Skúsenosť s rastúcou jedálenskou stoličkou

18. dec 2024

Ahojte, chystam sa kupit nasmu babu jedalensku stolicku, isto chcem ist cestou drevenej rastucej. Mala som vybratu Kinderkraft Enock, az som zachytila v jednej recenzii, ze ta lamela a zapinanie, ktore chrani pred padom, su strasne uzke a blbo sa tam dava vacsie babatko (plus, ak sa znizi sedenie, tak ze potom uz zapinanie ani nedociahne).

Mate prosim niekto skusenost s touto stolickou alebo s podobnymi modelmi, ako je napr drevena rastuca stolicka od My Baby Lou, alebo Sit Up Flex od ROBA a podobne (je ich dostupnych viacero co sa podobaju)? Dakujem 🙂

13uzivatelka11
18. dec 2024

No nedosiahne možno preto, že väčšinou také veľké deti zapínať netreba? Syna som nikdy v žiadnej stoličke nemusela priputat

autor
18. dec 2024

A zabudla som dodat, ze tu od Stokke nezvazujem, ta cena je vysoka a myslim, ze najdem aj nejaku lacnejsiu alternativu 🙂

autor
18. dec 2024

@13uzivatelka11 pani tam pisala, ze pri znizeni o jedno “poschodie” (teda nie o vela) jej to uz nedociahlo, ale babo este bolo vo veku, kedy ho este potrebovala mat zapnute 🙂

dixitka
18. dec 2024

Ja mám Hauck alpha a spokojná som. Je fakt ťažká a teda stabilná, pevná. Ale popruhy na pripútanie sme ani nepoužívali, lebo keď syn začal sedieť a teda používať tú stoličku, nehrozilo, že odtiaľ vypadne či vyskočí (nie je to také jednoduché) a neskôr už pripútaný byť nechcel a jedoval sa. Takže má tam len tú drevenú lamelu.
Tú robu som videla a materiálovo mi prišla taká šmejdovejšia a otvor pre bábo menší, takže by sa tam ťažšie usádzalo.

autor
18. dec 2024

@dixitka super dakujem, pozerala som aj tuto 🙏🏻

deby3
20. dec 2024

My mame tuto https://www.lidl.sk/p/safety-1st-detska-jedalen..., za mna je skvela. Dieta si do nej vie od cca roku a pol same vliezt, je stabilna, super sa cisti. Kupila by som ju opat, ale odporucam aj potah, nech je makksia. Dieta v nej velmi rado sedi, aj len tak, ze ja nieco robim v kuchyni, tak si tam.donesie hracky a hra sa.

autor
20. dec 2024

@deby3 vdaka za tip 🙂

princezna_bosorka
5. jan 2025

my baby lou - popruhy sme dali prec, synovi by zavadzali (2r, 11 kg).

A inak - dieta neputam do stolicky kvoli bezpecnosti. Vypadnut by nemal (pri dietati by nonstop niekto mal byt) a neviem si predstavit, ze by som musela riesit odopinanie popruhov, ak sa s niecim zacne dusit. Tam je kazda sekunda dobra...