Sú lepšie neschodené topánky od súrodenca alebo nové od číňana?

zmurkaz
14. jan 2011

Dobrý deň milé maminky ...
Chcela by som poznať váš názor ... Je mi samozrejme úplne jasné, že najlepšie topánočky sú kvalitné nové (keď predpokladám, že dieťatko nemá jedny topánky ... a potrebuje min. dvojo....) .... A tak som sa zamyslela nad tým, čo je menším zlom .... či topánočky po staršom súrodencovi, ktoré nie sú vyšľapané a zničené; alebo nové topánky od "číňana" v ktorých nikto nevie, čo sa s skrýva....
Ďakujem za všetky vaše reakcie....🙂

marianka79
15. jan 2011

tak to radšej po súrodencovi 😉

dajna11
15. jan 2011

jednoznačne po súrodencovi......samozrejme pokial nie su aj tie od číňana 🙂 🙂

nadhera
15. jan 2011

cinan? nikdy! naozaj v tomto pripade plati, ze nie som taka bohata, aby som mohla kupovat lacne veci. Kedze mam dvoch chalanov po sebe, tak vynosia oblecko aj topanocky. 😉 a este posuniem dalej mamine, hoc na vonku pre maleho. Musime si pomahat. 😀

latvia
15. jan 2011

po surodencovi a skusila by som si zohnat novu vlozku do topanociek

sampo
15. jan 2011

detske topanocky od cinana? tak to v ziadnom pripade 😝 urcite radsej po surodencovi. A suhlasim s latviou, novu vlozku do topanociek 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bobocka
15. jan 2011

jednoznacne po surodencovi.aj moj tak ma.podedil po bratrancovi(ale boli malinko nosene) a maly ich ma do kocika,minimalne v nich chodi.od cinana by som nic nekupovala.ani oblecenie,ani obuv,ani hracky...nic! ved deichmann ma celkom fajn cenu na detsku obuv,tam sa da kupit fajn topanocky do 20 euri.niekedy aj do 10 ak je akcia 😉

bubulka722
15. jan 2011

Nechápem ľudí, ktorí si dokážu kúpiť topánky od číňana, pretože ani kvôli cene to nie je dobrá voľba. Dnes sa dajú kúpiť kvalitné topánočky len o pár € drahšie ako od číňana a nikdy som nemala problém s reklamáciou, čo pri čínskych problém je. Dieťa potrebuje jednoznačne topánočky kvalitné a pevné, ktoré sa prispôsobia konkrétne na jeho nožičku, takže ak sa dá, radšej nové, nie po súrodencovi. Radšej ušetriť na iných veciach, ale na topánočkách určite nie. 😉

suezana
15. jan 2011

ja v pohode, aj aj. Aj u číňana sa dajú vybrať lepšie, ale aj také, čo sú úplná katastrofa. Predpokladám, že sa pýtaš práve preto, že na drahé asi nemáš...alebo striedať, jedny poriadne, jedny napr. po súrodencovi, obmieňať to. Kamarátka kupovala len drahé topánky z obuvi a malá jej čaptala nôžky do strán a hnevala sa, že moja malá má topánky zo sekáča a po kadekom a pekne chodí. Teraz jej kupujem u deichmana, tam majú celkom dobré ceny, ale vtedy sa nedalo, čo už.

ludka140281
15. jan 2011

ja nemam problem ani od cinana....ak nie tak nakupujem,ked maju vyoredaj v obuve......dost rozhoduje cena,nemozem si dovolit 40€ topanky,ked potrebuje viac a nemam len jedno dieta....ak nieje problem,uprednostnim cinana,hlavne koli tej cene a myslim si,ze aj kvalita nieje najhorsia...kolkokrat som kupila napr v draciku ,vraj slov.vyrobok a vnutri som nasla: made in china 😠

beruska.zuzanka
15. jan 2011

myslím, že lepšia voľba je po súrodencovi, ja som teraz tiež odložila prvé papučky na doma čo mala malá, sú to kvalitné kožené vysoké sandálky a poslúžia aj ďalšiemu dieťatku isto iste 🙂

exupery
15. jan 2011

Poviem vam jednu story a usudte same...
Pred niekolkymi rokmi sme mali nadriadeneho v praci,ktory chodil na sluzobky-vybavovat kontrakty a zakazky a dostal sa v Cine do jednej tovarne na vyrobu spotovej obuvi,kde robili skoro deti.Boli tam pasy,po ktorych siel tovar,rovnaky,len s tym rozdielom,ze na konci jedneho pasu odkladali do skatul akoze normalnu lacnu obuv,a z druheho pasu ADIDASY...
Rozhodne som za kvalitnu detsku obuv,ale podotykam,ze nie je vsetko zlato,co sa blisti...

ivett1
15. jan 2011

ahoj...ak sa dá, tak po súrodencovi (u nás dost tazko, ale niektore tipy sandalok napr. "ortopedicke" s tvrdou netvarovetelnou vlozkou, mozu nosit obaja..a maju aj neutralne farby)...inak musim kupovat nove, vacsinou brusim po vypredajoch...ostatne, kazdy sa snazi ustrit...suhlasim so @suezana...nemam nic ani proti topkam od cinana...ved vidis, ci su kvalitne, alebo je to "smejd"...nie vsetky su nekvalitne...tak ako tieto "cinske" obchody 😉 ...a to, ze vacsina tovaru sa spracuvava-vyraba v cine, je hadam v dnesnej dobe kazdemu jasne...

gretocka
15. jan 2011

ahojte kocky, mam zatial iba jedneho synceka... ale svoj nazor na nosenie obuvi po surodencovi nejaky mam 🙂

v lete sme este len zacinali capkat a na konci augusta sme sli na tyzden k moru. Potrebovala som mu kupit sandalky (c.18), lebo mal iba cele topanky clenkove, tak ze na pobehovanie... prebehla som vsetky obchody s certifikovanou detskou obuvou, zial pod 20 eur som sa nevedela dostat. V zufalstve som presedlala na "cinaky" v prvych styroch sa mi evidentne sandalky nepozdavali, no v piatom som nasla pekne tvarovanu stielku, latkou podsite remienky za 6 eur, tak som mu ich kupila, ale na buduce leto uz urcite zabrusim do Protetiky alebo ineho podobneho obuvneho obchodu. Nevyhodou detskych vypredajov je, ze dopredu sa kupovat neda a na zaciatku sezony je dost malo vypredajov obuvi daneho typu sezony...

Takze topanky po malom isto nebudem vyhadzovat, ak nebudu moc schodene - ked su kvalitne, mali by tu jednu sezonu vydrzat a potom ked tak vymenit vlozku... moj nazor, ale myslim ze kazda mamina to vidi, ci su tie topanky moc "schodene" alebo nie. Napr. po surodencovi mi to pride ok, lebo viem ako boli nosene, z inzeratu by som nekupovala...

No a na margo obchodov typu Deichman, Humanic a podobne v porovnani s Cinanom.... uz sa mi neraz stalo, ze lodicky, pripadne cizmy, ktore som si kupila v tychto "znackovych" obchodoch mali zly sklon opatku (co som vsak zistila az po par odchodenych hodinach a dnoch) a cinanske jedny cizmy a jedny lodicky uz vlacim 5 rok a su maximalne pohodlne, len uz sa rozpadaju...
takze ako tu uz niekto pisal, nie je vsetko zlato co sa blysti a nad vsetkymi znackami by mali byt zdravy rozum... t.j ucel a intenzita nosenia a tiez financne moznosti, lebo poucovat niekoho, kto ma ledva na prezitie, ze aky je hlupak ked kupi topky od cinana a nie certifikovanu obuv tiez nie je rozumny postup.

Takze vela mudrosti vsetkym nam - maminam, aby sme tuto konzumno-reklamnu dobu nejak ustali a spravili pre svoje pokladiky maximum 🙂

eliana
15. jan 2011

ja mam taku skusenost ze nosene topanky uz velmi vhodne nie su,teda pokial ich to prve dieta nemalo dva krat na sebe.rychlo sa to vycapta.mam tri deti kym boli male a len dve kupovali sme v normalnych obchodoch teraz mam deti tri a obca sa to neda, najma topanky na von zvyknem kupit aj u cinana,myslim ze sli s kvalitou trosku hore aj s cenou, nikdy nekupujem take za 5 eur,ale take tie okolo 8 e sa uz da, casto su kozene a vydrzia niekedy aj dlhsie ako topanky z beznej obuvy za 40 e. nejedny take sa nam rozpadli za sezonu.

domca1511
18. apr 2011

Moja mala nosi bud po sestrinej malej alebo po synovcovi a je to velka pomoc.Samozrejme ze sme jej uz kupovali aj v detskom obchode pre nu lebo nie vzdy este ostanu tie podarovane neznicene ale ja som jej mynuly rok kupila v detskom obchode ale nie protetike a boli take iste ako s daichmanu alebo podobne.A tie lahke znackove sandalky my vobec nepridu super pre male deticky nie su priliehave a nepacia sa my.

cicimotinka
18. apr 2011

...ja kupujem aj u číňana, pokiaľ nenájdem vhodné v akcii, malý má strašne širokú nožičku... a či som pre to horšia matka? asi nie, veď keď nekúpim v akcii, mám ho nechať naboso?...súhlasím s @exupery, nie je číňan ako číňan... chodím len do dvoch, ale tam vždy vyberiem 😎 ...
...takže či od súrodenca, alebo od číňana, ja by som v tom rozdiel nevidela... ak sa dajú nosiť... 😀

tosomja
18. apr 2011

u číňana som našla topánočky, s tvrdou podrážkou, tvarovanou vložkou, pevné, aj pekné...stáli 6 eur...číslo 19, menšie nemali, takže nám boli veľké...
Pozrela som v Deichmane na oko podobné, pevné, vyhovovali nám...číslo 19, ale boli menšie...stáli 5 eur...asi výpredaje z minulého roka...
Ja po súrodencovi, ani po nikom v rodine by som mojej topánočky nedala, pretože, či mesiac, alebo len pár dní ich mali na nohe, každý má iný tvar a iný krok...a ešte nie to aby som im ich mala vrátiť 🙂