Stolička Tripp Trapp pre akčné dieťa

feketka
25. sep 2024

Dobrý deň, rozmýšľam nad kúpou stokke stoličkou tripp trapp, ale tým, že mám doma opicu, ktorá všade lezie, tak mám obavy či to nie je ďalšia pasca na rodiča (rovnako ako piklerovej triangel) 😅 U nás aj učiaca veža je smrteľný nástroj, preto by ma zaujímalo či má význam to kupovať pre akčné dieťa. Zatiaľ máme peg perego kŕmiacu stoličku, je super, ale syn chce stále chodiť hore dole a nechce sa mi ho stále nakladať a vykladať. Preto ma láka predstava stokke stoličky, že si tam vie vyliezť aj zliezť sám. Jediné čo ma odrádza, že mi prídu na pohľad tie schodíky šmykľavé a pri jeho rýchlosti sa bojím, že sa dorantá a zas budem len na tŕni, aby sa neprizabil. Čoraz častejšie chce sedieť normálne za stolom na klasickej stoličke, ale tá je dosť nízka a nenakŕmi sa tak... Aké máte prosím skúsenosti pri živších deťoch? Nechcem kupovať dáku zbytočnosť, hlavne keď to je dosť drahé. Ďakujem.

minesasubu
25. sep 2024

Mam ju doma ale sam do nej nevie posadit kedze nohy nevie dat tak aby mu pultik nezavadzal takze sa mu vzdy zasekne noha jedna medzi pultikom a operadlom , skusila by som ist do predajne nech si to tam vyskuša
ale asi ty mysliš bez pultika aby si tam vyliezol , šmyklavé to nieje podľa mňa aj ked to vyzerá tak
zalezi ako stare je dieta a ci to zvladne samo
u mojej mami sedi za stolom na velkej stoličke dá pod neho podsedák a pekne dočiahne
existujú aj tak redukcie na velke stoličky a su cenovo dostupné

feketka
autor
25. sep 2024

@minesasubu zabudla som napisať vek, ma 20 mesiacov a je velmi hybny 😂

janocka
25. sep 2024

@feketka podľa mňa je to super stolička pre akčné dieťa. Ale teda pre akčné takmer 2 ročné by som už ten babyset nedávala. S tým babyetom bola pre moje mladšie akčné dieťa tá stolička nebezpečnejšia 😀 nevedel do nej dobre vliezť, chcel len sám, no zasekávalo sa mu tam koleno... a vychádzal z nej tak, že sa postavil na tú hornú dosku a potom zliezal dolu. Alebo vyliezol na stôl a potom zliezal zo stoličky dolu. Tak som odmontovala babyset a bolo dobre. Nie, nie je to šmykľavé.

feketka
autor
25. sep 2024

@janocka jeeeejda, tak to znie nebezpecne. viem si predstavit, ze aj moj syn by nieco take vymyslel :D urcite uz bez babysetu. ide mi hlavne o to,aby som ho nemusela xkrat dvihat a davat dole na stolicku s pultikom. ale nasla som aj ine varianty rastucej stolicky a neni su take drahe ako stokke, tak mozno vyskusam tie.

janocka
25. sep 2024

@feketka stokke je drahá, ale naozaj stojí za to. Vydrží desiatky rokov. Tie lacnejšie sa inšpirovali Stokke, ale nie je to ono. Skús prípadne pozrieť zahraničné stránky. Napr. babyplus.nl má tripp trapp aj s babysetom za 253 eur. Poštovné zadarmo. Stránka je spoľahlivá, ja som odtiaľ kedysi objednávala kočík bugaboo bee plus a vyšiel ma lacnejšie ako na SK, aj tripp trapp stoličky som odtiaľ objednávala. Kamoška odtiaľ v novembri objednávala kočík bugaboo cameleon 3+, stál 399 eur, pričom na SK stál 749, presne ten istý model, tiež vo výpredajovej cene.
Alebo si pozri bazár, niekedy sa dajú zohnať aj v bazári za dobrú cenu

lossless
25. sep 2024

Za mna urcite ano, jedna z mala veci ktore by sme urcite kupili znovu. Dcera 15m uz nema ten babyset a zlieza vylieza sama uplne v pohode bez pomoci. Syn , menej akcny na to ide opatrnejsie ale zatial ani jeden nespadol a netreba pri nich stat alebo nieco. Vyzivame aj pri linke namiesto uciacej veze.

lossless
25. sep 2024

Este dodam ze tie stolicky su naozaj pevne a stabilne a jednoduche na manipulaciu. Skusali sme aj ine a bud boli labilne (ikea) alebo nejakym sposobom mali iritujucu konstrukciu (lidl).

feketka
autor
25. sep 2024

dakujem za infosky aj rady. budem sa rozkukavat a asi to vyskusam 🙂

mamatroch
25. sep 2024

@feketka nas maly presiel od krmenia vo vajicku plynule rovno na zvysovac stoliciek. Ten nas uz neviem vygooglit, ale nieco taketo:
https://www.mall.sk/jedalenske-stolicky/nikidom...

Vo veku Tvojho v nom uz v pohode sedel a bolo to prakticke i ked sme sli na dovolenku, nemusela som riesit, ci je v restauracii / hoteli detska stolicka. Takisto ku starym rodicom ked sme sli.