Skúsenosti s Babytalker 3100 a s Avent 505

petkakika
10. máj 2015

Najprv som zvazovala kupu Philips Avent SCD 505 ale teraz som viac naklonena k Topcom Babytalker, kedze niektore maminy pisali, ze je slaba rodicovska jednotka.
Hladam opatrovatelku, ktora funguje aj na baterky a aj v panelaku cez viacere steny. Poradte prosim.

sozi
11. máj 2015

My mame Philips Avent SCD 510. Mozem len odporucit. Porovnat viem len s dvomi inymi, ale neviem ake to boli znacky, co mali nase 2 rozne zname rodiny. Nasa vysielacka vzdy cisty perfektny zvuk, daleko vacsi dosah. Dva typy vysielaciek, co som mal moznost vidiet chrcali, sumeli... radsej nic, ako takto vyhadzovat peniaze. Digitalny Philips za cca 80 € je super. Ak je v izbe ticho, vysielacka je uplne ticho, vobec nesumi, akoby bola vypnuta. Ale akonahle nieco suchne, zacne prenasat zvuk. Vyskusane aj u susedov z vedlajsieho vchodu o poschodie vyssie a byt na opacnej strane vramci vchodu (tzn. 4 steny horizontalne a 1 podlazie vertikalne) a vysielacka bezpecne fungovala. Tiez na dvojchate - dieta v jednej chate na 2. podlazi, vysielacka v druhej chate v prizemi, prenos bez akehokolvek zavahania. Von z domu mozem ist cca 20-30 m kym nestratim signal, ale to mame spalnu na opacnej strane ako dvor. Na Avent rodicovskej jednotke nic nechyba. Je lahucka, da sa zavesit na opasok. Ma 5 LED diod indikacie zvuku, moznost vypnutia zvuku, nastavenie 5 stupnov citlivosti, spatna komunikacia. Dlho som tiez vyberal, ale Avent nelutujem investiciu. Je to spicka. Aj vydrz akumulatorov je dobra, tych 6-8 hodin bez nabitia vydrzi a to ani nikdy netreba tak dlho. Akumulatory su klasicke 1,5 V AA baterie - lahka vymena za vacsiu kapacitu akumulatorov, alebo pouzitie klasickych baterii v pripade nudze. Dolezite taktiez, ze aj vysielacia jednotka ma moznost prevadzky na baterky. Cize sa da pouzit aj v kociku, stane, chate bez elektriky... Philips Avent mozem len odporucit citlivost, dosah, obsluha, funkcie na jednicku s hviezdicku.

petkakika
autor
13. máj 2015

@sozi. Dakujem za skusenost, urcite budeme zvazovat aj tuto 😉
Akurat uz sa predavaju asi len z druhej ruky, co mi az tak nevadi. Snad to neznizi kvalitu.

sozi
14. máj 2015

Moze byt, my sme ju kupovali pred 2 rokmi. Ale myslim, ze akakolvek sucasna Avent Philipska bude taka ista dobra. Dolezite je, aby mala digitalny prenos a ono to vnutro bude podla mna rovnake, len iny dizajn. Okolo 80 € su uz vsetky digitalne a urcite nebudete z nej sklamany. Z druhej ruky by som sa tiez nebal, nakolko akumulator je ako som pisal normalne 3,5 V AA baterky, takze ak by aj mala slabsiu vydrz, kupite ich v kazdom elektre nove a bude zas ficat ako nova.