Zdravím maminky.
Chcem sa opýtať, máte už staršie detičky aké postieľky sa vám osvedčili s posuvným roštom alebo pevná s vyberateľnými tyčkami.
Ďakujem....🙂
Ďakujem, tiež som toho názoru len som to tam nepresne napísala, posuvným roštom som myslela spúšťaciu bočnicu...🙂
@truskawka:
Ahaaaa, teraz sa rozumieme 😉
Vyhoda bocnice, ktora sa da spustit je, ze si postielku das uplne k posteli a babo vlastne spi s tebou, ale kazdy ma dost miesta na spanie, babo lezi na jeho vhodnom matraci a ty v noci nemusis vstat z postele 😉
A potom neskor so spustenou bocnicou alebo bez b ocnice je to super pre batola, labo si samo vyjde z postielky, ale este lahsie ako cez tie vxybrate tycky 😉 n evyhoda je, ze by mohlo pocas spanku vypadnut, ak v spanku cestuje...
@truskawka len aby si postieľku vôbec používala🙂))) u nás tak ako u väčšine rodín slúži len ako odkladací priestor alebo ako zábrana k manželskej posteli🙂))
Ja som pri oboch detoch postielku pouzivala. Jednu bocnicu sme mali uplne odstranenu (nie len spostenu), a matrac postielky bol presne vo vyske matracov nasej postele. Postielka bola prisunuta k manzelskym posteliam, a mali sme take troj-letisko. Deti som dlho dojcila, a toto malo super vyhodu, ze som nemusela k nim stavat (obe boli narodene cisarom). Iba som sa prisunula k babu, nakojila, a ani babo sa prilis neprebralo, a ani ja 😉 . Akurat som sa obcas prebudila so strpnutou rukou. Potom na dalsie kojenie som prehodila babo medzi mna a manzela, aby sa napapalo aj z druhej strany. Miesta bolo dost, a vyhovovalo to tak vsetkym.
Takze ked sme riesili postielku, prvou podmienkou bolo, ci sa da bocnica odstranit. (potom sme zistili, ze s mensimi upravami to ide asi na kazdej.)
ahoj, mne starší syn postielku odmietal hneď od narodenia, vyskúšali sme rôzne, drevenú, kovovú, cestovnú, dokonca aj kolísku, keď zaspinkal, či už na rukách, alebo v posteli, hneď ako som ho preložila do postielky, bol hore, a zaspať v postielke tak to už vôbec nie, vyspinkal sa len vtedy, keď spal s nami v posteli, druhý spinká v postielke, má polohovateľný rošt a vyberateľné tyčky, ale zatiaľ sme ich nevyberali, spinká celú noc, kdežto pri prvom som sa nevyspala asi 5 rokov, dovtedy spal s nami.......... 🙂
@truskawka ja mam drevenu s posuvnym rostom, moje deti postielku vzdy milovali a pekne sami v nej zaspavali od narodenia a mam bez vyberatelnych tyciek, ked bude vacsia pojde na normalnu postel 🙂 🙂 🙂 🙂
nasa prva dcera spavala v klasickej drevenje postielke. prisla som vsak na to, ze aj kvoli kojeniu je omnoho prijemnejsie, ked dietatko spi v posteli so mnou. preto, ked sa mal narodit kubko, sme dali urobit normalnu velku postel, na ktorej vedla mna spaval. bola som vyspata aj ja, aj on 🙂
@truskawka:
Nastavitelny rost je dobry preto, lebo novorodenca mas pekne vysoko a nemusi sa k nemu sklanat. Ocenis najma po cisarskom 😉
POtom ked si bude vediet sadnut, das o jednu poziciu nizsie, a ked sa bude vediet postavit, zase nizsie. Tak sa znizi riziko, ze by z postielky vypadlo.
Vyberatelne tycky su vhodne potom pre deti, ktore chcu uz samostatne vyjst z postielky. Proste sa vyberu tycky a mozu vyliezt same, nebudu preliezat ako v cirkuse nebezpecne ponad bocnicu.
Nasa postielka ma oboje: menitelnu polohu rostu aj vyberatelne tycky.