Sterilizácia odsávačky

interneta
5. sep 2024

Ahojte, v manuali k odsavacke (avent) sa to nespomina, ale mozem urcene casti odsavacky sterilizovat v sterilizacnych vrecuskach do mikrovlnky? Vdaka

andreatytler
6. sep 2024

@interneta Ak nie je v amnualy napisane ze sa moze sterilizovat, tak by som to nerobila. Urcite tam je napisany navod na udrzbu a drzala by som sa toho.
Ja som odsavacku nesterilizovala, iba umyvala horucou vodou a to iba 1x denne. Pocas dna tu cast co ide na prso len zabalila do igelitoveho sacku, zatiahla gumickou a dala do chladnicky. Materske mlieko ma velmi velku trvanlivost, takze tie stopy mlieka co su v odsavacke pocas dna, sa nestihnu pokazit. Mne to poradila laktacna konzultantka.

fairyy
6. sep 2024

@interneta ja mam tiez odsavacku avent, rucnu teda, uz bola v hrnci s vriacou vodou aj v sterilizatore v mikrovlnke ...prezila takze asi sa moze, ta moja je cisto.plast nema na nej co neprezit

interneta
autor
6. sep 2024

@andreatytler v manuali je odporucana sterilizacia urcitych casti ale nie v mikrovlnke.

3petka
6. sep 2024

@interneta no je som ju vždy sterilizovala že som ju na chvílku namočila do vriacej vody a potom riadne umyla.
Avent má myslím originál sterilizačnú misku, ktorá môže ísť do mikrovlnky ale sterilizácia sa vykonáva na základe pary.

interneta
autor
6. sep 2024

@3petka potrebujem len obcasne a momentalne akutne, no moznost vo vriacej vode nemam, preto sa pytam 🙂
@3petka

simca06022011
6. sep 2024

ja som mala avent sterilizator do mikrovlnky a a isli tam urcite casti aj z odsavacky
Inak ja som pouzila raz nudzovo rychlovarnu kanvicu :DDDD na dudle, ale teda aj tak sa da, ak sa to do nej zmesti :D hadam :D

3petka
6. sep 2024

@interneta tak v mikrovlnke zohriať vodu a následne obliat odsavacku…