Rada by som sa spýtala na konkrétny typ supravy, pprilozena foto....popripade na skusenosti s touto strankou: http://www.dekorstudio.sk/www-dekoracie-sk/esho... ......... Tieto sady maju v roznych moznych upravach skoro na kazdom detskom portali....nemate niektora taku doma? aka je to kvalita latky a spracovania? dakujeeeeeeeeem 😀
s touto konkretnou znackou ja skusenosti nemam, ale tasku na postielku som mala a nevedela som si vynachvalit, mala som vsetko po ruke a nemala som bordel okolo postielky, kedze komodu som nemala. a perinka je tiez velmi prakticka z roznych dovodov (pri kojeni, dieta je v teple). Co sa tyka vankusika a paplonika ja som nepouzivala vankusik sa neodporuca tusim do roka. Moje deti mali zvyseny matrac pod hlavickou a prikryvala som dekou, kedze boli v perinke a mantinel je velmi uzitocny nakolko ked je dieťaťko väcsie, neudiera si hlavicku o šteblíky. To co je na foto, by som si kupila vsetko a aj to pekne vyzera 🙂
Ja mam takuto sadu. Dostala som ju ako prekvapenie od mojej maminky, ked som sa vratila z porodnice. Bola som z toho nadsena, lebo postielka hned vyzerala krajsie 🙂
Mantinely do postielky boli pri obidvoch detoch vyuzite, pretoze dietatko nenaraza do okrajov postielky, ked sa uci stat a spadne. Tiez sa nebucha o postielku v spanku, ked ma okolo postielky ochranu.
Vreckar som vyuzila na plienky, masticky a obrusky, aby sa mi to nevalalo kade-tade.
Baldachyn bol u nas dobra vec, pretoze mam postielku pri okne (inac sa neda), tak na babatko netiahlo.
Perinku som vyuzila len v porodnici (nebola sucastou mojej sady), pretoze ja som deti v perinke nenosila. Ale kupila som si ju, lebo bola krasna 🙂
Vak na spanie som nevyuzivala, moje deti sa dost pohybuju pocas spania a ked im nieco brani, tak daju najavo svoju nevolu. Ale poznam vela deticiek, co v spacom vaku spinkaju a su spokojne.
Za seba musim povedat, ze nelutujem, ze som tieto veci mala. Postielka vyzera krasne, malicka sa v nej dobre citi.
baldachyn je lapac prachu, pouzivali sme 1mesiac. ale ostatne ako mantinel, vreckar... v pohode. Zavinovacku som nemala v sade, pouzivala som este moje krasne biele perinky s tenkymi vlozkami. ale perinku asi tak 2mesiace aj to nie vzdy.
@aquatinka vsetko by som brala keby to bolo zadarmo 😀 su to krasne vecicky, ale z mojho pohladu zbytocne...ja som vyuzila iba perinku...paplon sme zacali pouzivat az po roku, ked maly prestal spat vo vaku (teraz som si vsimla, ze na stene je aj vak zaveseny 🙂 ) vankus stale nepouzivame...mantinel som sice chcela, ale vzdy sa naslo nieco, co som potrebovala a chcela viac, takze nakoniec sme ho vobec nekupili 🙂 ta taska na postielku je super, len ja som ani netusila, ze nieco take existuje 😀 napisem ti len tolko, ked sa ti to paci, kup to, lebo aj ked su tam veci, ktore nie su nutne, vyuzit sa daju vsetky...
ps: ked sa tak zamyslim, ja som takyto kompletik neriesila asi len preto, ze maly nemal vlastnu izbu, ale bol s nami v spalni...keby som mu zariadovala vlastnu izbicku, asi by v nej mal nieco velmi podobne 😀
@aquatinka ja ti len poradim, ze hladaj taku sadu, ktora ma mantinel po celom obvode postielky. Mnohe deticky, ked sa zacnu viac pohybovat, tak v spanku cestuju po celej postielke, menia polohu, otacaju sa, takze potom narazia hlavou do tyciek aj na tej strane, kde nie je mantinel, ak je takyto polovicny.
Vreckar je uzitocny, baldachyn je iba na okrasu a chytanie prachu - tento konkretne je este aj priesvitny, takze ani netieni.
Perinku by som radsej volila klasicku (tu cipkovanu so snurkami) alebo zavinovacku typu "ulitka"... tato je dost volna v hornej casti a posluzi len skor na prenasanie babatka, neda sa v tom uplne najlepsie polohovat dieta nabok. A kedze mas junovy termin, tak moze byt aj dost hruba...
Ja som mala dve sady a predala som ich teraz skoro nepouzite.. bolo to krasne na postileke prve mesiace, to sa neda popriet, potom som dokupila velky a hruby mantinel okolo celej postele a bolo, ked sa zacala mala zaujimat o svet mohla som to hned davat prec... mantinel odtahovala stale, alebo sa zan strcila 🙂 baldachyn tahala dole :P a tak 🙂)) ked uz lozila/chodila som to mala prec... mala som komodu, vrecka nebolo treba v postielke som ju aj tak neprebalovala ani jej tam nic nerobila.
Zavinovacku som mala takuto dookola a pouzivali sme iba ju (mala som aj obycajne ale to sa mi nechcelo obvazovat...) malu sme v tom polohovali na bok, potom rozopl (nespala zviazana...) a vlastne jej to skuzilo ako perinka aby jej nebola zima 🙂
pri malej som mala osobitne kupovane ,posunula som sestre, ale teras mam na plane tieto
http://www.dedra.cz/cz/produkty/dekorace-a-dark...
vyberiem farbu,ked nam povedia na sone ci chlapcek,alebo dievcatko
jeej baby dakujem za vase nazory 🙂 strasne sa mi pacia tie sady, ale nechcem zbytocne prepchat detsku izbicku blbostami;) ako citam, strasne vela zien nevyuziva perinku cize zavinovacku 😨 mala som taku predstavu (asi z detstva) ze sa v tom babatko prve mesiace zdrziava 🙂 v tej klasickej bielej s cipkou 😉 hadam nie som staromodna;))
Baby síce sú baldachýny nádherné ale vraj strašne držia prach na sebe 😒 Včera som tu našla jednu mamičku ktorá mala krásnu bielu postielku len s hniezdom a krásnym postelným prádlom a bolo to nádherné jemné.A okrem toho akože tie sady sú neskutočne predražené
Mne sa to zdalo celkom lacne, kedze som si nasla vela veci aj po kusoch, ze si to nakupim len to co potrebujem, ale vychadzalo to rovnako, niekedy aj viacej..... 😝 Vzhľadom na to, že ja som alergik silny, tak nad tym baldachynom este pouvazujem teda.....Koberec som zamietla, kym nebude maly lozit....na zaciatok to netreba.....tak asi aj ten baldachyn ozeliem :D aj ked je to nadherne :D
presne do bodky co pise @hradnapani som chcela napisat 😀 😀
@elfka.elfka 🙂
@hradnapani ja mám tento set http://www.kocikovsvet.sk/5-dielny-set/1956-2-d...
@georgia333 jeeej a ako si spokojna? aj sa to da dobre prat?;)
@georgia333 myslis tuto zostavu?
"Sada obsahuje:
- obliečku na vankúš (40x60cm),
- obliečku na paplón 90x120 cm alebo 100x135 cm,
- ochranné hniezdo do postieľky s výškou za hlavičkou 40 cm, (dĺžka 180cm),
- šifónový baldachýn (160x320cm) obšitý atlasovou lemovkou + ozdoba na baldachýn
- vysiaca ozdoba."(ponechavam v povodnom zneni 😉
Ja neviem, pre novorodenca mi pride uplne zbytocny vankus aj paplonik, hniezdo nie je na cely obvod postele, baldachyn velmi netieni pred svetlom a ta ozdoba... to je na lampu?
@aquatinka samozrejme, celé to vyperiem a je stále pekné
@hradnapani môj dodnes spí v postelke, takže ja to využívam, hniezdo nieje na celý obvod ale na celý obvod ani nepotrebuješ, baldachyn mám tkaninový takže tieni veľmi dobré
@georgia333 ok, ten sifon na obrazku ma zmiatol 🙂 No, ja mam velmi tocive dieta v spanku, takze keby sme nemali mantinel aj na opacnom konci postielky, tak by bolo zle-nedobre 😀 zavisi od dietata.
@hradnapani súhlasím s Vami, každému vyhovuje niečo iné
Len tak - na pozretie. Slovenská výroba - dielnička pri Trnave v Zavare.
https://www.modrykonik.sk/shopy/detske-postielk...
atď, je toho veľa. Prajem pevné nervy pri výbere 🙂)
S pozdravom, Michal
Ahojte,ak je tato tema este aktualna,rada by som sa podelila o svoju skusenost. Objednavala som podobnu sadu pre kamosku kedze sa jej narodilo mimco cez eshop www.dekorstudio.sk a bola som naozaj milo prekvapena.Kedze to bolo na rychlo bola som nadsena,ze mi tovar dorucili do 5tich dni. Kamoska bola z darceka naozaj nadsena,vyzera krasne,je prakticky a bola spokojna aj s kvalitou 🙂
@aquatinka nečítala som si to tu celé, ale z mojej skúsenosti môžem povedať, že obliečky na paplón a vankúš, hniezdočko do postieľky a zavinovačku určite využiješ, ja som mala celú sadu požičanú, baldachýn som zrušila - je to veľmi pekné na postieľke, ale skôr ako dekor a len sa na tom chytá prach, vreckár som tiež mala, ale skoro nič v ňom.... takže som ho tiež vrátila
@aquatinka http://www.najlacnejsiepredeti.sk/www-najlacnej... ja it mozem tieto odporucit. pouzivam ich aj ja pri dcerke. Je to moj eshop, sme vyhradny dovozca pre SR a zarucujeme sa za kvalitu. Len nam ich vyrobca robi na objednavky, tak niekedy je dodacia doba trosku dlhsia.
Ahojte maminy 🙂,
ja som si z dekorstudia objednavala tovar,neboli to konkretne sady do postielok,ale som maximalne spokojna.Naozaj skvela komunikacia predavajuceho,su velmi ochotni. Na kvalitu takisto nemozem povedat zleho slova.Kiez by bol kazdy eshop takto solidny 🙂
Ja odporucam zase obochodik Brendon v BA, cez net som sice neobjednavala, je to novinka, ale maju tam vyber hniezd aj inych ako na ostatnych strankach, aspon podla mna, vsade som zatial videla to iste. A ceny su tiez primerane, to moje stalo 17e + postelne pradlo.. 🙂
tieto sady do postielok vyzeraju naozaj krasne a su aj prakticke,i ked nie vzdy sa vsetko vyuzije 🙂 .Ozivi a zutulni to detsku izbu.Pouzivam aj baldachyn a moj drobcek spokojne spinka aj cez den 🙂
stym,ze nie vzdy sa vsetko vyuzije mas uplnu pravdu.Existuju aj obchody kde si mozes kupi jednotlivu vybavu a v podstate si vyskladas svoju idealnu sadu 🙂
Popripade, ak mate skusenosti, ze su to zbytocnosti, vyjadrite nazor prosim :D nech si urobim nazor, co treba kupit a co nie 😝