Sterilizácia cumlíkov

28. okt 2024

Kedy ste začali sterilizovať fľašky cumliky a hračky??

selest
28. okt 2024

Ked sme ich zacali pouzivat?

autor
28. okt 2024

@selest Spýtala som sa normalne, nemusíte odpovedať iróniou 🙂

koniarova
28. okt 2024

Pri prvom hneď, pri druhom už len občas, pri treťom by som už asi len pod vodou oplaáchla. 😂

really8
28. okt 2024

Aka ironia? Vsak hned pred prvym pouzitim. Odkedy sme prisli z nemocnice

janababana
28. okt 2024

Hracky som babatku nedavala. Kedze sme mali bolave brusko, flasky a cumliky som uz vyvarala po kazdom piti mliecka🫣 ale staci raz za den napr vecer. Ked uz sme zacali davat hracky, nesterilizovala som ich kedze boli len pre nase dieta, iba plysakov som prala (najradsej by som ich vyhodila, ale boli to darceky od rodiny)

ina2405
28. okt 2024

Vyvarila som cumeľ na fľaške a cumlíky som len umyla saponátom 😬

saxana000
28. okt 2024

Prvy mesiac dost casto vzdy vecer flasky aj cumle aleno raz za dva dni. postupne menej a menej.ma pol roka flasky uz len poriadne umyvam v horucej vode mam na to zvlast hubku a detsky saponat..sem tam zalejem vriacou vodou z kanvice tie dudle z flasi a dudliky pockam kym ochladne a necham ususit.

danieladugard
28. okt 2024

Hracky nikdy. Flase po kazdom pouziti.

lucia13022023
28. okt 2024

Pred každým prvým použitím a sterilizovala som dovtedy, dokým som nenašla svoje dieťa oblizovat kolesá od kočíku 🙂

bobaas
28. okt 2024

Pri prvom dieťati som to robila, pri druhom umyla tak akurát v horúcej vode. Čuduj sa svete... prežilo.

gleep1
28. okt 2024

No nájdi si nejaké štúdie o sterilizácii cumlíkov a kašli na takú blbosť

henka123123
28. okt 2024

Ja len ked som kupila flase a dudle som ich preplachla vriacou vodou.potom uz len oplachla pod tecucou.inak vobec nic ani hracky som nesterilizovala..sterilizator co som doatala som este pocas tehotenstva darovala :D

sisska96
28. okt 2024

Cumlíky hračky vôbec. Iba opláchnúť vodou

angeli121212
28. okt 2024

Tak ja v rámci príprav na malého asi pár týždňov pred terminom som vysterilizovala a potom za celé obdobie používania cumlikov čo bol pol rok možno max 4 krát ale pravidelne som ich umývala spolu aj s fľaškami saponátom na to určeným a horúcou vodou

fantaghiro21
28. okt 2024

Teraz sa pýtaš ako na predpripravu výbavičky,alebo keď sa babatko narodí?
Kup si veľkú sterilizácku,nahadzes tam hádam všetky potrebné "instrumenty" od fľašiek,cumlikov,cumlikov na flase atď,... všetko,čo sa dá sterilizovat.umyjes, vložis,dáš vodu,zapnes a máš vysterilizovane.... zvládneš to po príchode z nemocnice,alebo minimálne manžel, partner,keď už budeš tesne po pôrode a donesie ti aspoň cumlík, odsávačku...
Frekvencia-podla potreby,koľko máš do zásoby fľašiek, cumlov,podľa vkasntheo uváženia....

euka210
28. okt 2024

hracky nie, na cumel voda z kanvice, flasu az ked sme zacali pouzivat, inak len umyt s purom pod vodou, obcas dat prevarit. Ale moji boli prevazne dojceni, klasicke flasky 2 ani nepoznali.