Skúsenosti s váhami na váženie novorodencov

kathhii
12. jan 2019

Ahojte,
chcem sa spýtať, akú váhu ste použivali vy na váženie a či ste boli spokojné, nespokojné.

bobula46
12. jan 2019

@kathhii ja som váhu ani nemala, doktorka povedala že nech sa zbytočne nestresujem koľko spapá a na poradne sme chodili často čiže som videla koľko priberá 🙂
Váha je potrebná hlavne keď máš maličké bábätko, či sa mu váha zvyšuje, inak moc ani nie 🙂
Ale tak pokiaľ váhu chceš nikto ťa neodhovorí, ja len z vlastnej skúsenosti 🙂

kathhii
autor
12. jan 2019

Ono, uvidím, aká bude malá, lebo ak budem dojčiť, tak nebudem vedieť koľko zjedla. Či má dosť, alebo nie- ale uvidím, ak bude dobrá tak budem vedieť že je napapaná dostatočne. Ak nie tak by bola váha fajn. Ja som bola ako malá stále hladná- som sa prejedala, potom mi bolo zle a mala som hnačku... Mama ma musela vážiť a keď som bola dostatoćne najedená tak uź mi nedala jesť, ale dala mi cumeľ.
Švagriná si kúpila váhu, ale nebola spokojná.

pribinak
12. jan 2019

@kathhii dojčila som a vahu som nepotrebovala. Sama sebe budes vyrábať kolko zjedla alebo nezjedla. Ved babo ti preváži pediatricka a to uplne staci
Ak bude dobra, je dostatočne napapana..... no neviem ci je toto uplne správny pohľad. Mize byt dost napapana a aj tak bude umrcana ci uplakaná z rôznych príčin

lucyluv
12. jan 2019

Nemala som váhu a kojila som. je to zbytočne, veď dieťa cika, kaká, grcka. A každému staci iné množstvo mlieka. Na poradni budeš každú chvíľu, to stačí také vazenie.

hennyinnsbruck
12. jan 2019

Zamiesam sa.. Ja osobne nemam, porodna bola prvych 6t u mna raz do tyzdna no ale mozno poradim, ona mala tu vahu na kufre+ satku pre babetka☺️

queenofdisaster_7
12. jan 2019

@kathhii no ja mám váhu. Ale nevážim malú po jedení to som robila len v nemocnici. Nechcem sa zbytočne stresovať koľko vypije. Ale zas ju vážim min raz do týždňa ak by náhodou nepribrala až virm hneď zakročiť. Mam tuto mala by tam byt odchýlka 5g. Ale niekedy ma serka lebo ukáže inak tak malú vážim aj 5x kým není rovnaké číslo a niekedy aj o kilo menej ukáže. A veru také ročne bábo si nevirm predstaviť na nej

siska53
12. jan 2019

@kathhii nemali sme žiadnu, prevazili nas pri poradni. Vazenie po kazdom.papani len zbytocne stresuje.. dojcene dieta pije rozne,raz viac,raz menej, staci prevazenie u pediatricky, ta zisti, ci pribralo.. dolezite je,aby pribralo, nie ze musi tolko a tolko.

fiafia
12. jan 2019

@kathhii ahoj.ja som mala malo mlieka dokonca mala zacala byt apaticka tak po prevazeni sa zistilo ze skoro nic nepapa. Samozrejme pre pokoj duse som si vahu kupila znacku si uz nepamatam. Vazila som ju kym sa nerozpapala, kontrolovala nie sto krat denne ale prevazovali sme. Investiciu do vahy nelutujem. Prispelo to k mojmu pokoju 😁

kathhii
autor
12. jan 2019

@fiafia
Presne s tohto dovodu sa pýtam.

fiafia
12. jan 2019

@kathhii pokoj mamicky je dolezity. Chod do toho, kup si budes pokojnejsia nech si vravi kto chce co chce na to predsa tie vahy su 😁 potom predas. Predala som ju ked mala mala jeden rok.

29simona29
12. jan 2019

@kathhii my sme mali digitálnu vahu s presnosťou 5g, veľmi užitočná vec, najmä zo začiatku, hneď v den ako som prišla z porodnice ju manzel utekal kupit, lebo maly slabo priberal a doktorka nám chcela hneď prvé dni predpísať nutrilon, tak som potrebovala mat prehľad, koľko mlieka vypije, keď ho kojim- prvý mesiac som vahu využívala niekoľkokrát za den, priznávam, bolo to dosť stresujúce, ale v mojom prípade nevyhnutne. Tak či tak som maleho začala neskor prikrmovať UM a neskor som kojenie už vzdala a tiež neustále vazenie. Keby som mala ale druhé dieta, vahu si určite kúpim.