Ahojte chcela by som sa spýtať ako spia 4mesačné bábätka? do perinky uz nevojde lebo nozky uz trcia vonku a zas dat také malé dieťa na vankúš a prikryť perinkou zas sa bude odkopavat nie? Poradte ako ste to vyriesili vy? A aký vankúš kúpiť takému malému dietatu?
podusku vobec nepotrebuje a ako pisala kočka predo mnou, treba zakupit spaci vak, je ich viac druhov, veľkostí, vyberaj aj podla rocneho obdobia, aby ti v lete babatko nespalo v hrubom vaku
Vankus tak do cca 2 rokov nepotrebuje, spaci vak je super riesenie
moja odmietala perinku aj spací vak od narodenia, tak mala pod hlavou plienku a prikrytá bola perinou
@martina374
spaci vak alebo lahku detsku perinu zalozenu po okrajoch pod matrac.
namiesto vankusa plienku alebo aj nic. do 1-2 rokov (ako kde) sa z bezpecnostnych dovodov vankus vobec neodporuca.
ako písali,vankúšik netreba a stačí perinka,nemusí byť len spací vak,nie všetky deti sa odkopávajú,
@moni244 teda mam podlozit len plienku pod hlavu? ale nejak ju poskladat aspon dvakrat zohnut ci vobec ziadne vyvysenie hlavicky?
@martina374 tak na polku, ona ju mala pri kojeni, aby nebola plachta od mlieka, alebo ked si grcla
@martina374 male deticky maju velku hlavu v pomere k zvysku tela, naozaj ju nepotrebuju mat este aj niecim podlozenu. Zakri cim chces, podla toho, co vyhovuje jej. Niektorym detom vyhovuje vak, niektore v tom nebudu spat ani za nic na svete 🙂 Ak sa odkope spod malej deky, daj vacsiu.. ale zase niec moc velku, lebo sa ti do toho moze zamotat a moze jej to vadit. Ublizit si ale neublizi, ani odkopanim ani zamotanim. To len ma rodicom vadi :D
mala som male vankuse asi 3cm hrube, ked dieta lahlo boli asi 1cm hrube od narodenia. velkost asi 20cm x 40cm z talianska. Moje deti potrebovali citit na lici ze sa nieco dotyka, ani raz sa do toho nezamotali, od roka boli aj na tenkom dospelom vankusi cela chrbtica.
@martina374 ja som tiez davala plienku pod hlavicku, kvoli grcnutu alebo slintaniu a spaci vak - nas sa sice neodkopaval, ale aspon som sa nebala, ze si to nejako potiahne na hlavicku a neskor, ked sa zacal tocit v spanku, tak bol aspon stale prikryty, inak by prikryvku zhodil. ked sa zacal tocit, zrusila som aj plienku. pekne si na spaci vak zvykol, naucil sa v nom otacat, uz aj lozit 🙂 alebo mozno skus viac obliect a nemusis prikryvat, ale to som neskusala
@martina374 moja v takom veku 4m spaci vak ten moc nemusela sme vystriedali s dekou takou detskou a od 7m ma paplon.samizrejme sa hocikedy odkope preto je lepsie oblecena ako my ;) vankus nema.vraj sa neodporuca
@martina374 Dieta do roka by nemalo mat vankus ani perinu. Naco mu chces davat vankus? Ved pomaly ani krk nema. Kup mu spaci vak.