - trikrat zmerat teplotu a spravit priemer. Je to rychlo a hlavne v noci je to o milion percent lepsie ako sa babrat s dakym ortutovym.

lliillii
25. dec 2010

Ja som tiez malej kupila takyto teplomer a bol dost drahy. Niekolko krat som prosila muza, aby si odmeral teplotu klasickym ortutovym a porovnavali sme... boli tam sice iba male odchylky, ale moc mu nedoverujem. Ked meriam teplotu na cele a v uchu, ukazuje tiez odchylky. Na meranie ci ma dieta teplotu alebo nie mi staci, ale ked raz zistim, ze teplotu ma, tak na presne odmeranie aj tak pouzijem klasicky ortutovy.

ela2710
26. dec 2010

ak ti mozem poradit, tak skor cumlikovy teplomer, nestoji vela a meria presne aspon u nas

tatiana1760
2. sep 2011

Elektronický teplomer na čelo a do ucha (Baby Ono) ,,alebo Detsky teplomer Ear & Forehead Thermometer 301 (Topcom Kidzzz)..alebo stačí Flexibilný digitálny teplomer (Topcom kidzzz) ???