Skúsenosti s odchylkami teplomerov

slavkomoli
5. feb 2017

Kocky ma niekto skusenost,malej meram teplotku na cele z bezdotykovym teplomerom a nameriame 37-37.1.Ked jej dam obycajny teplomer pod pazuskov,tak teplotu nema.Stretol sa s tym niekto?

maciatkolulu
5. feb 2017

@slavkomoli ano, ja a dost aktualne, merala som tromi teplomermi, jeden celovy thermoval babysense, drhy pod pazusku thermoval classic a treti obycajny bezortutovy. Uz mi z toho sibalo, lebo celovy mi ukazoval aj 39 a pod pazuchou 37,9 a tak dokola, tak som si poctivo odmerala ja vsetkymi tromi a vysledok, ze pod pazuchovy je najpresnejsi, idealne v ritke, ale na to je moj maly uz velky. Celovy je neuveritelne citlivy, staci, ze je prituleny a teplotu ukazuje vyssiu aj teraz, ledve som namerela pod pazuchou 36,2 a celovy 36,9. Uz mi cela familia zakazala merat teplotu, lebo uz som pomaly psa s teplomermi nahanala ako sialena

slavkomoli
autor
5. feb 2017

@maciatkolulu ta teplotka uz je viac ako tyzden aj sme boli u lekarky,nic nezistila dala nam antibiotika,len ja som jej zabudla povedat ze tu teplotku meriam na cele.Aj mne uz manzel zakazuje behat z teplomerom,chi chi.Ale dakujem za prispevocek.

henamichal
5. feb 2017

Bezdotykový je najhorší! Skúste obyčajný, ten je naspoľahlivejší.

slavkomoli
autor
5. feb 2017

Uz som merala a z normalnym teplotku nema.🙂
@henamichal

maciatkolulu
5. feb 2017

@slavkomoli na vianoce sme mali tzden horucku a vtedy som uz bola polosialena, 3x u dr, 3x crp v norme, takze viroza a vraj je to teraz uplne bezne, 7dni teploty!!!co teplot, horucky, takze teraz mal jeden den 38, neviem co to zase malo byt, ale opat ma chytil teplomerovy osial, tentoraz, som, ale pristupila s chladnou hlavou a merala uz len pod pazuchou, no priznavam, ze sem tam pre porovnanie aj bezdotykovym😉 ale vzdy som sa nas...rala a v noci, prisny zakaz teplomeru do spalne, lebo ma tak akurat vydesli a decko sladko spalo a ja uz paralyzovana hruzou, ze opat horucka a ta nikde, iba drbnuty teplomer nameral hovadinu, tak drzim palce nech ste zdravi

petruldo
5. feb 2017

ja mám opačnú skúsenosť, na čele nič a v konečníku reálne horúčka. môj starší musí mať teplomer pod pazuchov min. 5 min, lebo po pípnutí nič a v konečníku horúčka.
37 st. predsa nie je žiadny problém.
do 37 je to normálna teplota, ja by som povedala že aj tých tvojich 37,1. a to lekárka aj robila nejaké testy /crp napr./ keď už hneď dala ATB?

slavkomoli
autor
5. feb 2017

@maciatkolulu dakujeme krasne aj vy sa vyzdravte.🙂
@maciatkolulu

slavkomoli
autor
5. feb 2017

@petruldo lekarka nam nerobila este nijake vysetrenia.Este jej premeram obycajnym teplomerom pod pazuskov a uz nebudem viac stresovat.My sme doteraz pouzivali iba bezdotykovy,tak mna ani nenapadlo premerat z obycajnym.Ale dakujem za skusenost.😉

evittam
5. feb 2017

@slavkomoli A tie atb.davas?

slavkomoli
autor
5. feb 2017

@evittam ano nasadila som jej,mame tri a pol roka a nebrali sme davno atb.tak jej davam.

maciatkolulu
5. feb 2017

@slavkomoli ale tak bez vysetrenia a potvrdenia bakterialnej infekcie sa mi to zda dost zvlastny pristup lekarky...

evittam
5. feb 2017

@slavkomoli A na zaklade coho? Lebo ti ich napisala pediatricka bez aspon CRP?! A 37-37.1 nie je u deti teplota
....

evittam
5. feb 2017

@slavkomoli A nehnevaj sa to je aka diagnoza "dlho ich uz nebrala"?! Ako je to tvoja vec a tvoje dieta. Moja dcera este v zivote nemala atb.a ak by mali ich pediatricka napisala tak ako tebe bez CRP tak jej rovno poviem nech ani recept nepise...

lalaland
5. feb 2017

Ahoj dávaj si pozor aj na to, aby si mala správne nastavené či meriaš v uchu alebo na čele ale je pravda, že teraz sú tie teplomery celé akési divné...ja som tiež kúpila asi 10 rôznych teplomerov a každý meral inak. Nakoniec som sa naštvala a kúpila som najdrahší aký mali a ten vyzera byť celkom v pohode https://www.okay.sk/beurer-ft-65/ . Bola tam zľava tak som neváhala http://www.kuponyzdarma.sk/okay-sk/

evittam
5. feb 2017

My mame tento:
https://m.heureka.sk/teplomery-osobne/body-comf...
Mali ho aj na JISke, v porodnici. Max.spokojnost. 😉
A inak (a teraz kludne do mna😁) -behat za dietatom a stale merat teplotu len preto lebo som raz namerala 37......a teda ak za nim treba behat tak mu nic nie je.....😉

matazirafa
5. feb 2017

@evittam Ale ony ich nebrali obe.. ako pani tvrdi :D A obe maju 3,5 roka.. toto afektovane zdrobnovanie spolu s materskym pluralom tomu aspon napoveda
A k veci teraz - mala som 40,2 horucku a zimnicu uprostred leta.. a bezdotykac mi ukazal 36,9, takze asi tolko k tymto modernym somarinam

evittam
5. feb 2017

@matazirafa Tak neviem aku mas ty "modernu somarinu", ale mi mame kvalitny teplomer-odskusane....
No neviem co si ty vycitala-ja som len citala,ze dieta ma 37,37.1 beha za nim s teplomermi a k lekarke,ktora minimalne bez CRP hned naordinuje bezdovodne atb.a mamicka ich nasadi lebo "ved dlho nebrala"......

evittam
5. feb 2017

@matazirafa Jaaaj,teraz som to este raz "prebehla" - no,ano tie mamickovske pluraly -papame,kojime sa,kakame....😅. Takze ale pisala,ze dala tie atb.

slavkomoli
autor
5. feb 2017

Kocky ja som chcela iba radu ake mate z teplomermi skusenosti,iba tolko.Dakujem