Ahojte, aku velkost ciziem by ste zvolili pre dieta, ktore ma cca 15cm nohu. 25 co je 16,6 cm alebo 26 co je 17,3 cm. Aku rezervu nechate pre nozku?
25, nadmerok max do 1cm, potom by sa mohlo dieťa zakopavat, ako mi bolo povedané
podla mna by mu stačilo aj 24. Vy si tiež kupujete o 2 cm väčšie topánky? Veď by sa mu v tom strašne zle chodilo
Ved si zrataj, kolko je este zima - december, januar, februar, max. prvy tyzden v marci... tolko tie cizmy bude nosit...to fakt myslis, ze mu narastie noha o 2,3cm?? Aj tych 16,6cm (25ky) budu este riadne velke, ale tak zalezi od znacky.
Ked mas dobre teple cizmy, tak tam predsa nebudes pchat pancuchu a aj ponozku cez to, ved to je pre dieta nepohodlnne a navyse fakt velmi siroke, to aku znacku topanok ides kupit, aby potom netlacilo po stranach? Lebo tam nejde len o dlzku chodidla.
@anjelicek26 a taka dlzka je ok ci volite detom vacsie medzery?
@luci550 určite nie pančuchy aj ponožky, za prvé ide o šírku a za druhé znižuje to hybnost nohy a nozka sa tak nezahreje ani v tej najteplejsej topanke. Byt vami vyberiem sa do predajne výhradne s detskou obuvou kde je široký vyber a predavačky vedia poradiť a vyskúšať čo sadne najlepšie.
Tu zeny premudreto riesi svoje....iba sa pytam o kolko cm kupujete vacsie topanky...napr tak ako je na fotke alebo vacsia rezerva...to ci mamky daju na svoje deti ponozku a pancuchu je ich rozhodnutie ...to aku znacku zvolia je ich vec...asi sa odhlasim z modreho konika lebo niektore premudrete zeny tu riesia veci na ktore sa ani mamicky nepytaju ako som si uz vsimla
@luci550 ahoj, radia ti tu dobre, kup 25, dietatu sa bude chodit lepsie ako v 26. Dufam, ze nechces 26 lebo dufas, ze ju dieta obuje aj o rok 🙂
Obidva nadmerky su velke. Tak cca 1cm je ok. Odporucam zamerat sa aj na sirku topanok. Tieto su uzke. Dieta moze mat aj 10 ponoziek a bude mu zima, lebo noha bude stlacena.
@luci550 Ahoj, dovolim sa pasovat sa na odbornicku na topabky pre deticky so sirokou nozkou aku ma Tvoja dcerka. 🙂 Mame takeho synceka.
Ak chces davat pancusku a na to ponozku, zvolila by som to vacsie cislo.
Ale ak Ti mozem porafit z vlastnej skusenosti (maly chodi rok a vyskusali sme 30 parov roznych topanok), nie je dolezita len dlzka nozky ale aj sirka. Ak je nozicka uvaznena v uzkej topanke (na fotke je jej topanocka podla vlozky uzsia tak o 2-3mm oproti tomu, aka by mala byt, nozicka sa nehybe a dietatku je zima na nozicky. Takisto v nich chodi nepohodlne.. ako zena v uzkych malych lodickach...to pozna kazda z nas :D ak sa daju topanocky este vratit, pozri typ pre siroku nozku s vyssim nartom.
Nadmerok by som Ti odporucila minimalne 1cm do buducna, 5 mm je priestor na rozplacnutie nozicky, ked dostupi poriadne na nu a 5 mm rezerva, ked za zimne obdobie dorastie.
Ja napr. Davam len pancusku, aby nozicka mala priestor sa volne hybat v topanocke a vzdy ma nozky aj po 3 hod ture prijemne teple. Snad som Ti oorafila. Nas nevhodna uzka obuv dohnala az na fyzioterapiu :/ <3
@luci550 a este cisto k Tvojej otazke, tych 16,6 cm vnut dlzky je ok.... 15 cm ma ked stoji na nozke pevne, skus jej este nozku pritlacit na zem, aby sa rozcapila co najviac, to este prida 2-3 mm, ze bude mat tych 15,3 cm (to je dlzka nozky pod zatazou, ked realne chodi a to ej ten moment, ked prenasa nahu z nozky na nozku, vtedy je noha najdlhsia a najsirsia...mne sa normalne sirka nohy meni vtedy o 8 mm). Tak teda ak by si nasla iny sirsi typ topanocky s vnutornou dlzkou 16,3 -16,6 cm, vyhrala si 🙂 My sme presli kvoli tomu na barefoot a jej alternativu. Zatial som iba tam nasla vhodne siroke topanocky na nasu nozicku.