Sandále pre 11 ročné dievča s problémovými chodidlami

zuzkanik
11. jún 2014

Prosím vás, poraďte mi. Moja 11-ročná dcéra by mala nosiť obuv s tvarovanou stielkou, keďže má veľký problém s došľapovaním a spadnutou klenbou. Problém je v tom, že sa chce páčiť, tak to nemôžu byť sandále ako pre 5-ročné dieťa a zároveň by mali spĺňať nejaké kritériá kvalitnej ortopedickej obuvi. A tiež cena, tá je pre mňa dôležitá. Nechcem vyhodiť za letné sandále 50 eur, keď ich bude mať iba jednu sezónu. Som zúfalá, lebo je najvyšší čas na kúpu a nevieme sa s ňou dohodnúť na primeranom pomere - kvalita, estetika a cena. Máte nejaké tipy? Dcéra nosí už dámsku veľkosť 36 - 37.

alex999
11. jún 2014

Veľmi sa tomu nerozumiem, ale neda sa kupiť klasicka obuv a do toho len taketo tie vložky do topanok, niečo taketo?? http://minimedi.sk/eshop/ortopedická-obuv/ortop...
Nestoji veľa, mohla by si vybrať sandale ktore chce a dokupiť taketo niečo.
Na tejto stranke maju aj veľmi pekny vyber obuvi

lili91
11. jún 2014

@zuzkanik a nebolo by vhodne dat jej usit obuv na mieru, ked ma problemove chodidla? ist k ortopedovi, nech jej pozrie nohy, zhodnoti to a da vam poukaz, na ktory ma mozno narok a vy si to potom date niekde urobit. mala by kvalitnu obuv, ktoru jej noha potrebuje a kedze cast hradi poistovna, dpolacala by si mozno okolo 15-20€. sice neviem nokolko by sa jej pacili, ale daju sa vybrat rozne tipy sandalok aj rozne farebne prevedenie. aj ked na to je teraz asi uz trochu neskoro, lebo usitie ma mieru predsa trva vacsinou 1-2 mesiace.

gabika7706
11. jún 2014

@zuzkanik obuv s tvarovanou stielkou vyraba aj Sante, aj Protetika (da sa vybrat aj v takych velkostiach sandalky vhodne pre deti), treba len prejst zdravotnicke potreby, lekarne, ak v beznych predajniach obuvi nemaju...

zuzkanik
autor
11. jún 2014

@alex999
@lili91 Dcéra má na mieru vyrobené vložky, ktoré nosí v teniskách a iných topánkach. Len sandále sú problematické práve v tom, že nedržia pätu. Tá jej na jednej nohe tak uteká, že dokáže topánku vo vnútornej časti vyčaptať až do zodratia v priebehu dvoch mesiacov.
@nivi Nad niečím podobným som uvažovala, skúsime zamieriť do lekární a zdravotníckych pomôcok.

K ortopédovi sa chystám v lete. Musíme zmeniť lekára, lebo očividne ortopedička, ku ktorej sme chodili doposiaľ, veľmi nepomohla. Až keď sa dcéra začala sťažovať na bolesti chrbtice, zašli sme na rehabilitáciu a tam nám predpísali vložky na mieru. Oskenovali jej nohu a podľa toho vyrobili vložky, aké potrebuje. Len jej potrebujem ešte istiť tú pätu. Budem rada, ak sa mi podarí prehovoriť ju na klasické "korkové" šlapky,a lebo sandále, lebo tie majú takú vaničku na päte, ktorá ju ďalej nepustí.

simsalabim
11. jún 2014

Toto su skvele sandale na ploche nohy...
www.zlavomat.sk/kampan/4141-papillio-farebna-or...
nemecka kvalita, niekolko storoci overena ortopedicka firma. Prakticky neznicitelne, ja mam svoje uz 6 rok. Mladsej dcere kupujem kazdy rok, posuvam dalej kamoske, ta posuva dalej v rodine...prve z nich, ktore dcera mala, nosi uz 5 dieta. Stale vyzeraju skvele. Su lahucke, ohybne, s vysokou klenbou. Nedaju sa porovnat s bezne dostupnymi "ortopedickymi" sandalami a slapkami. Ja ich kupujem v Nemecku.

alex999
11. jún 2014

@zuzkanik ja som si teraz kupila sandale čo maju na päte zips, a su skoro take pevnejšie, tam by vložka mohla isť , či nie?? Ale ako pisali aj žienky vyšie veľmi pekne su aj tie ortopedicke, stoja okolo 30 eur

lili91
11. jún 2014

@zuzkanik ved prave tie sandale, co sa robia na mieru, su kvalitne v tom, ze drzia pevne nohu a maju pevnu patu. vlozky sa do nich potom uz nedavaju. moja dcerka ma 7,5 roka, tiez nosi vlozky do topanok, ktore mala vyrobene na mieru. ale sandale sme sa rozhodli poriesit presne tak, ze sme jej dali usit na mieru, lebo v obchode sme nic vhodne nenasli.

zuzkanik
autor
12. jún 2014

@lili91 na budúci rok a po konzultácii s novým ortopédom jej asi dám ušiť na mieru. Noha jej už asi veľmi neporastie, tak potom sa oplatí aj väčšia investícia. Našťastie sme včera našli niečo, čo sa jej páči a aspoň sčasti zodpovedá jej potrebám. Ešte sa poobzerám aj po nejakej športovej verzii na behanie. Tam sa už dá vybrať. 🙂