Ahojte. V prvom rade mi prepáčte fotku špinavej topánkovej vložky, ale dobre na nej vidieť tvar nôžky. Hľadám pre 1 a pol ročnú dcérku topánky, ktoré by mali širokú špičku ako barefooty, ale zároveň by mali aj tvarovanú klenbu. Existujú také? Toto na fotke sú Protetiky, no podľa mňa sú jej úzke, ak jej kúsok podrastie nôžka, tak sa jej palec do tej špičky nezmestí a bude ho mať vykrivený. Premerievala som aj väčšie číslo tej topánky , no šírka je tam v podstate rovnaká, rozdiel bol tak 2 mm, čo je zrejme stále málo. Ktorá značka topánok by jej mohla sedieť?
Dcéra má tiež širšiu nôžku a znesie mi iba ddstep topánky, je to alternatíva k barefoot, niektoré majú aj anatomicky tvarovanú vložku. Treba vyskúšať, lebo vyrábajú rôzne rady topánok - s rôznymi typmi stielky, spevnenia päty a pod.
pozri si clanky fyzio ako sa klenba vyvija. noha je sval
, sval sa tvaruje cvicenim. keby sa sval tvaroval tlacenim niecoho na sval vsetci mame kocky na bruchach. barefoot a spravne cvicenie a podnety pre nozku ju pekne vytvaruju
moj maly ma tiez siroku tucnu nozku a vysoky nart,,, boli sme nedavno kupovat a jedine co mu sadli v ochode boli universaly,,, ja som mala sice predom vybrate ine znacky ale nakoniec mi museli tuto poradit predavacky lebo nic sme mu nemohli ine obut :Dhttps://www.najbaby.sk/UNIVERZAL-topanky-kozene... ... je to zrejme druh na sirsie nozky
@mrs_m presne moje deti majú ten typ nohy a tiež tu kombináciu by som chcela,lebo zbytočne veľká topánka a pritom len veľký palec a zvyšok malé prsty...vyzerá neprirodzene veľká topánka a neplní to,čo by mala....ako ste to poriesili? Našli ste nejakú vhodnú obuv? Ďakujem za info.....
@ivetka79 sadli jej potom tieto Geoxy fristwalkers a boli pekne široké a mali aj jemne tvarovanú stielku. Potom sme už prešli na barefooty, lebo jedného času mala tak širokú a krátku nôžku, že boli asi 2 značky, čo jej sadli - Jonap a Beda. Teraz už má normálnu až mierne širokú nohu a sedí jej napríklad aj Protetika Barefoot, aj DD Step mala, aj Froddo jej sadli. Tvarovanú stielku som jej nedávala a klenbu ma dobrú, ani členky nemá vpadnuté, ale teda snažím sa vyberať topánky aj papučky so spevnenou pätou, aby mala trochu oporu na ten členok.
@mrs_m ja by som to riesila barefoot topankami a vlozit tvarovanu vlozku. 🙂